min livs första ballerina

Idag åt jag min livs första ballerinakaka. Japp, så är det.
Jag älskar att det kommer mer och mer glutenfria varianter på vardagliga bakelser, bröd och maträtter som jag tidigare inte kunnat äta. Nu senast den klassiska ballerinan.

Stör sönder mig på att den undre har blivit lite vriden. Ha överseende med det tack.

Vad jag tyckte? Jodå, sådär. Som vanligt med nya saker så är jag lite svårflörtad i början. Kommer ihåg att jag tyckte kladdkaka var superäckligt första gångerna, och med tanke på vad jag tycker om kladdkaka idag så är jag inte orolig över att kakpaketet kommer ligga orört allt för länge.


#cstämma

Har suttit hela dagen och kollat på centerpartiets stämma på svt. Sådär som lördagsunderhållning men jag tycker det är lite mysigt att ha sådana här typer av program i bakgrunden. Vet inte varför men tycker det är lite lugnande. Att jag sen inte förstår särskilt mycket av det de pratar om är en annan sak.



bring your tissues

Jag har sett det här klippet så många gånger, men blir jag lika rörd varje gång. Det är alltså amerikanska soldater som kommer hem från irak och överraskar sina barn och partners.


Make Up Store Multi Lash

Testade på en ny mascara idag. Tycker den kändes ganska mysig! Hyfsat lättapplicerad och ger en ganska stor skillnad, som ni kan se här nedanför:



Det kändes som en liten chansning att testa den just idag då jag hade en jobbintervju inbokad strax efter lunch. Men som tur var gick det bra, både med mascaran och intervjun.

Nu ska jag knapra vidare på mina kina snacks och kolla på schulman show!


klapp på axeln

För några månader sen sträckte sig mina matlagningskunskaper ungefär till att jag visste att man behövde värma maten i 2 minuter i vår micro för att den skulle bli varm. Inte så imponerande för en 18åring.

Men sen jag fick en matlagningsbok av min storebror i födelsedagspresent när jag fyllde 19 så har jag utvecklats jättemycket! Har bland annat lärt mig hur man hackar en lök, bara en sån sak.
Så idag när jag öppnade kylen så såg det tomt ut, hittade gammal tacoköttfärs och ost. Tänkte att det kommer bli en hungrig dag, men så hittade jag lite bönor och krossade tomater och insåg att jag säkert kunde göra något av detta. Några minuter senare hade jag gjort chili con carne, freestyle.
Blir så glad när jag inser att jag faktiskt kan laga mat, det känns lite som en förutsättning för att kunna klara sig själv.


Behöver jag säga att jag tycker om romansallad?


Nu ska jag ut med vovs innan de bär av till stallet, känner att det kommer gå bra ikväll *jinx*


mineraler

Jag gillar när man beställer något och man får det inom bara en dag eller två! Beställde smink från tikei i söndags natt och idag så trillade det ner genom brevinkastet!

Tycker det är lite komiskt när brevbäraren ska klämma in paketet genom brevinkastet. Han får kämpa och kämpa. Själv står jag på andra sidan dörren och bara tittar och funderar på om jag ska öppna och ta paketet eller om jag ska låta han kämpa på.. Jag lät honom kämpa, höhö.

Beställde lite onödigheter men som ändå gör stor skillnad. Concealer (hudfärgad och en gul), rouge och två olika puder som man lägger över den färdiga sminkningen som gör att den sitter kvar längre, en matt och en med lyster.

*happyface*


en dag i sängen

Sicken tråkig dag det varit idag! Sådär riktigt måndagig. Vaknade strax innan åtta också och kunde inte somna om, trots att jag gick och la mig några timmar efter midnatt.
Så eftersom man inte ville gå ut för det var blött och trist och inte kunde åka någonstans för mitt busskort slutat gälla så var det bara att sitta inne. Men vad ska man göra inne då? Finns ju ingenting att göra!


Här har jag suttit mest hela dagen.. i min säng, och tittat ut genom fönstret..

.. inte så kul. Men ändå sitter jag och kollar ut här obehagligt mycket om dagarna. Oftast finns det något/någon att titta på!

nytt

Tanken var att jag skulle köpa mig ett par converse idag. Det visade sig dessvärre att min storlek var slut i hela stockholm så fick det istället bli ett par rejäla vinterskor! Det gjorde mig inte så mycket egentligen då jag verkligen behöver ett par varma, vattentäta, halkvänliga skor för vinterhalvåret. 

Doglas tyckte det var lagom kul att prova.

