stockholms lokaltrafik

Jag följde med pappa till jobbet efter lunch, sådär som när man gjorde när man var liten! Men den här gången hade jag inte med mig ett gosedjur utan en kamera. Skulle passa på och fota lite till projektarbetet också när jag ändå var där. Så vi åkte några linjer och jag fotade och fotade och fotade. Dom andra resenärerna måste trott att jag var totalt dum i huvudet som störde chauffören på det viset..

En gaaammal buss stod parkerat i garaget. Tycker den var riktigt cool, varför inte använda såna fortfarande?



Sen när klockan började närma sig fyra så var det dax att ta sig till skolan. Bussigt nog kunde pappa skjutsa mig till skolan, och på vägen så hämtade vi upp Emma. Det är inte alla som får specialskjuss till skolan i en SL-buss! :)

bra start på veckan!

Idag åt jag lunch med paps på någon restaurang vid centralen. Kommer inte ihåg vad den hette riktigt, men det kanske inte är så viktigt.. Gott var det i alla fall!


Åt något så okomplicerat som kyckling med ris. Det var lite torrt, men med sallad till så funkade det!

vill man vara fin får man lida pin

Sitter just nu och töjer ut mina skor från topshop som jag köpte för någon vecka sen. Jag vet inte om skorna automatiskt krymper efter att man köpt dom för så fort jag kommer hem med ett par nya skor så är dom alltid mycket mindre än vad dom var i affären?! Eller så är det mina fötter som växer, men då borde jag vara uppe i storlek 45 snart!!

Sitter i alla fall, som vanligt, med två par strumpor på varje fot och försöker töja ut skinnet. Hur det känns? Jodå, det gör ont, väldigt ont! Men det är värt det!
För några somrar sen så envisades jag med att ha en storlek för små skor och använde dom som vanligt, vilket sen resulterade i att jag fick stötar i stortårna i varje steg. Det var skitobehagligt! Antagligen så hade väl någon nerv kommit i kläm eller något.
Man kan ju alltid lämna in dom till en skomakare så kan dom lästa ut dom, men är rädd att det kommer bli fel då, att dom gör för mycket.. Sen finns det dom säger att man ska gå med fuktiga strumpor i skorna i några timmar, men det kan tydligen skada skinnet. Så jag sitter här och pinar mig själv istället, förhoppningsvis kommer dom vara uttöjda och bra till i vår i alla fall :)


soldag

Vaknade som vanligt med en stor klump i halsen och tinningarna bultade varje gång jag försökte svälja. Jag vet inte vad som hänt, men dom senaste två veckorna har det varit såhär.. Hade inget annat val än att gå upp och göra något av den här dagen också.



Sitter just nu och lyssnar på Mathias Holmgren på spotify. Är inget fan direkt men han har gjort några riktigt fina kärlekslåtar!


i'm coming out

Sitter just nu och väntar på att Emma och Alexandra ska komma hit innan vi åker in till stan för att spendera natten på entourage där en kompis bokat bord. Kommer nog bli skitkul! Jag är taggad till tänderna!


Kanske lite väl naket för en vinternatt, men det får duga för ikväll!


accessoera mera

Emma och jag åkte till stan idag igen, lite saker som skulle bytas och så. Jag skulle egentligen köpa en väska från mango hade jag tänkt, men jag ska tänka över saker lite.. den var inte riktigt 100%.
Köpte istället lite smycken (kors i taket!). Jag köper sååå sällan smycken, så när jag väl känner för det får jag verkligen passa på!

Gillar det här skarpt! Men skulle vilja haft liite längre kedja..

Sen blev det en massa armband som är väldigt fula en och en men som en helhet blev det myycket bättre!

Allt är ifrån bikbok :)


mot oändligheten och vidare

Är jag sjuk i huvudet om jag önskar mig det här till min 19årsdag?



Fattar ni, en äkta Buzz och en riktigt Woody! Sjukligt fränt! Woody hade dock fel röst vilket var riktigt trist :/


loafers

För läänge länge sen så hittade jag ett par loafers på topshop. Funderade på att köpa dom redan då men det saftiga priset satte stopp för det. Men idag så var jag inne på Topshop i skärholmen, och vad stod där på reahyllan? Ett par svarta loafers, nedsatta från 849 kronor till 250. Tänkte direkt "dom köper jag!", men så satte jag på mig dom, och jag kände mig sååå fel. Jag var inte alls klädd för att prova saker; otvättat hår, mjukisbyxor med hål i, inget smink och en stor vinterjacka.
Men med min mors övertalningsförmåga så fick dom ändå följa med hem, för ett bättre pris kommer det inte bli.
Så dom fick knalla med hem :)

