#söndag

Idag har det varit en riktigt mysig typisk söndag då jag inte riktigt haft någonting inplanerat. Spenderade förmiddagen i stallet, och nu har jag just kommit hem från en långpromenad med Doglas. Sitter och dricker en perfekt latte och känner mig riktigt peppad inför nästa vecka.
Finaste missen hälsade på oss när vi kom hem!

#flygplatsmys

Sitter just nu på flygplatsen i Helsingfors och degar. Har en timme att döda innan flyget hem går, och då har jag ändå redan varit här i drygt en timme. Kände att det var lika bra att vara här i god tid.
Var livrädd i taxin att mitt kort inte skulle fungera. Man kan tro att jag skulle ha lärt mig något och haft med mig kontanter men inte då. Det var som tur var inget problem alls att betala med kortet.
 
Jag måste säga att jag gillar flygplatser! Åtminstone bra flygplatser. Helsingfors är ett exempel på en bra flygplats. Det är gratis wifi, starkt kaffe och man får godis, vad finns att klaga på? 
 
Det börjar närma sig några orosmoln långt bort som gör mig att bli lite orolig.. Vill inte ha dåligt väder när jag ska flyga över vatten. Ska jag krascha så vill jag krascha i marken, inte i vattnet, allra minst i Östersjön. Men det här ska nog gå bra.
 
Denna bilden togs på planet till Finland. Jani stannar kvar i Finland över helgen så jag får flyga hem själv..
.. Snart kommer jag hem!
 

#torstai

Jobbade hela dagen i ett kontor en bit utanför Helsingfors. När vi slutade så hade vi lite ärenden att göra så det fick bli att ta taxi för att hinna. Efter det fortsatte vi och körde förebi Janis hem där han hoppade av och sen blev det hela vägen in till stan igen för att lämna mig till sist.
När vi till slut kom fram och jag skulle betala för hela den här färden så fungerar såklart inte mitt kort! Eller mitt kort fungerar, det visste jag, men hur förklarar man det för chaffuören att det är hans maskin som det är fel på?
Det blev inte bättre med att vi inte riktigt förstod varandra.. Jag pratade svengelska och han också fast med extreeem finsk brytning.
Vi testar maskinen några gånger till men med samma negativa reslutat. Övertalar honom till slut att köra mig till en automat så jag kunde ta ut pengar och gudskelov så gick det bra. Hade kortet på riktigt slutat fungera så har jag ingen aning om vad jag skulle ha gjort..
 
När jag väl kommit in till hotellet så tog jag en liten powernap, fasiken vad trött jag var!
Men trots att ögonen nästan gick i kors av trötthet så kan man ju inte bara ligga inne på hotellet när man är i en helt ny stad som man inte riktigt sett än. Så jag bestämde mig för att ta en sväng på stan. Lagom tills jag kommit ut så började det dock regna, så det blev bara några varv i närheten.
 
Lite affärer hann jag givetvis med också..
Har letat efter de perfekta "bilhandskarna" så himla länge, utan att hitta de som passar mina händer. Jag har alltid problemet att hålen vid knogarna alltid hamnar framför själva knogarna på handen. Hittade dock de perfekta idag! Önskar de hade varit lite billigare men jag kunde bara inte låta de hänga kvar där i affären. Känner på mig att vi kommer bli goda vänner nu under hösten och vintern!
 
Köpte med mig en ceasarsallad som jag sitter och knaprar på nu.
 
Ikväll blir det bara att ligga inne och kolla på film. Orkar inte ta ett steg till.

#morrn

Trodde inte det var sant när alarmet gick imorse.. kändes knappt som jag ens hade hunnit somna.
Men det var bara att kravla ur sängen igen och ner till frukosten. Jag är alltid lite orolig inför frukostbuffén, jag är så dålig på det, hur man nu kan vara det.
Bacon fick det bli i vanlig ordning.. 
 
Hotellet är för övrigt väldigt bra! Det är väldigt fint fast ändå inte för fint. Läste på deras hemsida när vi bokade att man antingen fick ett rum med utsikt över staden eller det mysiga bakgården. Jag antar att jag fick den mysiga bakgården...
Jo tack.
 
Nu ska jag dra mig ner mot tågstationen för att åka och göra lite nytta, see ya!

