ensam i mörkret

Jag är nyss hemkommen från en joggingtur som inte riktigt blev som jag hade tänkt mig. Sprang ut ganska sent.. eller sent och sent, klockan var kanske halv åtta men det var mörkt! Och så när jag kommer ner till vägen och börjar springa så ser jag att långt där framme så är det som en stor svart vägg - lamporna var sönder.
Jag lunkade på, tänkte att man brukar ju se när man kommer närmare.. Men när jag kommer förbi sista lampan så blir allt totalt svart! Jag såg ingenting och jag var totalt ensam mitt i en "skog", och är det något jag är så är det mörkrädd! Men jag sprang på för allt vad benen orkade och tänkte att lamporna nog kommer tillbaka om ett tag. Men nej, i tio minuter sprang jag i totalt mörker.

Så det var en hemsk upplevelse! Ska man se något positivt i det så var det väl att jag sprang mer än jag trodde att jag orkade och dessutom så fick mina ben en extra workout för eftersom jag inte såg marken (som jag vet är väldigt gropig) så fick jag i varje steg lyfta benen onödigt högt.. så dom kommer nog värka ganska duktigt imorgon!

Tänkte lägga upp två videoklipp här som jag filmade men ljudet var så lågt och dessutom så såg man ju ingenting så det känns onödigt. Så det får bli såhär bara :)

fika

På eftermiddagen när vi var klara åkte vi till farmor och farfar där min stackars pappa var innan han skulle tillbaka till sjukhuset han med.. det var mycket sjukhus idag!


Om jag fick välja hur min framtida lägenhet skulle se ut så skulle jag gärna ha en likadan som farmor och farfar. Älskar de höga taken, dubbeldörrar och det knarriga golven!


Det underbara med dom här gamla "moderna" husen är också dom vackra trapphusen! Även om hissen just här känns liiiite riskig att åka med med tanke på att det är farfar själv som lagade den när den hoppade ur led någongång. Och farfar är inte hissreperatör! Dessutom så är linan som hissen åker i som en gummisnodd, så det är nog bara en tidsfråga innan den brister..

astrid lindgrens sjukhus

Idag så spenderade vi som sagt dagen på Astrid Lindgrens sjukhus. Vi skulle intervjua och fota en familj med barn som haft cancer och använt sig av lekterapi under behandlingen.
Det gick sådär.. allt kändes lite stelt, men vi fick våra bilder och det går säkert att hitta på något med intervjun.. Det värsta är att det här verkligen ska tryckas i en tidning, så det är ju inte så att man bara kan skita i det nu utan allt måste färdigställas! Pirripirr.
Kan såklart inte lägga ut bilder på familjen eller något eftersom jag knasigt nog faktiskt inte äger rätten till bilderna.. men lite annat kan jag ju faktiskt lägga upp!



Björne fanns såklart på plats och verkade ha fått många sprutor. Tyckte det var lite gulligt :)

Samtidigt som jag tyckte att det var ett underbart sätt att behandla barn på så kunde jag inte låta bli att känna mig både arg och ledsen. När man såg den här lilla tjejen som i en helt oskyldig ålder fått lida igenom så mycket kändes bara för orättvist!

24 de septiembre, typ

Jahapp, sitter ensam i skolan medans resten är på fotoutställning. Anledning? Jo, jag och Emma ska till Astrid Lindgrens barnsjukhus och fota barn med cancer och sen skriva ett repotage om det. Känns lite.. läskigt!

21:48


Trött. Klor i håret. Måste duscha. Orkar inte. Sitter vaken.

plötsligt händer det!

Idag har jag än en dag fyllt dagen med nytta!
1. Skrev ett prov som jag fruktat för - gick hyfsat.
2. Joggat - träningsverk, ajajaj.
3. Simmat - Flöt mest omkring men det är tanken som räknas.