Dom känns för mig lite som sensommar/höst-skor, men den årstiden är snart här igen! 


en onödig dag jag inte kommer minnas om ett år

Goder kväller.
Har spenderat näst intill hela dagen i/på sängen med en härlig bok. Kommer lixom aldrig igång riktigt.
Satt och kollade på TV nyss och så kom den där Keno-låten "måndag gör jag ingenting ingenting ingenting, tisdag ser jag mig omkring..." och jag känner att det är lite så mitt liv ser ut just nu. Men det är ju lite lyx ändå.. på något sätt..
Och vad gör man inte när man har tråkigt..


en dag fylld av hästar

Godkväll/natt!
Den här härliga lördagen har jag spenderat med Emelie i ett stall långt bort i Jordbro tror jag det hette. Det var riktigt mysigt, men kallt!
Här blir det bildbomb på dessa söta varelser:



Är lite kär i den här bilden, mobbing på hög nivå lixom :)

Kunde inte sluta tänka på Black Beauty och Ginger när jag såg dom här två.


Det här var nog världens sötaste lilla föl! Magiskt ansikte!



Vi tog oss en liten promenad med Dream, en matglad pålle det där.

Jag har en ganska stor crush på katter just nu, speciellt denna lilla skönhet.

Sen som en liten bonus. Jag är förälskad i ljudet av när hästar äter. Vet inte varför men det är något med det där dova, djupa ljudet.. Så jag försökte "filma ljudet" idag när Dream fick sitt lördagsgodis:


hittills

Dom här tre bilderna skulle kunna sammanfatta min dag ganska bra:

1. Seg fotolektion. Gjorde exakt ingenting förutom redovisa en liten bild..


2. Snuskig lunch. Cybergymnasiets mat är bland det äckligaste som finns!


3. Vi gick hem några timmar tidigare. Vi hade ändå inget att göra. Väl hemma lyckades jag äntligen göra dom två sista inlämningarna som legat och skavt i flera månader. Sista dagen is the shit!


Nu väntas en hel veckas lov! Ska bli skönt!

skolstuff

Hallå!
Den här dagen har bara rullat på utan att något riktigt hänt.. Emma och jag gav oss sovmorgon idag och kom till skolan någon timme eller två sent. Sen satt vi där vid en dator i ungefär en timme innan vi och Emelie gav oss iväg och letade skivbutiker.. det finns inte många kvar nu!

Nu måste jag plugga historia. Har "läxförhör" imorgon.. vad är skillnaden mellan ett läxförhör och ett prov?


Jag har en endaste liten uppgift att göra i mediekommunikationen.. och jag förstår inte varför, men jag gör den bara inte?!

Förut hade vi vita tangentbord i skolan, men alltså, man använde seriöst inte dom för dom var sååå skabbiga! Och nu när tangentborden blivit svarta så har allt smuts bara försvunnit? Eller kan det vara så att det bara inte syns?

Nej, nu måste jag plugga!

vår? sommar? snart?

Det har varit en riktigt seg och långtråkig söndag måste jag erkänna. Hade planerat att plugga lite, men kommer inte riktigt igång.. Blev faktiskt glad när jag såg att det regnade, det känns som att snön smälter då. Men egentligen blir det kanske bara is?

Istället för att ta på mig regnjackan och gå ut så peppar jag inför sommaren inomhus! Jag längtar längtar!

Kan inte vänta tills man får lite färg på kroppen.. och värmen och myggen och svetten och alla getingar.. underbart!


sandras matkasse

Idag har jag varit duktig och handlat mat! Sånt är inte kul! Det spelar ingen roll hur mycket man pälsar på sig, man börjar ändå frysa där i kyldisken. Skumt egentligen.

Kärlek i flaska! Nej, det kanske var lite väl överdrivet..


Ikväll blir det tacos, ska bli riiiktigt gott! Det jobbiga med tacos det är bara att hacka tomater.. Det är omöjligt! Apropå omöjligt så är det väl bara fångarna på fortet på tv ikväll? Suck.