#Helsingfors

Hallådär mitt i natten!
 
Befinner mig just nu på ett hotell i Helsingfors mitt i natten.
Vi slängde bara in väskorna här när vi kom fram och sen gick vi ut och letade upp en trevlig bar där vi satte oss. Jag försökte bilda mig en uppfattning av staden, men det kanske är lite orättvist en vanlig onsdagsnatt.. det var ganska folktomt. Får ge det ett nytt försök imorgon.
 
Vi hittade ett härligt ställe där vi satt inpå småtimmarna.

Nu har jag just slängt ut Jani från hotellet ut i natten. Ska försöka få mig lite sömn. Kommer bli kämpigt att ta mig upp imorgon bitti, jag som är van med mina åtta timmars sömn minst..



Over and out säger en trött tjej från andra sidan Östersjön.

#suomi

Finland here we come!! Nu lämnar jag och en kollega kontoret för att bege oss mot Arlanda. 
 
Ett resedokument och en lurvig svans från i morse.

#FilippaK

Var på Åhléns idag under lunchen med en kollega. Det har nämligen i en veckas tid varit nedräkning till den stora OPI-dagen. De har nämligen 30 kr billigare i några dagar nu.. haha.
Så vi stod där och stirrade på alla färger i ungefär 30 minuter innan det var dags att skynda tillbaka till jobbet för att hinna få i sig lite mat i alla fall.
Hur många nagellack jag köpte efter att vi stått där i en halvtimme? inga.. fick beslutsångest. På väg hem sen när jag slutat så svängde jag ändå förbi igen och köpte ett underlack åtminstinde.
 
Jag har även stirrat mig blind på Filippa K's skjortor som är i 100% silke, älskar det materialet! Så den fick minsann följa med hem idag.
Haded egentligen tänk mig en svart, men fastnade så för den "vita". Färgen är inte så smutsig som den ser ut på bilder här, utan är mer nude lixom.

#1002

Har haft lite problem med mitt hårfärg sen jag sist färgade det. Färgade håret senast i en ganska varm ton som kändes väldigt härlig då när våren var på intåg. Sen har det varma i färgen sakta övergått till en ful orange-gul färg, vilket blev en ganska stark kontrast till den kalla utväxten.
Har stått i valet och valet mellan att köpa en hårfärg och färga hemma eller gå tillbaka till frisören. Men vad man än väljer så blir det dyrt i längden och håret mår sällan bra efteråt.
 
Jag har istället nu i några veckor testat nutri color creme, en slags inpackning med färgpigment som finns i olika färger. Har använt den tidigare, men då i en varm nästan röd nyans som gav mitt hår den missfärgning som jag så gärna vill bli av med.
Testade därför nu färgen 1002 White Platinum som ska ta bort de gula tonerna.
 
 
Nu har jag inga före- och efter-bilder som jag borde haft för att göra en ärlig recention, men nu är det ingen sådan det handlar om, utan bara mina åsikter.
Visst tar den bort lite gula och orangea toner i håret, men det är ingen mirakelprodukt - vilket jag aldrig trodde att det var. Skulle nog inte kalla den för "toning" som många göra, för det skulle i sådant fall vara den svagaste toning jag någonsin stött på.
 
Nej, det blir nog en permanent färgning så småningom för mig i alla fall, sen kanske den här produkten för att vårda den färgningen. Men det får bli när plånboken tillåter det. Har två utlandsresor inbokade nu den närmsta tiden som båda ska gå på en lön, hej och hå! 
 

#balkongmys

Var hälsad!
 
Har haft en otroligt lugn start på den här helgen, och så lär det nog fortsätta.
Gick och la mig innan tolvslaget igår och vaknade därmed väldigt tidigt idag. Startade dagen med att bädda rent och kolla på nyhetsmorgon, hemmafru? jag?
 
Nu sitter jag istället och myser på bakongen medan regnet porlar ned utanför. Har gjort mig en latte som smakar sådär perfekt och lyssnar på glad musik. Kallas det lycka kanske?
 
