ballehäng

Igår var Pontus, Lina och Alva här. Vi grillade och satt och pratade ute på balkongen till långt in på natten. Det var riktigt mysigt måste jag säga!

Jag kan se dig även om jag blundar


guldfiskminne

Jag är så klumpig! Hittade den mest perfekta tröjan igår på Acne, alltså PERFEKT! Men såklart var den lite småsaftig till priset. Så idag tänkte jag åka till Acne Archive och se om det hade någon liknande äldre modell där, ibland har man tur lixom.
Så jag åkte in till stan, kollade lite affärer, promenerade runt, kollade människor.. men alltid med en liten gnagande känsla av att jag glömt något. Så kom jag på det, tröjan! Hade heeelt glömt bort att åka till butiken, den ligger inte alls i city lixom. Så jag kollade klockan och märkte att de skulle stänga om en halvtimme.. så det var väl mindre lyckat!

Köpte ingenting i stan, bara den här toppen från H&M. Köpte den mest för att jag var smart och åkte in i långärmat vilket resulterade i chockvärme! Sen så har jag fastnat lite på det här med ärmlöst, gillart!

Blev så glad också när jag märkte att indianerna kommit tillbaka till sergel! Tycker det är lite pricken över i när man är i Stockholm!

Dock var de bara två idag. Det var härligare när de var ett helt gäng som spelade!


fiskben

Har aldrig riktigt gillat fiskbensflätor. Mest för att det låter väldigt äckligt.. fiskben.. och sen för att man brukade göra det i hästarnas svansar i stallet när man var mindre.
Men nu börjar jag faktiskt gilla det!

Inte nog med att jag tänker på ponnysvansar när jag ser en fiskbensfläta, knyter den längst ner med en hästsnodd också för att göra hästassociationen komplett!

 


kvällspromenad











luma

Var hemma hos pappas flickvän idag. Hon bor otroligt fint i hammarby sjöstad!

Om jag inte hittar en nyrenoverad takvåning i vasastan till samma pris som en daimstrut så känner jag att jag skulle kunna leva lycklig i årsta. Nära till allt lixom!

Vi gick ut och käkade vid kajen. Ett riktigt mysigt litet ställe!

Tänker inte ens nämna vad jag åt. Vem undrar lixom? Alla vet.

Sen tog vi en promenad längs vattnet innan det var dags för mig att kila hemmåt, fick ju inte missa Sommar med Ernst!!

dalarö

Det blev en dag på stranden idag! Riktigt mysigt, och varmt i vattnet!
Vi var ute på dalarö. Jag visste att det var långgrunt där ute men vi fick ändå en redig chock när vi började vandra ut i vattnet. Det blev lixom aldrig djupt! Efter säkert 100 meter var det fortfarande knähögt..

Vi var knappast ensamma på stranden. Mycket folk, mycket barn, mycket skrik.

Om jag fick den krona för varje glass jag ätit den här sommaren..

Emmafemma!

Nu sitter jag hemma. Skulle lyxa till det och äta pizza ikväll, så åkte och köpte en i stuvsta sisådär en kvar innan de stängde. Så kom jag hem och skulle avnjuta den.. så var den typ oklar! Helt degig och.. rå. Inte kul.


kväll i trosa

Vaknade av att de ringde från jobbet idag. Blev först arg över att de ringde och väckte mig, jag ska lixom inte jobba, men så såg jag att klockan var efter ett.. Då är det kanske okej att ringa ändå.

På kvällen åkte vi lite spontant till Trosa. Varför har de döpt en stad till Trosa? VARFÖR? Tyckte de inte att de fanns något liite opassande med det? Anyway, vi gick runt där och fotade lite och åt. Det var riktigt mysigt och kul att den gråa himlen sprack upp så det blev en solig kväll trots allt! 







som nya

Mina älskade addidasskor har ÄNTLIGEN blivit tvättade efter att jag stått på studentflaket och hoppat i öl med dom på fötterna!
Varje regnig dag så har jag sneglat surt på dom i hallen när jag skulle ut, men istället fått dra på mig conversen och bli plaskblöt.

Rena och fina! Dom luktar fortfarande lite alkohol, men det är en del av deras historia!