Det fick bli ett par kängor från timberland. Känner att jag kommer älska dom i vinter! Dom har till och med en "broms" på baksidan av hälen när man halkar. Ser fram emot att testa den, haha!

Sen fick det bli två sminkborstar. Älskar dom här borstarna! Sååå mjuka och mysiga! Nu har jag alla jag behöver också vilket är skönt, det är ju inte så roligt att lägga pengar på egentligen. Eller ja.. en lite mindre kabukiborste skulle ju egentligen behövas.. fan. Snart har jag alla jag behöver.


dagen i staden

Spenderade hela dagen i stan. Det var proppfullt med folk vilket inte var det bästa när man har en liten lurvetoss i koppel efter sig.
Lyckades ändå komma hem med lite nödvändigheter.




arbetsintervju och varning för barn

Ujujuj. Idag var det dags för arbetsintervju, för ett säljjobb. Jag var huuur nervös som helst!

Satt här utanför ett bra tag innan jag vågade gå in, haha.

Intervjun gick i alla fall väldigt bra! Dock är jag osäker på om jag verkligen vill ha jobbet.

Sen tog jag en promenad in till stan där jag knallade runt lite. Blev stoppad av en liten tjej som sa att hon var från tv3 och ville ställa några frågor. Hade ju inget bättre för mig så visst fick hon det. Hon undrade hur jag reagerade över att Lars Winnerbäck hade fått spettälska. Jag fattade ju inte att hon var från programmet "Varning för barn" på tv3 men antog att det var något skämtprogram. Sa lite drygt att jag inte hört något om att han fått det men det var ju tråkigt för han. Sen slängde jag mig över google så fort jag gick där ifrån, hemskt om han var sjuk på riktigt lixom! Hoppas för allt i världen att det inte kommer med i programmet i alla fall!


Sen träffade jag Emma lite senare och käkade lite och pratade innan vi åkte hem.

Algebra

Hej!
Här har det ekat tomt. Jag sitter mest hela dagarna och försöker klämma ur mig jobbansökningar, men det går väl sådär.

Idag var jag i alla fall i stallet som varje onsdag. Fick pröva på en ny häst idag! Tycker det är roligt att rida de lite krångligare hästarna som inte går som klockor.
Kämpade idag med Algebra och det gick jättebra! Tycker det är så kul när man rider en häst med så mycket energi och som lägger den energin på att göra rätt saker och inte på att bråka, även om hon såg till att de blev lite bråk såklart.

Tänk om även vanligt algebra hade varit så roligt, vilket mattesnille man kunnat bli!


Bajen - Sundsvall

Vi kan väl alla komma överens om att jag inte är en fotbollsfantast. Har väl aldrig riktigt hejat på något speciellt lag egentligen. Men då vänner och familj prisat hammarby genom alla år så har det väl fallit sig naturligt att om jag med kniven mot strupen måste välja något lag - så blir det dom.

Följde därför med Felicia idag när Hammaby skulle möta Sundsvall på söderstadion. Jag var väl en medelmåttig/usel supporter. Tyckte det var roligare att kolla på folks reaktioner när domaren "dömde fel". Jag kan sammafatta det jag såg med att vissa kanske borde skaffa sig en annan hobby. Jisses vad upprörda folk kan bli när motståndarlaget får en frispark som de med all rätt skulle ha?


Middag på mc donald's innan matchen. omnomnom

Det var kanske inget jättetryck just där vi satt. Men det gjorde ingenting - desto bättre sikt för oss!

Så fort mörkret föll så blev det genast riktigt kyligt. Jag hade inte alls tänkt tanken på att jag skulle frysa! Det var ju strålande solsken när jag gick hemifrån..

Felicia var bussig och bjöd mig på en kaffe som fick värma min nerkylda kropp.

Felicia förbjöd mig att lägga upp den här bilden. Jag tycker den är svinbra så jag lägger upp den ändå! Detta var inget leende som höll i sig. Felicia är nämligen en riktig supporer, ingen låtsas som jag. Och med tanke hur det gick för de stackars grönvita pojkarna på planen så hade hon rätt att vara arg, väldigt arg.

När matchen var över och det var klart att det blev 3-1 till Sundvall så åkte vi hem under tryckt stämning. Tycker ändå att det var ganska kul att vara där.. mycket intressant folk!


Det blåser, det regnar, det är måndag.



partey

Var ute igår med Felicia och några till. Tanken var att vi skulle till Sommars sista kväll. Vi var där strax efter sex för att säkra en plats. Detta möttes vi av:

Kööööö så långt ögat nådde. Helt sjukt!
Vi stod ändå kvar där i över två timmar. När sen tårna var frusna och humöret började vissna så bestämde vi oss för att dra. Vi skulle ändå fått stå minst en timme till innan vi skulle se dörren lixom.


