#promenadshopping

Eftersom Doglas bara ligger hemma och har tråkigt om dagarna nu när alla jobbar här hemma så bestämde jag mig att idag skulle jag göra en liten utflykt med honom! Förut när jag inte jobbade kunde vi vara ute hur länge som helst och gå, en dag gick vi i över 3 timmar!
Sagt och gjort så packade vi in Doglas i bilen och körde in till stan för att ta en långpromenad längs vattnet.
När vi parkerat bilen och kliver ut så möts vi dock av isande kyla! Det var så kallt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
Så att gå längs vattnet var bara att fetglömma. Det blev istället snabba springturer mellan alla affärer där vi sprang in för att värma oss.

Doglas inne på H&Ms barnavdelning. Varmt och skönt!

Vinterpyntningen börjar poppa upp lite här och där. Mysigt och helt okej just för att det är vinterpynt och inte en massa julkrams. Sånt får vänta lite till.

Kunde inte riktigt hålla fingrarna i styr där i affärerna..

Vet dock inte om jag ska spara den ena.. VILL göra det, men varje gång jag sätter på mig den så ser det bara fel ut. Den sitter lixom inte bra på mig.. vi får se vad som händer.

 


#tintin

Tjeeeena!
Startade datorn nyss och den talade så snällt om för mig att mitt virusskydd hade gått ut. Alltid kul att få veta! Nu har den ju i och för sig varnat mig varje dag i en månad över att denna dag skulle komma så jag kanske inte borde bli chocklad. Men men, det nya virusskyddet uppdateras as we speak så det löser sig.

Nu har jag i alla fall avklarat min första vecka på jobbet! Känns bra bra bra. Jag känner att jag lär mig mer och mer norska för varje dag som går, ibland funderar jag på om jag inte skulle ta och svara på norska när det ringer.. men tror kanske inte att jag är där riktigt än, haha.


Var på bio igår med pappa och kollade in Tintin-filmen!
Den var riktigt bra. Eller ja, det var väldigt Tintin, och tycker man om Tintin så tycker man om filmen!

Träffade Felicia för några dagar sen i stan. Fick syn på en t-shirt då på topshop som jag fastnade för direkt när jag såg den.
Men då jag inte haft något riktigt fast jobb sen i augusti så var ju shoppa-kläder-pengarna ganska slut för ganska länge sen. Men kunde helt enkelt inte släppa tanken på den där t-shirten, så det fick, trots att min storlek var slut, bli ett inköp i alla fall.

Det är alltså bara en helt vanlig svart t-shirt fast med en liten svart detalj. Gillar mycket!


#nyttjobb

Igår vaknade jag av att de ringde från en arbetsintervju jag var på i torsdags. De hade känts jättebra efter intervjun men jag hade inte vågat hoppas på för mycket. Men så ringde de igår och frågade om jag kunde komma och provjobba idag, och givetvis kunde jag det! Sen i slutet av dagen tyckte de att det funkat bra och jag fick jobbet, tjoho!

Det känns skönt att ha någonstans att ta vägen på dagarna igen. Att vara arbetslös var kul i en vecka, sen blir det bara tråkigt!
Men nu har jag i alla fall ett jobb ett tag, sen får vi se vad som händer!


#OPI

Älskar de där små, små sakerna som kan få en att känna sig fin även fast man ser ut som en troll. Det kan vara smycken, skor eller ett nagellack.
I torsdags så köpte jag färgen Lincoln Park After Dark (älskar namnen på deras lack) från OPI. Det är en mörk lila färg men lägger man på två lager så ser det svart ut. Gillar det skarpt just nu!

#halloween

Var på fest igår med halloweentema. Tanken var först att jag skulle vara vampyr, men när den planen sprack i sista stund så fick det bli lite improviserat..


#OPI

De senaste dagarna har jag varit lite hooked på nagellack. Har letat efter de där perfekta färgerna. De som lockade mest var några från O.P.I.

Så igår hade jag planerat att bara åka in och köpa ett eller två lite fort sådär.. men alla färger visade sig vara mer eller mindre slut! Det slutade med att jag sprang som en stucken gris mellan alla affärer för att se om någon hade de färgerna som jag ville ha. Kom hem med ett lack då.
Idag så var det dag två i färgjakten. Jag bara tänkt köpa ett lack, hittade det i butik nr 2 jag var inne i och även ett till som jag fastnat för dagen innan.. Beslutsångest uppstod och jag kunde verkligen inte bestämma mig för vilket jag skulle köpa, så jag bestämde mig för att sätta mig i personlig konkurs och köpa båda två.

Nu kommer ett gäng dåliga bilder, men orkade inte trixa med ljuset och bakgrund (som vanligt).


Dessa är lacken, men bilden gör inte färgerna rättvisa ett endaste litet dugg så vi visar dem såhär istället:

Färgerna Bubble Bath, You Don't Know Jacques, Lincoln Park After Dark 


Testade det två första färgerna lite slarvigt nyss..

Bubble Bath
Ville ha den perfekta nudefärgade nagellacket som passade min hudfärg, utan att kännas för ljus eller för mörk. Har inte hittat det tidigare, men tycker faktiskt att Bubble Bath var en väldigt bra färg för mig såhär på vinterhalvåret när huden är så pass ljus.


You Don't Know Jacques
Det här var egentligen den första färgen jag fastnade för hos OPI. Vet inte vad det är men den känns bara så mysig! Såhär ser den ut efter man lagt på två lager. Men redan efter första lagret kände jag att jag hittat hem..

Lixom tjohoo, kan man hitta en bättre färg för mig? Precis samma som mina ääälskade kina snacks!

Märkte att lacken är väldigt svåra att applicera för att få en jämn färg. Men det är väl en vanesak och så ska man väl egentligen ha ett baslack under. Men där har ni dem i alla fall.. Ni får se det andra lacket imorgon!

Turkiet, del 5

Sista dagen kom äntligen solen. Sista dagen alltså.




Solen var inte sådär utomlandsstark så man bränner sig så fort man visar sig. trots det har jag aldrig smörjt in mig mer noggrannt! Till och med de mulna dagarna gick jag med solskyddsfaktor 30 på kroppen.





Bye bye Alanya.

DÄR har ni alla bilder.. jösses vilken tid det tog. Men helt ärligt har jag knappt haft datorn på de senaste dagarna. Lusten har bara inte funnits där. Hoppas det går över snart.