Levis Curve ID

Åkte till stan idag för att leta upp en silversmed som kunde laga ett smycke. Det visade sig att alla har semseter!
Istället hamnade jag inne i levis-butiken där jag fick hjälp med att mäta ut vilka Levis Curve ID jag skulle ha. Har varit sugen på såna jeans länge!
Var tydligen en Demi Curve och hör och häpna, storlek 25!! Men det är för att jeansen är lite oversize, inget mirakel som skett alltså. Så en uppsyning och 899 kronor senare så sitter de på mina ben. Är gaaalet nöjd!!

Inga proffsbilder kanske, men där är dom i alla fall!

balkongliv



söndagsmys

Precis som jag sa i förra inlägget så har jag legat och kollat på förra säsongen av Sommar med Ernst och ätit (lite för mycket) kina snacks.

Påminn mig om att köpa sladdar så jag kan koppla in datorskärmen i tvn. Det är nästan så man måste ha förstorningsglas nu när man ligger i sängen..

Skönt att känna sig lite som ett barn ibland, koppla bort alla måsten, bara äta godis och kolla på "tv".

nomnom


tillbaka!

Har varit lite ostabil i humöret den här helgen. Ena stunden har jag kännt mig normal och sedan någon minut senare vill jag bara lägga mig under täcket och sova bort dagen. Fast det vore kanske fel att må hur bra som helst med tanke på vad som hänt i norge och så.. hemskt!

Idag mår jag i alla fall bättre och känner att livet börjar återgå till det normala! Sånt gillas!
Var i stan igår och köpte lite krimskrams och även en topp från Topshop! Provade den egentligen i fredags när jag var i stan med Emma och Emelie, men då kände jag bara "nej nej nej!". Men så kunde jag inte släppa den riktigt, så dagen efter fick jag åka tillbaka och prova den igen, och då kändes det bättre!

Som grädde på moset var den nedsatt från 549 till 150, catching!

Älskar såna här kragar! Och mönstret får mig att tänka på snobben.. kanske lite barnsligt, men somrigt!


Nu ska jag lägga mig i sängen och äta kina snacks och titta på Sommar med Ernst och bara njuta!

twitter på bloggen

Hej!
Sitter på jobbet nu och tar det lugnt. Det har varit en jättelugn morgon så det är skönt!
Satt och trixade lite igår med bloggen och fixade så att man även kan läsa de senaste twitterinläggen här! Hur bra är inte det?


klipp klipp

Glömde min 10-latte hemma idag! Låg och snoozade på tok för länge så jag hann helt enkelt inte göra en! Så klockan 10 fick passera utan att jag fick min heliga latte. På helgerna brukar jag inte dricka latte på morgonen, men såhär på vardagarna är det ett absolut måste!
Strax innan lunch så tittade mamma in på jobbet och lämnade över en nybryggd latte och jag drack den direkt utan att låta den svalna vilket resulterade i att jag nu sitter med en skållad tunga, varför lär jag mig aldrig?!
Det var i alla fall precis vad jag behövde, kände mig som en helt ny människa och riktigt lycklig! Innan hade jag visst varit redigt butter, de frågade flera gånger på jobbet om jag mådde bra och jag förstod inte vad dom menade.. Men jag måste varit supersurig nu när jag tänker efter.. jobbigt!

Anyway. Igår klippte jag mig! Jag älskar att klippa mig! Det är så mysigt när någon bara tar hand om än och sen känns håret helt nytt och fräscht efteråt. Men trots det så har jag nu för tiden ångest innan det är dags då jag inte vill att det ska bli för kort! Men frisören förstod precis hur jag ville ha det: toppa utan att klippa upp det och försöka få det så rakt som möjligt. Tyckte först att hon ville ta liite för mycket av topparna, men så visade hon hur mitt hår såg ut baktill innan hon började klippa och jag höll på att ramla av stolen. Mer ojämt hår har jag nog aldrig sett! Men hon fixade till det riktigt bra och nu känns håret tjockt och friskt igen! Det är fortfarande liiite uppklippt från en tidigare frisyr men det går nog att fixa till vid nästa klipptillfälle!



Fräscha toppen, finns det något bättre?

sandra goes housewife

Handlade lite när jag ändå var i centrum idag pga av hade frisörtid. Ingen var hemma så det var jag som fick stå för maten. Bestämde mig för att göra en lasange med med aubergine istället för lasangeplattor. Det låter helt galet men det är minst lika gott som vanlig lasange!