Sen efter att man handlar en massa mat, vad passar då inte bättre än lunch på mc donalds?


making strange

Jag har ganska länge velat testa en speciell sak. Nämligen att hälla, i det här fallet, cola i ett glas och försöka få så att glaset "försvinner" så det ser ut som man bara häller cola som samlas upp i luften.
Och idag försökte jag mig på det! Till detta behövdes 3 lager vitt bakplåtspapper, en blixt, ett glas utan mönster och cola.. och en kamera underlättar.
Nu hade jag inte så jääättemycket plats till mitt lilla experiment, höll mig på mitt skrivbord som är exakt 40 cm djupt. Reslutatet hade nog blivit lite bättre om jag hade haft mer yta att jobba på.

Men i alla fall! Så här gör man:
Man placerar bakplåtspappret så att det blir som en ljus bakrund. Sen bakom bakplåtspappret ställer du blixten, och framför pappret sätter man kameran på ett stativ. Sen är det bara att synka kameran och blixten så dom jobbar tillsammans (detta tog lååång tid för mig innan jag fattade hur jag skulle göra), sen är det bara att sätta igång!





Resultatet blev sådant:

Blev faktiskt riktigt nöjd! Men ska testa göra om det, stör mig på att man "ser" botten på glaset..

Michael Buble - multiple musicorgasms

haven't met you yet

everything

home

feeling good

cry me a river

tidplaneraren

Det här med tider är knepigt. Det spelar ingen roll hur mycket jag planerar.. det blir ofta en timme fel hit och dit. Imorgon blir det mycket krångligare då jag måste till ena skolan först och fixa busskort för att sen skynda vidare till nästa skola för att ha lektion. Tänk om man hade lyxen att bara gå i en skola va?

Men vi får se, jag tror jag planerat rätt nu.. Om jag börjar 14:40 och gör vi om det till "tåg-tider" så blir det 14:41, och om jag ska till andra skolan så måste jag ha kanske 30 minuter extra så då kan man säga att jag ska vara på odenplan 14:11.. Om så blir fallet måste jag ta pendeln som går 13:26 vilket betyder att jag måste gå hemifrån 13:11 och då måste jag gå ut med Doglas 12:40. Jag kan alltså ställa klockan på undefär 11:00 och hinna med en lugn morgon innan jag ska ut i detta kaos..


Allt kommer antagligen gå mycket fortare än jag planerat så får väl ta med mig något att pyssla med medan jag väntar på att lektionen ska börja :)

palmgårdens gandalf af aurora


Jag har världens coolaste hund!


18 år, 6 månader och 10 dagar

Dagens kuriosa:
Högerhänta lever i genomsnitt nio år längre än vänsterhänta. När jag var liten var jag vänsterhänt, men nu är jag högerhänt.. hur länge kommer jag leva? Isbjönar är för övrigt vänsterhänta!


Känner verkligen för att åka till stan och fota.. men kommer lixom aldrig till skott riktigt, och nu som grädde på moset så har mitt busskort gått ut. I'm trapped!!


dance 'till you're the last one standing




Det är sällan man hittar en låt som tar tag i dig från första noten och bara ruskar om dig! Men här har ni, den funkade på mig:

sex år senare

Det är en väldig torka på lördagsunderhållningen på tv just nu. Vad finns det? Fångarna på fortet?
Igår gick valet mellan Fångarna på fortet på fyran eller brokeback mountain som visades på tv4+.. Jag hade aldrig sett den filmen tidigare då jag redan från att sett trailen första gången bestämt mig för att det är en dålig, tråkig, seriös och ointressant film trots alla priser den fått. Men trots det spenderar jag hellre lördagskvällen med Jake Gyllenhaal än Gunde Svan.
Och alla mina fördomar bara sveptes iväg för varje minut som gick av filmen. Den var kusligt bra på alla sätt och vis! Jag hade bara trott att den handlade om två cowboys som blev kära och bla bla bla, men det visade sig ju vara lite mer komplicerat än så. Sen att det skulle bli ett så frustrerande slut hade jag inte räknat med.. hatar när filmer inte slutar lyckligt..
Men på riktigt, har ni inte sett den - se den!

fri som en fågel

När jag gick till jobbet igår så fick jag syn på det här uppe i ett träd:

Fåglar.. mycket fåglar! Jag förstår inte hur dom alla får plats uppe i trädet om man kollar på tjockleken på grenarna..

once you go black

Den här t-shirten sneglade jag på varje gång jag gick in på weekday under hela hösten. Men eftersom jag förbjudit mig själv att köpa fler t-shirtar, och killkläder i allmänhet, så har jag inte köpt den. Men i torsdags så var den helt plötsligt prissänkt till halva priset och vips så låg den i en kasse och fick följa med hem. För även om den stora svarta fyrkanten gör att hela jag ser ut som en stor fyrkant så gillar jag den!


jag ser vitt

Myyycket snö är det som faller ner från himlen idag.. Tog mig friheten att försöka fota lite från mitt fönster:



Gillar hur den här bilden ser svart/vit och lite gammal ut.. ändå har jag inte redigerat den alls.


requiescat in pace

Vaknade upp till nyheten om att en jag inte kände direkt, men spenderade många midsommrar, nyårsaftonar och födelsedagar med när jag var yngre har blivit mördad.. helt sjukt.
Man kan läsa om det på aftonbladet..