Har, lite lagom sent, förstått det fantastiska med spotify.
Äntligen har temperaturen sjunkit till en nivå så jag kan ta fram min älskade norska tröja som jag fick i julklapp av mamma förra året. Älskar den! Hade den igår på väg till jobbet med bara en tunn t-shirt under, och trots att det blåste och det kom ånga när man andades så trängde kylan inte igenom, inte ens blåsten kände jag av. Bra skit!
 
Fick hem nya numret av Styleby igår, så har många sidor av härlig läsning idag.

#höst

Jag har en väldigt speciell förkylning. Varje dag vaknar jag och känner mig riktigt fit for fight. Sedan, alltid runt klockan tre på eftermiddagen, så börjar jag känna mig mer och mer hängig och näsan blir helt täppt sådär så man låter lagom fräsch när man pratar..
 
 
Slutade sent idag så solen var på god väg ner medan jag knallade genom stan. Fick en riktig höstfeeling. Det var sådär lagom kyligt och alla dofter förstärktes likom. Ni vet hur det osar matlukt ur varje litet gatukök och det strömmar värme ur varje butik. Blev så innerligt lyckig där jag gick. Tycker det ska bli riktigt mysigt med hösten faktiskt.. så länge det inte bli slask och rusk.
 
 
Nu sitter jag i sängen och har hittat den där perfekta ställningen och känner att det ska krävas mycket för att jag ska resa mig härifrån nu. Torsdag-kvällar är nästan den bästa stunden på hela veckan, då man vet att det är fredag nästa dag och sen väntar helg.

#Bayley

Det blev kebabtallrik till lunch idag. Efter det kan resten av dagen inte bli annat än succé!
Känner att jag äter kebab liiite för ofta för att det ska kunna ses som ett undantag i min kostcirkel. Det måste bli bot och bättring på den fronten!
 
Skyndade mig hem efter jobbet för att byta om till ridkläder och slänga mig ut med Doglas på en liten promenad.
Vi kom ungefär 500m innan vi fastnade under en bro..
Regn och hagel, jo jag tackar!
 
Just to get one thing straight. Doglas doesn't do rain.
I 10 minuter stod vi under en bro och väntade tills halget dragit förbi. Sedan blev det till att slänga sig in i bilen och fara mot stallet.
 
 
 
Lilla busfröet Bayley bjöd på dagens träningspass. Det enda jag kunde tänka på i slutet av ridpasset var "det här kommer göra ont i kroppen imorgon"..

#enough

Det här med att "vänta ut" som illbattingar som brytit ut i ansiktet är bara bullshit. Hur mycket kärlek och ömhet de än får så slår de rot och bildar koloni på något parti på ansiktet titt som tätt.
Nu är det slut på det! Enough is enough!!
 
 

#tisdag

Man vet att man inte haft en händelserik dag när man ser att man fått Åhléns klubbtidning och det blir dagens händelse.. Men det har verkligen varit en Tisdag idag. Så himla mycket Tisdag!

Sitter här nu, som den latmask jag är, och kollar på Schulman-show. Har moffat i mig tre stycken x2-snickers idag. Sen mådde jag lite illa och åt lite fisk till middag, då kändes det som att den nyttiga fisken vägde upp det onödiga i snickersen.
 
Satt nyss och lyssnade på en lååång intervju med Andreas Lundstedt av Annika Jankell där hon sitter och pratar i falsett och han svarar med morgontrött karrig röst. Anledningen till det var att Felicia idag, helt ärligt och säker, sa att han och Petra Mede skulle ha barn. Petra Mede?! WTF! Inte för att det är något fel på henne, hon är säkert trevilg, men kan man "välja" en mamma till sitt barn så skulle kanske inte Petra Mede vara mitt första hands-val.
Detta störde lite min dag som ni förstår, för det angår ju verkligen mig!
Så satt jag och lyssnade på denna intervju som verkade vara en evighet lång, så sa de till slut, den sista minuten: att Petra Mede inte skulle vara mamma till hans barn... nehepp. Så nu kan vi släppa det.
Nu sitter jag här och känner mig tom istället. Vad ska jag nu ägna min tanke åt? 

#kräftskiva

I fredag hade jag och Lina vår otroligt välplanerade "kräftskiva" hemma på balkongen.. Vi hade verkligen full koll på allt - tills vi tog fram kräftorna ur kylen och de fortfarande var genomfrysta.. hoppsan.
Det fick bli till att koka och bada kräftorna. Kändes lite som ett big no no men vi hade inget val...
Någon timme sent så stod i alla fall maten på bordet!
Lina och jag hade knåpat ihop vårt eget lilla snapsvisehäfte.
 
