mösspåtagning

Igår var det dax för mösspåtagning. Det var mest Emma som tåg kort, men dessa kunde jag skrapa fram i alla fall.

Alla treor gick upp till vandislunden där rektorn höll tal, sen sjöng vi lite, släppte ballonger och satte på oss mössorna.. that's it.

Sen satte vi oss i humlegården med Emelie som mötte upp och så åt vi lite donkenmat :)

Vi stannade i kungträdgården hur länge som helst och fotade och njöt allmänt av de rosa träden. Galet fint och varmt! Och fullt med vita studentmössor!

royal wedding 2011

Missade bröllopet idag mellan Kate och William, men hittade i alla fall delar av det på youtube. Ångrar bittert att jag missade det!


intresseklubben antecknar

Trodde jag skulle kunna gå till skolan idag, men så blev inte fallet. Sover sjukligt dåligt på nätterna. Det spelar ingen roll när jag går och lägger mig, jag somnar vid ett och vaknar vid två och är vaken. Hur irreterande är inte det? Men inte ber jag till högre makter om lite sömn eftersom jag måste till skolan imorgon. Det är nämligen mösspåtagning - yey!

Min dag har inte sett så tilltalande ut. Lyssnade på radion hela natten, kollade på hela vakna med the voice på morgonen följt av nyhetsmorgon och sen efter tio, hela köret helt enkelt!
Sen har jag bara glidit runt här hemma med mina äckliga vätskeersättningsdrinkar som smakar usch!


Sen har jag verkligen försökt att plugga. Mina post-it-lappar på väggen bara växer och växer av saker som skulle vara inne för länge sen.. Men jag orkar inte helt enkelt på en timmes sömn.


Nu ska jag kolla vidare på Grey's Anatomy här. Det lustiga med att kolla på typ en säsong om dagen är att man slutar att tycka att allt är äckligt och hemskt efter ett tag och ser istället all ironi och humor i serien.. knas!

den ultimata axelbandslösa bhn!

Köpte mig en ny bh i förrgår. En axelbandslös från wonderbra. Har hela mitt liv fått höra att det inte finns någon axelbandslös i min storlek men jag har ändå aldrig riktigt slutat hoppats och letat vidare. Och på åhlens hängde den, i min storlek!
De flesta axelbandslös bhar har lite svårt att ge direkt stöd utan sitter mest bara där. Men den här! Det känns som man har axelband, helt sjukt!


Om man googlar den så står det att den är framtagen för att ge samma lyft som när man håller upp brösten själv med händerna.. och det kan man lite se på insidan..

Den är riiiktigt bra i alla fall, rekomenderas starkast! Men det sved lite att köpa den, 500 pix får man vara redo att slänga iväg. Men det är det värt om du frågar mig!

tjenamors!

Nu drar jag iväg till Andreas, Emmas pojkvän, på lite kvällshäng.

Här är blusen jag kom hem med idag. Visar mer imorgon, nu är det bråttibrått!


Ha det braigt!

långfredag

Idag blev det stan med mams. Visar var jag kom hem med senare!


GLAD PÅSK

Efter att ha druckit en äckligt ljummen latte i stan med Emma så åkte vi till stallet. Hon skulle rida ut i skogen. Jag stannade kvar och väntade tills hon kom tillbaka.
Passade på att inviga muggen. Jag fyllde den hemma, sen åkte vi till Emma medan muggen var kvar i bilen, stannade där ett tag och sen åkte vi till stallet och var där ett tag. SEN provsmakade jag - och skållade tungan. Trodde inte den skulle hålla värmen SÅ länge!



Det är ju påsk också! Det hade jag glömt lite.. jag kan inte riktigt det där med alla påskhögtider.

termosmugg från bodum

Idag vaknade jag alldeles för sent, även fast jag ställt alarmet.. Drog på mig en bikini och gick ut på balkongen för att mötas av - moln! Solen var inte alls i sikte så att lägga sig där kändes bara onödigt!