Känns så skönt på något sätt. Det är inte så att jag kan känna att den här dagen var totalt onödig i alla fall!

eko

Här är det verkligen segt med uppdatering, men just nu är det plugg som gäller! Nästa vecka tror jag att jag är tillbaka på banan!

höst och häst

Tjenis penis!
Idag har jag haft fullt upp sen klockan åtta - även fast jag inte gjort någonting.. vet inte själv hur det går ihop riktigt..

Vädret har i alla fall varit perfekt idag! Så skönt så skönt så skönt! Därför bestämde jag mig för att ta mig ännu en joggingrunda. Det var mycket lättare idag! Igår var det svinkallt och man blåste nästan iväg ibland.
Det är så skönt att komma hem också och känna att man gjort nytta! Jag känner att det här kan bli min grejj verkligen! :)

Nu ska jag strö på ännu lite nytta genom att åka till stallet. tjenamors!


flashback

Har suttit  hela kvällen och raderat totalt onödiga bilder som bara legat och tagit upp plats i datorn. 1000 st har fått möta papperskorgen än så länge.

Hittade dessa bilder från 2007 (tror jag), när jag hade en helt annan stil och look. Jag kan ärligt säga att jag saknar den där frisyren ibland. Det kändes lite crazy på ett härligt sätt! Men när man är över 18 så känns det kanske extremt att gå runt med två färger i håret á la Cruella De Vil.
Jag är glad att jag testade det i alla fall! Kommer ihåg att vi hade höga diskussioner här hemma när jag gick till mamma och sa "mamma, jag tror jag ska färga halva håret svart!".. det slutade med att vi kompromissade ner till en brun färg, vilket både jag och mitt hår är glada för idag!

jag är på gång!

Nu är jag hemma igen! Blev en tur iväg till Stadium för att köpa ett par löparskor. Och det blev dom första bästa och, som grädde på moset, billigaste!
För antagligen så var det nog förra årets modell för dom var nedsatta från 1099 till 499 kronor. VÄRT!


Imorgon blir det byxor och eventuellt en tröja. Sen är jag fit for fight!


ledig

Idag var det lite tråkig shopping på schemat..

Inte alls kul att köpa, men ibland måste man köpa en sportbh. Jag har tidigare ridit i vanliga men det är inte kul för axlarna! Så det blev en Hogengård som tydligen ska vara väldigt bra vid speciellt ridning då den är "dubbel", alltså har båda bygel och tyg över det. Så den vågar jag nog rekomendera även fast jag inte hunnit använda den!

Sen blev det en vanlig tråkig foundation från Biotherm.. inte alls den jag hade planerat att köpa?! Men när man kommer in i denna sminkdjungel så blir man lätt förvirrad och kommer mer än sällan ut med något annat än man skulle.
Men jag tror ändå att den här är bra, får prova lite senare. Den absorberar allt överblivet fett i hyn som gör att man bli glansig fick jag berättat för mig. Om den verkligen gör det eller inte är en annan sak. Men så var den billigare än de andra plus att den innehöll mera.. inte så mycket att tveka på då känner jag :)

val 2010

Jahapp, då har man precis förtjänat 150 vuxenpoäng - För jag har röstat!
Och jag som bara varit myndig i någon månad eller två kommer nu in i det här som en frisk fläkt och ställer mig frågan: Vad är det för dagisröstande?! Det här är något som varenda person över 18 år ska göra i Sverige, och då kan man ju anstränga sig lite i själva röstningsmomentet i alla fall! Att ställa sig vid ett vingligt bord som vilken varg som helst skulle kunna blåsa omkull utan svårigheter och kryssa i små rutor med namn som man aldrig hört talas om. Sen lägga i dom i små kuvert och lämna dom till två tanter som länge sitter och dividerar om jag verkligen är Sandra Reichert som är född sista juni 92... för jag kan ju vara någon av alla andra Sandra Reicherts i Sverige!?
Nej, när jag stog där och fyllde i vilka jag tyckte skulle styra Sverige i fyra år framöver så kändes det som om jag lika gärna skulle kunnat fyllt i vilka som skulle vinna småstjänorna i skolan. Det kändes ungefär lika seriöst.