Måste säga att kvällen var en total succé! Inte illa för två tjejer som aldrig riktigt ätit kräftor.

#fika

På mitt jobb tycker vi om att fira saker. Vad som än går att fira så ska det ätas tårta och fika.
Idag var det en kollega som gick på mammaledighet.. detta skulle givetvis firas! 
Tårtor, tårtor och tårtor!
En liten gosse var det som väntades.
Jag som inte kan äta tårtorna får alltid en liten söt bakelse. Tycker dem är så gulliga på mitt jobb som tänker på mig. Till och med en glutenfri kanelbulle hade jag fått, blir nästan lite generad.
 
Efter jobbet blev det snabbt hem för att ordna mina och Linas kräftskiva!

#skaldjur

Min dunderförkylning har brytit ut. Satt som i en bubbla på jobbet och hörde knappt vad folk sa och hade inte ens lite energi att ta tag i dagen.
Trots detta åkte jag, Lina och Pontus efter jobbet och handlade lite inför vår kräftskive-liknande middag vi ska styra upp imorgon kväll.
Så utan inköpslappen (som låg kvar hemma såklart) knallade vi runt i mataffären och funderade på vad man äter till kräftor. Lagom till vi satt i bilen på väg hem så kom vi på en massa saker vi borde ha köpt givetvis. Det får bli lite shopping under lunchen imorgon också tror jag..
 
De släppte av mig vid sthlm södra så jag kunde ta mig hem med pendeln. Då vi bestämt att vi ska vara hemma hos mig så fick jag släpa med mig en kasse med kräftor och räkor hem på tåget. Jag är ju förkyld och känner ingen lukt what so ever, men är lite orolig att folk inte ville sitta nära mig för min skaldjursfyllda plastpåse., höhö.

#seg

Ni vet de där långa dagarna som aldrig tycks ta slut. Jag hade en sån dag idag. Huvudet känns tungt och näsan är täppt. Anar man att en förkylning är på intåg?
Masade mig ändå iväg till stallet, även om jag övervägde både en och två gånger om jag verkligen skulle åka.

Red med vanligt bett ikväll. Kändes skönt även om han var väldigt stark och tung. 
 
Ska gå och lägga mig galet tidigt idag hade jag tänkt. Imorgon blir det till att handla mat till den lilla krätskiva som Lina och jag tänkt styra upp till helgen. Håller alla tummar för att kroppen ska friskna till lite innan dess.

#bowling

I lördags så åkte Emma och jag till Vallentuna för att bowla!
Premiäråkte i Emmas nya lilla blåbär till bil :)
Kvällen bjöd på en otroligt fin solnedgång. Vi åkte under rosa himmel hela vägen till Täby där vi hämtade upp Oskar som hade fått snilleblixten att bowla.
Jag var grym som vanligt och gjorde strike efter strike.. typ.
 
Det är alltid kul att hitta på nya saker. Bowla är liksom inget man gör varje dag nu för tiden. Pinsamt nog så sitter jag idag, 2 dagar senare, och har gööööront i ryggen och högerarmen... Kan det verkligen vara så att kloten var för tunga för mig??

#zenbook

God morgon!
 
Skulle precis sätta på mig skorna och knalla mot jobbet när jag såg att jag inte börjar förrän 2 timmar, hoppsan.
Så då jag istället passa på att presentera min nya ögonsten!
 
Asus Zenbook
 
Vad jag ska ha den till när jag redan har en dator som fungerar bra? Ingen aning. Jag är en sån där jobbig person som bara ska ha.. hehe.
Nej men det är alltid skönt att ha en dator som man alltid kan ta med sig, när man åker iväg och liknande. Lite mer portabel än en stationär dator.
 
Än så länge har jag inte riktigt hunnit använda den annat än till att lyssna på musik typ. Riktigt bra högtalare har den, i alla fall om man frågar mig som inte är så kräsen :)

#kaptenen

Igår var vi på Gröna Lund för att se Kapten Röd. Jag har ingen superkoll på honom alls utan följde mest bara med som sällskap. Men visst var han bra, det måste jag medge!