Men som sagt, vi kände inte varandra så värst bra.. Jag kommer mest ihåg honom som den lilla killen som drack mjölk istället för coca cola och fick agera publik när jag och Felicia skulle ha våra "shower".. Men ändå, det var han, han som låg död hemma i sin säng igår natt.
Det känns sjukt, men det är väl bara ett bevis på att det kan hända vem som helst, till och med dom du känner.. eller dig.


fredag typ på en onsdag nästan

En låång dag avslutades med någon lååång teater på tv. Den var inte sådär jättebra men ändå tillräkligt bra för att hålla mig kvar.. lite irriterande.
Det ska bli sååå skönt att vara ledig imorgon! Hela min kropp skriker efter sovmorgon! Inte så jättekonstigt då jag är van att börja skola och så vid 2-3 på eftermiddagen, höhö :)

I helgen ryker för övrigt granen! Känns som vi är dom enda som har den kvar fortfarande?


Mina ben fick en ganska intressant form på den här bilden..


zzZZzzzZz

Jag försov mig imorse (som tydligen många andra gjorde också? skumt!) vilket resulterade i en vääldigt jobbig förmiddag. Min kropp fungerar väldigt dåligt utan frukost! Att det sen skulle vara dubbelt så mycket att göra på jobbet och exakt ingenting flöt på smärtfritt var ju bara typiskt!
Men efter lunch och två koppar varm oboy så kändes det bättre!
När jag kom hem så hittade jag också den här artikeln:

Så det var inte så konstigt att jag försov mig kanske.. får börja ställa lite fler alarm i fortsättningen!

 


tråkigt väder

Gick ut och tänkte fota lite idag. Det tog ungefär 2 minuter innan jag insåg att det här inte skulle gå särskillt bra. Allting var grått och trisst och dränkt i snö.




lördagsmys

Idag är en riktig mysdag. Baggyjeans och en stor mysig tröja är det självklara valet. Nu blir det mamma mia!

Det här med skärpa på bilder är ju intressant.. tror jag ska testa det någongång.. 


gott nytt år!!

God morgon!
Hade en riktigt bra nyårsafton igår! Vi började med en middag hos Emma som var utsökt! Sen skulle vi till en liten fest i vallentuna. Tanken var att vi skulle vara där på typ en och en halv timme, för det är så lång tid det tar att åka dit. Men vi kom fram på ungefär tre och en halv timme.. Roslagsbanan förlorade nämligen strömmen efter halv vägen. Sen kom ingen ersättningsbuss. Och vid det här tiden forsade det ner snö från himlen. Gulligt nog fick jag låna Andreas (som vi mötte på centralen) mössa. Sen när ersättningsbussen väl kom så åkte den med oss till en annan busshållsplats och där sa bussföraren att det är smidigare om man tar bussen som går därifrån till vallentuna än om man åker roslagsbanan. Så vi gick av och ställde oss och väntade på bussen i ungefär en kvart. Vi kom ungefär 2 hållplatser, sen fastnade bussen i snön.. Den måste haft riktiga skitdäck för det tog 20 minuter att ta sig loss och när vi väl åkte igen så var det mindre kontrollerat. Bussen gled åt alla möjliga håll och fort gick det. Vi bestämde oss till och med för att ta på oss säkerhetsbälterna som man inte tror finns i bussar! Sen fastnade bussen minst lika länge även en till gång innan vi kom fram. Väl framme i vallentuna väntade bara en kvarts promenad i snöovädret innan vi kom fram dyngsura och frusna.
Vi hann vara inne i ungefär en halvtimme sen innan det var dax att gå ut och titta på raketerna och sen bar det av till ett annat hus.

Hade i alla fall riiiktigt kul och kom hem vid halv tio imorse.. sjukt egentligen.

Jag hade ingen kamera med mig och har inte fått bilderna som dom andra tog än. Men det kanske kommer lite bilder lite senare :)

Pontus hade i alla fall varit bussig och tagit kort här hemma med min kamera, så en bild kan jag bjuda på!