Jag är inne på konsum här så ofta att jag typ borde få en egen ingång! Sen är det alltså något som inte finns så man får gå över till matextra mitt emot ändå..

Idag var det kaffekaplsar som var tvunget att inhandlas på matextra.. som sagt, alltid något! Sen var det bara att sätta sig på cykeln med väskan full av ingredienser, och jag bad och bönade hela vägen hem att inte de passerade tomaterna jag har i väskan skulle gå sönder! Och det gjorde de inte.

Sen när jag kom hem var det bara att sätta igång. Började med att hacka lök. Mitt problem med lök är att mina ögon är så extreeemt känsliga mot ångorna eller vad man ska kalla det..

.. Jag löser det med cyklop. Men trots det så sved det ändå i ögonen. Sen var jag duktig och var så inne i receptet och allt att jag glömde att jag hade cyklopet på mig, så hade det på mig mer eller mindre under hela tillagningen.

mums! Åt som vanligt på tok för mycket medan jag tittade på Halv åtta hos mig.

Där har ni min kväll!


kväll med Felicia

Igår kväll åkte jag in till stan för att träffa Felicia! Det var ganska pissigt väder, men vad gör det!


Vi gick och käkade på Fridays vid kungsan. Tog det säkra före det osäkra och körde en ceasarsallad. Gott!

Finaste Felicica!!
Jag ville sitta utomhus, och det var inga problem sa dom. Så satte dom oss här, absolut utomhus, men med en stor fet markis rakt ner bredvid oss. Så det var ungefär som att sitta inomhus fast det var ganska kallt för värmelamporna satt inte så nära oss. Sen med disken precis bakom Felicia gjorde ju valet av bord till det absolut sämsta! Haha!

Sen efter maten och det var dax att betala så tog de självkart inte mitt kort.. och inte Felicias heller. Så jag fick helt enkelt springa och ta ut pengar. Och de närmaste bankomaterna var bara Nordea och mitt dumma kort tar ut en avgift om jag inte tar ut från en handelsbanken-automat. Det är inte så mycket men det är ju onödigt. Så jag fick helt enkelt springa genom kungsan då den närmaste "gratis-bankomaten" låg där.

Sen när vi var klara knallade vi runt lite på åhlens då det var det enda som var öppet, och sen var det dax att åka hem. En annan ska ju upp och jobba dagen efter..

Mysig kväll i alla fall, och som jag alltid säger så träffar jag henne fööör sällan!

bilder från dagen

Spenderade dagen inne i city idag. Ganska skönt och lagom väder.
Köpte mig en tröja från gina tricot och sen en glass som kostade MER än tröjan. Det känns ju lite sådär.. men för försvara mig med att det var en riiiktigt god glass!

Kulglassen från gallerian, oslagbart god!


Passade på att rätta till storleken på klockan, så nu sitter den där på handleden och gör mig glad. Älskart!



Någon hade matat måsarna. Hoppas denna någon ramlade i vattnet och drunknade! Det finns lixom inte ett uns av rädsla för människor i dom där djuren!

Edinburgh Trader

Någon som missat att skeppet från Pirates of the Caribbean (dead man's chest) legat i stockholm över helgen? Vi var där idag och kollade in det. Förväntade mig ett gigantiskt skepp med höööga master, men när man väl kom dit så var det väl ganska..normalt.


Galet mycket linor och rep. Man undrar ibland om det verkligen behövs såå många rep? Kanske lite status i det, ju fler rep desto bättre?


kväll med dom bästa

Kom just hem efter en mysig kväll med vännerna! Vi satt nere vid sjön i några timmar och pratade innan knotten åt upp oss allt för mycket, sen blev det en promenad istället innan vi tillslut hamnade i en busskur.
När det sen var dax att gå hem så hade det blivit lite väl kusligt mörkt för att gå själv så Emma var bussig och skjutsade hem.