Jag skulle hellre se att man gick till riksdagen itself när man skulle rösta, istället för att gå till någon sunkig grundskola med klotter på väggarna och fönster så smutsiga att man knappt ser igenom dom. Det skulle kännas så mycket mer seriöst!

drip drop drip drop

Idag när jag vaknade vid klockan ett så vräkte det ner regn! Så jag slängde mig ut med kameran för att ta kort.. men så när jag kom in så märkte jag att det syndes ju ingenting på bilderna! Det ser bara ut som det duggade lite eller något..

clinique superbalanced foundation

Fick hem ett prov på Cliniques foundation Superbalanced idag. Och jag måste säga att jag blev riktigt förvånad över hur otroligt lätt den var på huden, men ändå täckande!
Jag har ju själv inte haft foundation på ett bra tag, men nu när det börjar bli svinkallt ute och näsan och kinderna byter färg så fort man öppnar dörren så tänker jag nog ändå ha ett tunt lager så man ser lite mänsklig ut i alla fall.. och jag tror bestämt att det faktiskt blir den här då!
Köper man dessutom den här foundationen på Kicks nu så får man en concealer på köpet med ett värde på 210kr. Låter ju ganska värt faktiskt! 285 kronor går foundationen den på.

Syns inte, känns inte, men finns ändå där :)

sensommar eller höst?

Inatt sov jag så mycket som 5 timmar.. i vanliga fall sover jag det dubbla så idag har jag varit lite trög måste jag erkänna!
Men jag gillar hur hösten börjar titta fram på ett sådär behagligt vis. Inte med regn, rusk och slask utan med sol och fina gulnade löv. Även om det helt oförutsett börjar regna då och då från en hel klarblå himmel?!


höstens alla färger <3


Det är så mycket politiker ute och springer så man blir helt vindögd nu för tiden. Skönt att det snart är över! Idag var det Göran Hägglund som gjorde ett tappert försök att fiska röster. Jag ägnade inte en sekund till att lyssna, jag har redan bestämd mig! :)

mysdag i stallet

Idag har varit en sån där härlig dag när allt bara har varit allmänt bra! 





Min favorit sen 11 år tillbaka! Medans hästar kommit och gott, flyttat från spilta till box och tillbaka, så har Sunny stått på sin plats år ut och år in - och alltid med samma lugn och godhet.



<3

Jag kan inte ens förstå hur dom ens kan tänkta tanken att riva det här stället för någon nöjespark?! Det irriterar mig så in i bomben!


07:30-17:00

Hallådär!
Idag har jag jobbat heeela dagen. Var på ett ny arbetsplats vilket var lite spännande. Men hade absolut ingenting att göra så satt mest och pluggade.






Nu ska jag slänga mig i bilen och åka och hämta Emma.


glenn canion

Ridning var det idag också. Jag hade panik igår kväll för att jag inte hade någon möjlighet att ta mig hem från stallet då ingen är hemma här, inte ens någon bil.
Men, som en räddare i nöden kommer Emma och erbjuder hennes storebrors bil! Hade nästan tänkt att bara strunta i att åka till stallet idag men tur var väl det att jag inte gjorde det! För fy satan vad härligt det var!
Det är efter sådana här dagar som man bara känner "screw storstan! Jag flyttar ut på landet och skaffar pålle!"


pluggarihaveri

Här var det dåligt med nya inlägg.. men jag har väldigt mycket annat i skallen som snurrar runt just nu. Så nu ska jag återgå till pluggeriet som jag hamnat lite efter i känns det som. illa illa


jag vill ha acne

Jag borde gå och lägga mig men jag måste bara dela med mig av två (tre) plagg som jag sitter och dregglar över!
Den första är den här tröjan. Så mjuk och fin och allmänt mysig och bara tanken att riktigt gosa ner sig i en sån i soffan med tända ljus en fredagkväll nu i höst/vinter gör mig nästan knäsvag!!
Kan man vara kär i en tröja? Antagligen..