Jag bestämde mig att istället för att mögla här hemma slänga mig på ett tåg och åka till stan för att köpa en sån där gullig mugg som jag skrev om igår. Men väl inne på cervera så fastnade jag för en termosmugg från Bodum. Bestämde mig ändå för att köpa porsinsmuggen, men då fanns bara visningsexemplaret kvar och det kändes inte så fräscht, även om man såklart tvättar den innan man använder den.
Så jag åkte till karlaplan för att kolla om det fanns där. MEN, på vägen dit så ångrade jag mig och ville ha termosmuggen istället. Insåg att det var mer aktullet för mig just nu helt enkelt då jag gick runt med en läckande termosmugg i väskan.
Väl framme vid cervera vid karlaplan så visade det sig att termosmuggen bara såldes på cervera på kungsgatan/sveavägen. Så det var bara att sätta sig på tunnelbanan och åka tillbaka.

Var orolig att den skulle vara lite stor och klumpig, men den passar i de små sommarväskorna så då är jag nöjd! Och den läcker tack och lov inte! Man måste skaka den upp och ner för att det ska börja läcka små droppar.
Hoppas bara att den håller värmen också, men det tror jag!

Själva finessen med den här var att man tydligen kunde pressa kaffe själv i muggen! Men det är inget jag kommer använda mig av och den kom med två olika lock så man slipper hela den där pressningsmackapären.

Jag tror den kommer bli en hit!

så mycket lättare

Nu när våren är här och dagarna bara rusar fram så känns allt så mycket.. lättare på något sätt! Skoldagarna känns lättare, lektionerna känns lättare, läxorna känns lättare.

Så nu ska fira med med en latte och när det kickar igång ska jag slita mina ögon från grey's anatomy och göra lite lätta läxor! Let's do this!

svårmatchat

Nagellacket jag köpte idag är i en organgeaktig färg. Gillar det mer och mer!

Kristel heter färgen och är från make up store.


flyg fjäril flyyg

Det blev lite lite småshopping idag. Pyttelite.

Skriver mer senare. Är mitt upp i ett grey's anatomy-avsnitt nu :)


impulsnatt

Det blev en impulsmiddag hemma hos Emma idag med Alexandra. Efter middagen så ville vi hitta på något och kom på superidén att ta bilen till stan och gå runt där. Jag ville än en gång fota vid vattnet vid slussen, men än en gång blev inte det fallet.

Istället tog vi en promenad i gamla stan, runt slottet och lite överallt innan vi satte oss i bilen och pratade istället. Sen åkte vi hem med en extrem omväg genom tyresö, don't ask me why.



unnedsättning

Idag var det dax för unnedsättning för faster Mona. Det känns lite konstigt att det var snöstorm på begravningen och idag var det mer eller mindre shorts-väder.
Det var i alla fall en fin cermoni(?) och sen åkte alla hem till farmor och farfar och hade det trevligt.

Hon begravdes på Adolf Fredriks kyrka på sveavägen, faktiskt samma kyrka som Olof Palme ligger begraven på.


Blommorna växte fritt!

Gammelfarmor och gammelfarfar låg redan och väntade på henne.

finfina stella

Följde med Emma till stallet idag efter skolan. Det blir bara mysigare och mysigare att vara där nu när värmen börjar tränga sig in.






sandra + politik = ?

När jag kom hem från skolan så satte jag mig vid tvn och zappade. Hamnade, helt oväntat, på kunskapskanalen där de pratade om vårbudgeten i riksdagen. Jag hade läst Fredrick Federleys twitters från riksdagen under dagen så kände mig på något konstigt sätt insatt.
Det hela slutade med att jag kollade igenom på 2 timmars debatt om vårbudgeten! Helt otroligt! Fattade jag ett endaste ord? Absolut inte! Men kände mig ändå bildad när jag satt där och lekte vuxen och låtsades förstå. Min okunskap blev mest tydlig när Anders Borg tydligen drog av ett litet skämt och alla i plenisalen brister ut i skratt och jag trodde han bara var mitt i en vanlig mening..

Underhöll mig lite lagom mellan anföranderna och slutklämmarna..

Sen efter två timmar var sändningen slut men fortsatte på webben. Vad gör Sandra då? Jo, hämtar datorn och kollar på slutet på svtplay, gud hjälp vad händer med mig?!