Fick en sen födelsedagspresent av dom också! Sjukt nog var det pga av att jag ville köpa en ny klocka som jag hade planerat att åka till stan idag, knasigt värre! Älskar färgen på den, perfekt sommarfärg! Tack tjejor♥


ciao

Nu drar jag mig hem till Emma för att träffa henne och Emelie. Det fanns vissa planer på att dra ut, men låt oss säga att det kom upp saker emellan..


trist lördag

Tänkte åka till stan idag, men när himlen öppnade sig samtidigt som jag skulle åka så bestämde jag för att skjuta upp det till en annan dag.
Istället har jag legat inne och spelat wii, ganska skönt det med!

Tog mig en snabbis till Lidl också för att handla lite mat.


Tycker inte riktigt om lidl, förstår inte riktigt hur affären är uppbyggd riktigt.. lixom mitt bland all mat så.. moppehjälmar, gummistövlar, dammsugare.. Vad är affärsidén egentligen?

Pepsi var det länge sen man såg! Var nära på att köpa en bara för att burken var så fin!


torsdag

Igår hade jag lyxen att få skjuts hem på lunchen för en lugn lunch hemma med mamma, storebror och hans flickvän som jag hädanefter kommer kalla Lina, för det är hennes namn.


Min skäggige bror!

Sen efter lunchen fick jag skjuts tillbaka till jobbet för att mer eller mindre sortera post och sen sluta. Hur skönt egentligen! Tyvärr var jag på galet dåligt pmsigt humör så var mest tjurig hela kvällen.


Himlen bjöd senare på kvällen på färgshow!

hopps!

Vad tänker du när du ser den här bilden?

Det är intressant hur lätt en bild kan misstolkas..

det hänger på håret

Under snart 5 veckors tid har jag haft håret i en hästsvans varje eviga dag. Det ser lixom lite fräschare ut när man sitter på en vårdcentral. Men måste säga att jag börjar tröttna på frisyren. Så nu har jag börjat testa lite olika varianter av en hederlig hästsvans med tuperat, lockig, rakt osv.

Har kört på inbakad och utbakad fläta de senaste dagarna. Det blir lixom lite roligare då. Sen brukar jag snurra en hårslinga runt själva tofsen, ett enkelt sätt att göra en vanlig hästsvans lite mer intressant.

Gick ut ett tag efter jag slutat. Hade inte lust att göra någonting riktigt så satte mig i en sån där konstig gunga och dinglade runt.


Längtar riktigt till jag slutar. Att alla andra har semester stör mig. Folk sitter ute och äter glass medan jag blir utskälld för att folk får vänta på akutmottagning. Varje eviga dag får jag spottat i ansiktet "Nu har MASSOR av människor som kommit efter mig gått in för mig!!" och "Jag har suttit här i en timme snart, vad gör läkarna egentligen?!". Jag försöker att alltid svara så trevligt jag kan, men om blickar kunnat döda så tror jag många hade blivit allvarligt skadade! Det är inte det att dom kommer fram som jag blir arg över, folk får jättegärna komma fram och fråga hur de ligger till i kön, men det är attityden!

Men det är bara en vecka kvar efter det här! Sen kan jag  pusta ut och inte minst sova ut! Nu är kroppen inställd på att gå upp klockan 6 på morgon så då vaknar jag lixom då automatiskt på helgen också, även om jag går och lägger mig halv två på natten. Sen blir jag trött lagom till klockan nio på kvällen.. så nu ska jag krypa i sängen hade jag tänkt. SÅ händelserika är mina dagar!

happy





tisdag

Idag hade jag en hel timmes lunch! Den avNJÖT jag ute i solen.

Har för vana att sitta i cykelstället utanför entren, det finns lixom ingen bänk i solen..

Sol blandades med moln vilket gjorde att det inte var så varmt, vilket också slutade med att jag nääästan brände mig.
Efter en timme var kroppen pumpad med energi och resten av dagen gick ganska fort. Skönt!

helgen

I helgen var det 20årsfest i vallentuna. Det var Ludde som blivit vuxen.
Jag hade kameran med mig typ hela tiden men tog typ inga bilder alls.. måste bli bättre!


Det bjöds på grillat med potatissallad. Huuur gott som helst! Vet inte hur många portioner jag slukade i mig..

Paketöppning. Han fick en härlig klocka, och jag måste erkänna att jag blev lite avundsjuk. Skulle också vilja ha en färgglad klocka! Typ.. orange.



Självklart blev det några omgånger kubb!