Den finns i en lång modell och en kort. Jag känner för en för stor kort modell.. Den korta kostar 1295 och den långa 1395 kronor. Det är alldeles för tokdyrt för en tröja, men jag känner lite "jag har jobbat hela sommaren, någonting måste jag ju tillåta mig att köpa". Men det kanske bara är ett tillfälligt ha-begär som går över när jag hittat något annat att sukta över..

Och när jag ändå var inne på acnes hemsida, som tröjorna är ifrån såklart, så drogs båda mina ögon gång på gång till den här superläckra jackan!
Den ser lixom varm ut men ändå snygg! Den jag har nu är bara varm.. och nu efter att den tvättades i våras så tvekar jag på om den ens är varm längre då den såg ganska platt ut efteråt, och den har läckt dun i två år..

 


bubbles

Jag badar inte ofta, men nyss så fick jag ett ryck och bara kände "jag vill bada!". Så jag ordnade upp ett skumbad med betoning på skum och satte på lite mysig musik.
Sen försökte jag vara vuxen och ligga och bara relaxa, men självklart slutade det med att jag satt och lekte med skumet och gjorde tomteskägg och allt annat barnsligt..

skum så det räckte och blev över.. ups.

HALLÅ Hallå hallå

Det är spökligt tomt här hemma. Det är bara jag som traskar runt i lägenheten i hopp om att hitta något sällskap i något rum. Inte för att jag hoppas att jag ska hitta någon, det vore ju lite schizo!
Såhär kommer mitt liv se ut nu också i tre dagar.. tråkigt är ordet!

Jag saknar till och med min lilla sockervadd, inte ens han är hemma och håller mig sällskap dom här dagarna.


hoodie

Jag känner för en stor mysig tröja. Dessa från modekungen känns riktigt mysiga i höst! Kostar mycket gör dom inte heller, 399 kronor.

Den röda är en klar favorit! Man behöver inte oroa sig för att tvätta dom heller, för dom ser redan lite urtvättade ut..

hoffmaestro

Som sagt, grönan blev det idag. Varför? Jo Hoffmaestro hade konsert där kvällen till ära. Men det inte bara var vi som var där direkt.
Påväg dit så fick spårvagnen elfel också så vi stog stilla i typ 10 minuter, inte så farligt tänker ni. Nej kanske inte.. Men tror ni inte att det skiljde 10 minuter till att vi hade fått gå in för nästan halva priset?! Så sjukt typiskt! Klockan 18:00 höjer dom nämligen entrépriset från 80 kronor till 150, och 18:10 kom vi fram till luckan. Kan tillägga också att det var lååång kö så egentligen var vi där 17:30. Sånt suger!

Och konserten var okej, jag är inte så superhype på deras låtar, men hängde med på några i alla fall. Men publiken, det var bland det värsta jag varit med om! Måste också tillägga att dom fick stänga grönan tidigare innan konserten ens börjat bara för att det var FULLT - och det har dom inte gjort på flera flera år! Sjukt mycket folk var det! Och tydligen så stog det 4000 utanför som inte kom in.
I början så gick allt ganska bra, det var kaos - men det gick. Men sen mot slutet, då ville jag verkligen bara gå därifrån.. Stog också med kameran i handen och man var bara millimetrar från att slå på arlset ett antal gånger..

Men det gick i alla fall och nu har man ett härligt minne!

Det här är då inte ens halva kön - bara för att komma in!




Jag förälskade mig lite i basisten måste jag erkänna. Nu är det väldigt risktigt att säga eftersom jag bara sett honom på en sen bakom ett par solglasögon.. Men jag tyckte han hade härlig stil!

Mina skor har ju sett bättre dagar kan jag säga.. blir en djuprengöring imorgon!

På hemvägen kunde man ju bara glömma att få plats på en buss eller spårvagn, så vi gick hela vägen till centralen.. som i och för sig inte är sådär jättelångt egentligen, men ändå.