Vi hamnade istället på Nivå 22 där vi satt i några minuter. Det var kanske inte det supermysigaste stället direkt, så vi drog ganska snart vidare till Snaps.


Tog typ inga bilder under kvällen men hade i alla fall riktigt kul. Trist bara att jag skulle till stallet idag så jag var tvungen att åka hem tidigt, tog sista pendeln vid strax innan två. Men var ändå glad att jag gjorde det idag när jag vaknade, höhö.

myyyysväder

Tycker det är så härligt ute nu när det är sol men ändå svalt i luften!

Dagens humör.

Doglas bli så mallig när han hittar pinnar!

silkeslen

Köpte en ny borste idag till sminket. Har ju endast smink i puderform just nu så min gamla puderborste som typ är gjord i stålull funkade inte riktigt.
Hittade denna mysiga sak på apoteket och den är sååå mjuk och skön! Den är av väldigt fint syntet vilket gör att den inte är lika grov som borstarna av riktigt hår är.

Provade den lite smått nyss och skulle bara lägga på lite brownser och vilken skillnad det var! Borsten tog upp pudret på ett helt annat sätt, man såg verkligen skillnad direkt!


Från märket IDUN och kostade 249 kr om jag inte minns helt fel.

tweed

Det händer så lite i mitt liv att jag nästan går av på mitten!
Dagarna består av precis samma sak varje dag, pisstråkigt! Så idag tänkte jag dra mig in till stan för att bara se folk. Så jag gick till stationen och skulle gå igenom spärrarna.. men mitt acceskort funkade inte! Alla spärrar vägrade. Jag visste att kortet skulle gå ut snart men var osäker på när. Jag antog att kortet antagligen gått ut så jag började vandra hem igen. Väl hemma hittade jag kvittot från när jag köpte det och det visade sig att det var några veckor kvar tills det går ut, spärrarna hade bara fått ryck antagligen.
Orkade inte gå tillbaka sen så stannade helt enkelt hemma - idag igen.

Invigde min tweedkavaj som jag köpte för typ ett år sen. Har bara blängt lite surt på den där den hängt på en kalje. Jag har alltid velat använda den men eftersom det är en herrkavaj så är den liite stor. Idag vågade jag i alla fall änligen gå ut i den!

Den kändes inte så farlig som jag tyckt tidigare. Den blir nog en trogen vän i höst trots allt. Tanken var ju att den skulle bli det förra hösten men.. ja.

Såhär ser det ut ganska ofta på våra promenader. Att försöka hålla honom vit och fin i pälsen är mer eller mindre ett heltidsjobb. Varenda fröbuske ska han sticka in huvudet i!


Vi lyckades, som vanligt, pricka regnet precis när vi gick ut. Så Doglas fick gå sin promenad själv idag medan jag stod under taket vid porten. Lite taskigt kanske, men nu var det ju faktiskt inte jag som behövde kissa!


boots från clou

Här har ni min nya förälskelse!
Har ju skrivit om den svarta modellen tidigare, men när jag hittade de bruna så har jag inte kunnat slita blicken från dom.
Dom är bara perfekta! För varje steg jag tar i dom känns dom bara mer och mer perfekta. Som skapade för mig! Nu är det jag och de här skorna mot världen!

Nej, man kanske inte ska överdriva. Men jag gillar dom verkligen! Köpte till och med en sån där burk med "sånhär-måste-du-ha-annars-kommer-skorna-gå-sönder-direkt"-kräm som man i 99% av gångerna har hemma, men jag ville ge mina nya skor den bästa kräm de kunde tänka sig!



Är riktigt glad över att jag inte köpte de svarta. Har ju redan väldigt många svarta skor - men inga bruna.

Anledningen till varför jag inte köpt de tidigare är för att jag stått och haft ångest över att ingen storlek passade mig. Antingen för små eller för stora, ni vet hur det är! Men tog den större storleken (kors i taket) och när jag kom hem och gick lite längre i dom så känns storleken helt perfekt!

De kommer från Nilson och kostar 1199 kr.


nytt nytt nytt!!

Fick ryck efter middagen och bestämde mig för att åka till skärholmen och införskaffa mig lite höst!

Jag hatar Skärholmen centrum. De som inte hatar Skärholmen centrum har aldrig varit där! Fast när man vet vad man ska ha och man bara ska in och ut så funkar det.