Emma hade med sig bilen, så istället för att sätta sig på 17 nattbussar för att komma hem så åkte vi till hennes landställe och sov där.


Vi somnade med tvn på vilket slutade med att vi vaknade tidigt dagen efter när Postis Per-introt blåste igång för full hals. Jisses.

På morgonen sken solen, så vi bestämde oss för att bada.. men då försvann solen. Vattnet var tydligt 21 grader varmt, men jag tvekar på att det verkligen stämde.. tyckte det värkte lite för mycket för att vara så pass varmt. Fast så är jag en riktigt badkruka..

Väl tillbaka vid huset kom solen stundvis tillbaka, så vi passade på att sola lite. Hade glömt hur skönt det var att ligga i gräs märkte jag. Solar ju alltid i en stol på balkongen..

Kände att jag saknar gräs i mitt liv..

Sen självklart blev det kubb igen. Vad vore sommarn annars? Emma och jag gick ihop i lag mot hennes mamma. Och det var oliiidligt spännande när vi båda bara hade kungen kvar! Men efter att jag missat båda mina sista två pinnar så kammade Anneli hem det hela..

Sen var det dax att åka hem eftersom jag skulle upp tidigt dagen efter. Men det var en riktigt mysig helg!!

Ray Ban Clubmaster

Var inställd på att jag skulle köpa mig ett par klassiska Ray Ban Wayfarer. Men när jag provade dom så kändes det helt enkelt inte rätt.. formen satt jättekonstigt på mig!
Så efter att ha provat lite andra så fastande jag totalt för clubmastern som jag alltid tyckt är otroligt coola och även dom väldigt klassiska fast lite elegantare på något vis.
Men för så mycket pengar var jag ändå inte säker. Var inställt på att köpa en ganska rejäl och tålig modell lixom. Men efter att ha kollat i olika butiker och jämfört priser så fick det bli ett par! Och jag ångrar mig inte ett dugg, känner att vi kommer bli ett bra par i sommar!

Det syns inte så bra på bilden, men dom är faktiskt bruna. Den svarta modellen såg lite väl plastig och fejk ut.

Det är ju lite tråkigt att dom var så hypade förra sommarn, dom känns lixom lite fejk även fast dom inte är det. Men det skiter jag i!


solglasögonen.. alla dessa solglasögon

Hoppsan, dax att damma av den här bloggen lite kanske.. Men jag har faktiskt, helt ärligt, inte slått på datorn sen senaste inlägget. Sitter framför en dator hela dagarna så hemma är det bland det sista jag vill göra.

Änyvajj.
Dagarna passerar och så fort jag får chans så går jag ut i solen för att försöka få liiite färg på kroppen. Det är trots allt juli lixom, då vill man inte vara blek!

Köpte den PERFEKTA nötblandningen på matextra! GUUUD så god den var!

Sen efter jobbet så packades mor och hund in i bilen så åkte vi till stan. Jag hade nämligen solglasögonköp i tankarna!

Ni får se vad det blev lite senare!

Doglas var väl lagom road över att knalla runt i affärerna.. Det var fyra trötta tassar som vek sig i bilen sen hem.


söndag

I brist på sol så bestämde jag mig för att åka till stan. Mamma frågade om hon kunde följa med och visst fick hon det.
Hittade jag något i stan? Nej, köpte bara lite basplagg. Skulle köpa en fin tröja från Zara men eftersom den var lite sprucken i en söm (som skulle varit hur lätt som helst att laga) så fick jag inte köpa den för hon i kassan.
Annars köpte jag lite solprodukter:

För benen blev det sololja för att få lite färg, dock väldigt svag för att jag är kan vara lättbränd.

Sen för det känsliga ansiktet fick det bli ett solskydd, så man inte ser ut som ett russin när man är 30.


Nu ska jag snart ta mig en dusch och sen nästan hoppa i sängen. Det stör mig att det är söndag, jag tycker det känns som lördag! Vill inte jobba imorgon redan, jag är inte klar med helgen!


onepiece of norway

Fick en onepiece när jag fyllde år! Som jag tjatat om dessa underbara plagg och som jag fått hat tillbaka!
Men de är ju lite saftiga till priset så har aldrig riktigt känt att det är läge att köpa en själv.. Då är det ju så bra med födelsedagar!