Det blev inte så superbra bilder direkt, men den mesta energin gick till att bara försöka hålla sig på fötterna.

gröna lund

Idag blev det grönan för hela slanten - bokstavligt talat! Men skriver mer om det i nästa inlägg, slänger bara upp lite bilder på slänggungan först bara för att det är grönans absolut finaste attraktion! Lite sär tanke, men faktiskt, om du tänker efter så är den väldigt fin :)



höstkänsla

Jag säger bara kolla in Karin Bylunds höstiga skor! Hur snygga!!! Nästan exakt såna är jag ute efter i år, fast gärna med fodrad mysig insida.
Dom här är ifrån Deichmann hör och häpna, men tyvärr från förra året..

pic


PANG!!

Vad var det som small?! Jo, det var startskottet till mitt nya liv! Spenderade nämligen dagen på gymmet idag! Och jag gillade det verkligen! Kändes som jag skulle kunna springa på löpbandet för evigt nästan..
Sen när jag kom hem så tog jag en stor skål med glass, men det är en annan femma.

Men nu undrar jag.. är det värt att spendera en massa pengar för att gå till ett gym och springa.. eller ska jag lägga dom pengarna på grymma träningskläder och sen bara få tummen ur arlset och börja springa ute.. Men då är det ju en stor risk att jag lägger av. Jag har lite att fundera på helt enkelt. Vad tycker ni?

Svindyrt gymkort och snygg kropp eller svinbra träningskläder men som kanske blir oanvända... det är frågan. 

onsdag

Oj, hade helt glömt bort att jag satt och skrev ett inlägg här. Haha, här kommer ett 4 timmar sent inlägg då:

Provet gick bra idag mot alla odds. Ibland har man gudarna med sig helt enkelt.

Annars hände inte så mycket.. Hade textkommunikation. Helt klart den roligaste kursen! Önskar att jag valde text istället för foto som inriktning!

Idag så blir det en tur till stallet innan jag ska plugga järnet! Har en "uppsats" som ska vara klar imorgon.. dax att börja nu sandra!


Jag skulle vara duktig idag och hade med mig två äpplen. Vem tror du det var som sprang över till ica och köpte 200 gram choklad sen?


seg seg seg

Idag fick jag reda på att vi imorgon har prov. Alltid kul att få reda på!
När jag kom hem så gick jag och la mig i sängen och frös och frös men jag var heeelt slut så jag hade noll ork att gå och hämta en filt. Så jag låg helt stilla tills mamsen kom hem efter en timme så hon kunde hämta en filt till mig.. Lat? Sjuk? Jag vet inte.

Sen skulle jag laga mat - men jag orkade inte, så jag tog bilen till närmaste donk och köpte hem lite. Så nu sitter jag här, fet som en ko, och ska försöka lära mig allt om arbetsmiljö och säkerhet. wish me luck!


gimme gimme

Jag har suktat efter det här armbandet från H&M och rotat igenom varenda hm-butik i Stockholm men jag hittar dom inte!!
Men är dom snygga eller vad?!


pic: http://lisaplace.devote.se/


rättskunskap

Har inte känt mig så jättepepp idag alls. Har sovit många många timmar inatt men ändå så vill ögonen bara stänga igen som om jag inte sovit på en vecka..

Satt och läste rättskunskapsboken också hela morgonen, men dom skulle lika gärna kunna skriva på kinesiska för jag fattar ingenting! Men märkte ändå när jag kom till lektionen att vissa saker faktiskt hade fastnat för jag var inte alls lika lost som jag brukar vara!


Nu ska jag lägga mig och läsa ut min bok - snyft, jag vill inte! Men jag måste, för nu är det spännande!!

bloggfest

Fick ett mail idag från Angelica Blick med en inbjudan till ett bloggfest nästa fredag. Sjuk kul att gå och träffa lite nytt folk! Men det är i Linköping.. hur ska jag ta mig dit? Så får se hur det blir.. Hade varit så galet kul att åka!