Förlåt för skitdåliga bilder och allmän tråkig och seg uppdatering. Är just nu inne i en trög-bloggande period, men uppdaterar betydligt mer på http://twitter.com/#sandreichert


@vårdcentralen

Jobbade hela dagen idag på vårdcentralen. Sen under min halvtimmes lunch blev till att rusa hem och ut med hunden och sen tillbaka till jobbet. Hann preciiiis. Något jag däremot inte hann med var själva lunchen.

Hade min läskigt vita tröja på mig idag. Satt bara och väntade på att jag skulle spilla något.

Ju juste, jag fick en lunch, fixade en latte hemma i all panik och stress. Den svalnade lagom tills jag hade varit på tillbaka på jobbet i typ en halvtimme. Den må vara ful och den må läcka, men hålla värmen - det kan den!

Dagen rullade på ganska fort och inga riktigt komplikationer skedde. Det är så härligt när man bara ska jobba en dag sådär, då kan man skjuta upp alla problem till morgondagen för man vet att man inte kommer vara där då!

Sen knallade jag hem och åt lite middag innan jag erbjöd mig att åka och handla lite mat. Hade ändå inget särskillt att göra.

Kände mig lite nördig som spände fast påsen, men finns det något värre än när den välter och allt ramlar ut medan man kör? Svar nej.

"utställning" av projektarbetet

Vi lämnade inte skolan förrän halv sju idag! Anledningen var att projektarbetet ska visas på onsdag morgon och imorgon är ingen av oss i skolan. Så vi fick sätta upp allt idag istället.
Det var mycket svårare än vi hade trott! Vi valde nog, som grädde på moset, den minsta väggen i hela skolan men eftersom alla varit så snabba med att ta dom bra platserna så var det pytteväggen som fick bli vår!

Här är resulatet av 2 och en halv timmes flyttande av bilder.. tror ändå vi fick ihop pusslet ganska bra. Ni vet, man kan ju inte ha man bredvid man, eller djur bredvid djur, sen kollar ju alla åt olika håll och det får inte se ut som att dom kolla på varandra, och färgerna måste väga upp varandra och åldrarna måste väga lika och bla bla bla. Det var svårt!


fritt fall i rulltrappan - och fika

Satt och väntade på Robin idag i T-centralen i en trappa. På sidan av trappan gick en rulltrappa ner, inget jag tänkte på innan jag hörde en smäll. Kollade åt sidan och ner för rulltrappan hade en man fallit med huvudet före och lixom rullade ner. Väl nere låg han helt orörlig och folk sprang fram för att dra bort honom från rullbandet. Folk ringde ambulans och försökte få kontakt med mannen. Jag själv satt chockad kvar i trappan. Jag tänkte "men här kan jag ju inte sitta som om jag inte bryr mig" men samtidigt så besitter jag inga kunskaper som gör att jag skulle göra någon nytta bland folksamlingen runt mannen.
När jag väl reste mig för att ändå cirkulera lite så kom Robin som inte alls var intresserad av mannen som i mina ögon dött rakt framför mig. Varje gång jag går ner för en rulltrappa så tänker jag alltid "inte ramla inte ramla inte ramla" just för att det är så branta och vassa trappsteg.
Men jag tror han klarade sig. Det stod två ambulanser där lite senare när vi gick förbi som inte verkade så stressade att komma iväg.


Men annars så gjorde vi inte så mycket, vi tänkte gå på bio, men inga bra filmer gick. Var lite halvsugen på att se Black Swan men det fanns bara platser kvar längst fram så vi sket i det.
Det blev en fika i gamla stan istället, på chokladkoppen! Har varit där en gång förut och då lagt märke till att dom har apelsiner till allt. Tog det säkra före det osäkra och beställde en vanlig latte, inga apelsiner där inte! Men istället för apelsiner så hade dom pressat i lite choklad - såklart! Så min goda varma latte som jag beställt var istället en lite ljummen latte med en alldeles för tydlig chokladsmak, usch!

Saknade latten jag som kaffemaskinen gör här hemma - perfekt smak och perfekt med skum!


rubiks kub

Har haft lagom tråkigt den här kvällen. Har zappat mellan Så ska det låta, 101 sätt att åka ut en gameshow och Talang 2011 och inte fastnat i något riktigt.
Satte mig vid datorn och kollade på Two and a half men och pillade på rubiks kub. Jag var proffs på det där förut, tror jag hade något sjukt rekord på runt en minut! Men sen dess har jag helt tappat allt! Har försökt mig på den lite då och då men surt fått lägga bort den efter ett tag - olöst! Men idag efter ett tag så satt jag där med alla färger på rätt sidor. Känner mig duktig!