Fick egentligen en svart, men eftersom den var liiite liten så åkte vi till affären för att kolla om det fanns i en storlek större, men det var slut och det skulle inte komma in nya på ett bra tag. Vilket man kan förstår också eftersom det inte riktigt är säsong för den lite tjockare varianten som jag ville ha.
Men hittade istället en i mörkblå med sånt där härligt norskt mönster. Så huxflux så fick den följa med hem istället - i rätt storlek.
Och måste säga att jag totalt äääälskar den! Även om det är hur varmt som helst så strosar jag ändå runt i den så fort jag är hemma!


älskart!

nåtarö

Den här helgen har jag som tema att bli brun! Är trött på att sitta som en blek potatis medan alla andra är sommarbruna och fina.
Så när mamma frågade om jag ville följa med till nåtarö för en dag på stranden så kändes det som ett ypperligt tillfälle att sätta mina planer i verket!

Smått nyvaken satt vi och väntade på vårt sällskap och båten som skulle ta oss ut till ön.


Väl framme var det pladask på marken för att inte missa en sekund av sol!

Mamma hade gjort en galet god kycklingsallad som passade perfekt till dagen. Men just nu känner jag att det räcker med kycklingsallader för mig på ett tag.. 3 dagar i rad lixom..

Blekfisen herself.

Timmarna gick och jag blev inte en nyans brunare. Blev lite irriterad och otålig och lånade lite sololja av mammas kompis och smörjde in benen. Sen låg jag väl i solen i ungefär 10 minuter.. sen var benen knallröda och även ansiktet hade fått en röd härlig färg och var sådär härligt varmt.

Testade digitalkameran lite också. Har märkt att det är snudd på omöjligt att ta närbilder med den, även fast den har en närgräns på 2cm. Men har nu kommit på att det går alldeles utmärkt om man använder den manuella fokuseringen! Även om det känns lite lustigt med manuell fokusering på en digitalkamera.

Lagom tills jag bränt på mig på resterande delarna av kroppen så var det dax att ta båten hem igen. Skönt att vädret höll sig strålande och det inte blev det regn och åska om utlovats!

På vägen hem så blev det mc donalds! Vem orkar laga mat efter en hel dag på stranden?


gamla stan och bortpillade krutonger

Idag efter jobbet så åkte jag och Emma till stan för lite prat och promenad som avslutades med en sen middag på kungshallen.

Vi hittade gränder inne i Gamla Stan som vi aldrig gått på förut. Det var lite kul.. men kullersten, vem kom på det?! Jättejobbigt att gå på ju!

En citymisse hade tagit plats på utsidan av fönstret, på fönsterbrädan lixom. Men hur söt!


Ceasarsallad på kungshallen. Jättegod och mättande! Men jag glömde säga att jag inte ville ha krutonger, så det blev lite pillipill innan man kunde börja äta.

Härlig kväll! Man borde gå ut lite spontant på kvällarna oftare! Lite vardagslyx lixom..

30 juni för 19de gången

Igår så fyllde jag då 19 år! Jag tycker mina egna födelsedagar är ganska oviktiga, tycker mer om när andra fyller år.
Sen eftersom jag skulle vara på jobbet 07:30 dagen efter så tog vi det ganska lugnt.
Efter promenad mellan olika uteserveringar så hamnade vi till slut på Hilton vid slussen. "Vi" alltså familjen, hela familjen.


Tog en härlig sallad, riktigt gott i värmen!

Inte så jättepjåkig utsikt, stockholm i ett nötskal på något vis.

Har varit duktig och inte druckit läsk på en heeeel vecka! Borde typ på diplom eller något!

Efter maten byttes vatten ut mot en kaffe.


Sen efter middagen så åkte alla hem till oss och åt glass som jag gjorde dagen innan..

.. och sen avslutar vi kvällen med lite Wii..

Vi skulle bara spela lite, men timmarna rann iväg och mitt rum förvandlades ganska snabbt till en bastu. Men kul var det!
Sen var det bara att skynda sig att somna så man hann sova några timmar innan jag skulle upp igen!

Tråkigt inlägg kanske, men jag är väldigt orklös nu för tiden.. Det här med att gå upp vid sex på morgonen, jag klarar det inte!