Någon annan som bor i Stockholmsområdet som ska dit?

söndag kväll

Hallådär!
Skulle träffa Andreas idag var det tänkt och det har skjutits upp och skjutits upp men NU ska jag äntligen åka iväg in till stan! Har lyssnat på Lars Vegas Trio på spotify hela kvällen och man blir så obeskrivligt lycklig av dom - lyssna lyssna lyssna!

Ja, som ni ser i bakgrunden så har jag inte växt ifrån mina nallar än.


toy story 3

God natt på er alla nattugglor!
Jag är nyss hemkommen från Heron City - ett helsjukt ställe som alltid är fullt av människor! Vart kommer alla ifrån? Det finns lixom inte ett endaste litet hus i närheten.. skumt.

Men vi var i alla fall för att titta på film som jag skrev tidigare. Toy Story 3 blev det som sagt. Och vad jag tyckte om filmen? Lång. Väldigt lång. Eller så var det för att jag var redan lite trött innan och blev tröttare av att kolla i 3D eftersom ögonen måste fokusera om så mycket.. jobbigt. Sen saknade jag lite som svenska rösterna, men eftersom vi var ute så sent så gick bara den engelska versionen. Vi ville egentligen vara lite nostalgiska och titta på svenska utan 3D, för det är ju Toy Story 99%! 100% hade det blivit om Woody hade haft sin riktiga röst - Björn, kom tillbaka!!

Annars var filmen ganska härlig. En blandning mellan skratt, skräck och tårar. Helt klart värd att se!




Det lustiga med 3D-glasögon är att dom alltid har olika former? Varför inte bara hålla sig till en modell?

hallådär kött och blåbär!

Idag har jag varit med min vän Emma. Så så äre. Nu ska vi till Heron och titta på Toy Story 3! Tjohoo!

Lite bilder från några timmar tidigare:




broken wings can't hold my weight




Come reach inside my inner fear..
..come feel my sorrow and my tears

hm divided

Här har ni dom! Dom fanns i butik i somras men försvann fortare än kvickt! Och det bra med h&m är att det mesta brukar komma tillbaka efter ett tag - likaså dessa.
Är inte helt säker på vad jag känner för dom längre.. tycker jag bara ser ut som en gigant från sidan..sen finns det inget i min garderob som passar till dom.. Får se hur jag gör.
För er som precis som jag missade dom i somras så finns dom i alla fall i butik nu! 199 pix.

kyla sol och värme

Gud vad härligt det är när solen lyser och det är sådär härligt varmt även fast det är kallt lixom.. någon som vad jag menar? ^^
Tog mig en snabbis in på h&m efter skolan och hittade till min stora fasa ett par byxor som jag jagat som en tok i flera veckor! Grejjen var den att jag kunde verkligen inte bestämma vilken storlek jag skulle ha.. stog där och dividerade mellan "Ska dom sitta bra över rumpan eller ska dom sitta bra över benen.." Det slutade med rumpan kan jag säga för benen kan man ju alltid sy in.
Visar senare!

Sen på väg hem så var det tjockt med köer när en buss krockat med en bil.. eller tvärt om blir det väl.. Totalt avstängt på varje väg så det tog lite längre tid hem än planerat. Väl hemma tog jag en sväng med Doglas i solen (:


design

Jag älskar teknik! Tyvärr är inte den kärleken ömsesidig.. Därför har det tagit mig runt två timmar att bara fixa om den här enkla designen på bloggen. Men grejjen är att jag spydde nästan galla över den gamla så nu får det vara den här tråkiga tills jag kommer på något nytt..


min dag på tåget

Okej, den här dagen har hittills varit sådär om jag ska vara ärlig.. Men orkar inte gå in på allt så säger bara att tågtrafiken var inte aktiv idag!


Sandra 7 år.


aj aj aj och åter aj

Har någon där ute sett ett sånt här örhänge någonstans där längden på "pinnen" är längre än 5 mm? För det jag har nu tar livet av mitt stackars öra varje morgon och kväll när det ska ur och i.

Det ser inte så allvarligt ut såhär men skadan är ju då på insidan.. och om det gör ont! Sliter lixom upp samma sår varje kväll..