 
När det var slut så åkte vi till Wollmars och satt där ett tag. Sen var väl tanken att man skulle dra vidare men jag var så trött så ögonen sved så det blev en tidig hemgång för mig.
Väldigt kul i alla fall, önskar bara att jag hade tagit ett par andra skor. Hade inte planerat att hamna mitt i publikhavet så stod mest och undvek att bli trampad på fötterna.

#kebab

Idag när det närmade sig lunch så var jag så fast besluten om att jag skulle äta nyttig mat. Det blev mc donalds varje dag förra veckan så jag tänkte "väga upp" det den här veckan.
Så när jag kom ut från porten på jobbet så tittade åt höger och sen åt vänster. Såg många snabbmatsrestauranger men inte mycket som förknippades med "nyttig mat". Jag gick några meter åt höger, tvärstannde och vände och gick tillbaka. Det nästa jag minns är att jag står i hissen upp till jobbet igen med kebab och cola i en påse..
Nyttigt? Duktigt Sandra!

#sandhamn

Har haft en sååå härlig helg mitt folk!
Det som stod på schemat var en två dagar lång kick off med jobbet på härliga seglarhotellet i Sandhamn.
Då jag min kamera valde att inte gå igång på morgonen så fick den stanna hemma och istället fick mobilen stå för återberättelsen.
 
Här bodde vi under de två dagarna. Väldigt mysig ställe!
 
Vi började med lite konferens vilket var lika bra då regnet störtade ner utanför. Hur söta var inte dessa kaffemuggar hotellet hade?
 
Vi visste alla att vi skulle utföra någon form av aktiviteter utomhus, fast ingen visste vad. Så helt utan några förväntningar så satte vi oss i en liten båt och puttrade iväg.
 
Teambulildning var vad som väntade på en ö i närheten. Vi delades upp i två lag och utförde en massa roliga aktiviteter. Vi testade även på lerduveskytte där jag var riktigt cool i testskotten där jag lyckades träffa 4/4. Sen när det verkligen gällde och vi började räkna poäng så träffade jag inte en enda..
 
Trots min halvsuccé med geväret så vann mitt lag (givetvis) och medan de ena laget tog taxibåten tillbaka så  fick vi åka...
 
Ribbåt!! Satan i gatan var roligt det var! Har åkt det en gång förrut men det är en sån där sak som man inte tröttnar på.
 
När vi kom tillbaka så blev det lite bubbelpool på hotellets relaxavdelning innan det var dags att göra sig iordning för kvällen.
Jag och Amanda som delade rum var väl senast med att släcka lampan långt in på småtimmarna. Inte så många timmar innan det var dags att knalla ner till frukosten igen vid åtta..
Det är något speciellt med hotellsängar.. de är mjuka och fräscha, det går inte att sova dåligt i en sån säng!
 
Senare på morgonen blev det workshops. Älskar när man sitter i en grupp och verkligen kommer igång och bara idésprutar, även om jag inte stod för så många idéer utan mest nickade uppmuntrande, haha. 
 
 
Under eftermiddagen så blev det tid för att åka hem igen. Samtidigt som vi hade haft det väldigt kul och roligt så kände jag mig väldigt trött och hängig när jag åkte hem, och jag var inte ensam. Tanken på att det faktiskt var måndag dagen efter kändes halvpeppande.
 
Båten var fullproppad med människor som ville hem, så vi fick en ocharmig uteplats uppe på däck..
 
.. efter att kylan trängt igenom vindjackor och hoodies så fick det istället bli en plats i båtens restaurang för lite dessert tills vi kom fram till Stockholm igen.
 
När jag kom hem så blev det till att slänga av sig väskorna och sedan mer eller mindre vända i dörren för att åka in till stan med Emma och äta lite middag. Pizza stod på menyn!
Även om jag var sådär halvhungrig så kan man ju alltid få ner en pizza, eller hur? Även om den jag beställde inte var någon jättesuccé, varken för smaklökarna eller för ögonen.
 
Där har ni min helg ganska i detalj. Skulle gärna åka tillbaka till ön någon gång, men då kanske under bättre värderförhållanden :)