Det var exakt det jag gjorde idag. In, tjoff, klirr, pling, ut.

Det var kärlek vid första ögonkastet, och sådan kärlek är man rädd om! Den där fransväskan är för övrigt årets, om inte livets(!), bästa köp! Galet var jag älskar den!

kämpa sandra

Har suttit hela dagen och kämpat med en jobbansökan. Har hittat ett jobb som jag verkligen känner skulle vara kul, och helt plötsligt känns inte mitt tidigare amatörcv särskilt passande. Så jag har suttit och försökt få mina rätt så glesa jobberfarenheter att se lite maffigare och intressantare ut... det går väl sådär.
Sen har väl sommaren varit lite för lång så all denna uppsats-svenska känns svårare och svårare att pressa fram. Under skolåren satte man sig kvällen innan deadline och skrev en fyra sidors uppsats på mvg-nivå och utan några större bekymmer. Nu sitter jag och kämpar med varje meningsuppbyggnad och alla ord tycks hamna på fel plats..

Har som tur var några dagar till på mig att skicka in ansökan, sen är det bara att hålla tummarna!


Känner mig ganska less på att sitta hemma nu.


mineralsmink från tikei

Beställde hem lite smink från tikei. Efter att ha läst på hemsidan och kollat lite recentioner så verkade det vara guds gåva i sminkväg. Så beställde hem en foundation, primer, concealer och brownzer då det är typ bara det jag använder.
Fick hem det igår och har nu provat det i två ynka dagar.


Så vad tycker jag?
Som väntat så utför det inga mirakel, inga alls. Det är smink i puderform så det här med täckning är väl kanske inget säljargument heller.
Den gröna(mint) concealern överraskade mig dock då den täckte röda partier som finnar och liknande oväntat bra. Grönt neutraliserar som många vet rött. Problemet är bara att det inte gick från rött till hudfärg när man applicerade concealern, mer åt.. vitt/ljust. Hade behövt en concealer i vanlig hudfärg också insåg jag ganska snabbt.

Foundationen gjorde väldigt lite. Den gav huden en lite jämnare färg utan att synas ett endaste dugg. Jag personligen tycker det är bra, vill inte se spacklad ut. Men är man ute efter den där porsinshyn så är den inget att satsa på.

Brownsern blev en direkt favorit! Utan glitter och sånt helvete(!) som gör att man ser ut som en levande discokula så fort man går ut i solen! Den gav istället ett jämt fint resultat och färgen var perfekt för mig. Lätt att applicera också.

Efter att jag sminkad klart mig så stramar huden lite. Vet inte om det är för att sminket kan vara lite uttorkande eller för att min borste kanske inte är toppklass.. Dock försvann den känslan efter ett tag och man såg istället fräsch och "osminkad" ut. Känner man på huden så känns den absolut inte pulvrig utan bara.. hudig.
Är också dunderförkyld just nu så provade även på snyttestet. Vem har inte varit med om att man är sminkad och så går man och snyter sig och så är näsan helt röd efteråt och pappret hudfärgat? Men döm om min förvåning när sminket satt kvar! Blev riktigt impad!

Så som slutsats. Har man inga större problem med sin hud så skulle jag absolut rekomendera den här. Jag kommer inte slänga mina gamla vanliga rinnande foundations då jag inte känner att det här alltid kommer räcka som täckning.
Kommer ändå köpa det igen!

the deathly hallows, del 2, sist av alla

Var på bio igår med Lina. Det var ääääntligen dags att se sista Harry Potter-filmen. Det har av någon anledningen alltid blivit uppskjutet hela tiden tidigare.

Som tur var fick vi plats, trots att vi var ute lite i sista minuten!

Salongen var mer eller mindre.. tom.

Filmen var i alla fall riktigt bra! De hade fått med det mesta från boken även om jag saknade några små detaljer som jag gärna hade sett vart med. Skönt att det är över nu i alla fall. En ny film efter den här hade varit en film för mycket, helt klart!

hoppla

Var i stallet igår och hoppade med fina Stella. Det gick bra men det var svettigt! Hon tyckte det var riktigt roligt och drog gärna på lite extra vilket tog på mina krafter.

Har aldrig tidigare tänkt på hur fantastiskt stor hon faktiskt är! Fick en chock när jag hoppade av och insåg att jag inte ens kunde se över hennes rygg!
Många är rädda för speciellt stora hästar för att de kan bitas och sparkas och är så stora och tunga. Men ju större hästen är desto snällare är den verkligen! Tror jag aldrig varit med om en stor häst som varit aggresiv, däremot många mindre hästar/ponnyer.