6 timmars utskrivande

Från halv nio till tjugo i tre satt Emma och jag och bråkade med fotoskrivarna. Den ena förstörde bilderna totalt! Men efter att ha bytt skrivare gick det vägen i alla fall och nu är alla bilder klara för uppsättning!

solblänk

Idag när vi satt i skolan så kom vår gamle textkommunikationslärare fram till Emma och mig och sa att repotaget vi gjorde i höstas på astrid lindgrens barnsjukhus tryckts! Han hade två exemplar av tidningen på sitt skrivbord så vi knallade dit och spanade in.

Tyckte det var kul att de tagit min bild på framsidan!

Vi hade då uppslaget. Tänker inte berätta hur många sidor tidningen var för att inte riskera att ta bort wow-faktorn.

tjosanhoppsan

Helt plötsligt är projektarbetet så gott som klart! Herrejösses! Vi har fotat lite då och då under några månader och det kändes som man aldrig skulle bli klar. Men helt plötsligt idag - så är alla bilder klara!
Nu är det det roligaste kvar - att skriva ut! Tycket bilder ser såå mycket bättre ut på papper än i datorn. Sen lite trist skrivande..

Satt och hade extremt tråkigt för ett tag sen. Och när man har tråkigt kan det sluta såhär:


kungamössan + kunglatte = sant

Idag kom äntligen studentmössorna! Som vi väntat! När jag tänker efter så känns det som hela skolan just nu består utav treor. Vart är resten?! Vart man än går så planerar folk flak, kläder, fester, irritation över att skolan tar "påsklov" efter sommarlovet vilket gör att vi treor inte får något mer lov.. men dom gömmer sig säkert någonstans, ettorna och tvåorna alltså.

Studentmössan i alla fall! Dom väntade på oss precis innanför ingången så det blev lite en glad överraskning.
Lite trist att dom glömt att sätta dit guldstrimman på min som jag beställde, men what can you do.. Har vant mig vid att inte ha den och nu känns det grejt!



Själva formen på mössan var inte riktigt som jag hade tänkt, trodde den skulle vara högre än var den var. Beställde just den här modellen för att den var högre än de andra, men kan inte tänka mig att den här skulle vara högre.


Gillar insidan lika mycket som utsidan. Sånt ger plus i kanten!

mitt i natten

Vad gör jag vaken?!
Vaknade strax innan fem av att mitt rum var en enda stor bastu. Slet upp fönstret i ren panik för att få lite frisk luft och försökte sen somna om, men det var för sent, och nu är jag hyfsat pigg.. Inte sovtrött i alla fall.
Sitter just nu inlindad i mitt härliga nyckelpigetäcke och tänkte att jag kunde uttnyttja dom här tidiga timmarna till att fixa lite bilder från studion i fredags.


sandreichert@twitter

Jag har snöat in mig totalt på twitter! Hur sjukt är inte det?! Har som allt annat hatat det en längre period men nu är jag obsessed!
Förstår bara inte riktigt hur man kommer in i bekantskapen i det hela.. Sitter mest och läser andras och sen skriver lite för mig själv. Jag känner ingen gemenskap riktigt.. Kan inte vi alla bara lägga ner facebook och börja kvittra lite med varandra? Känns så mycket trevligare än att läsa andras facerapes.

Jag kanske inte twittrar om dom viktigaste sakfrågorna direkt.. men det är tillfredsställande.

blåsippor ffs!

Titta titta titta tittaaa! Årets, i mitt fall, superriktiga vårtäcken!

blåsippor!!

vårtecken

Idag blev det årets första glass, ett säkert vårtecken!

Vi provade nya Magnum Ghana, riktigt god faktiskt!


sova eller icke sova, det är frågan

God morgon!
Jag vaknade imorse av en känsla att jag inte sovit en blund på hela natten.. att jag bara legat och blundat. Så nu är jag lite förvirrad, borde jag vara trött eller inte? Tror jag bestämmer mig för att vara pigg samtidigt som jag förklarar mig svaga huvudvärk med att jag sovit dåligt. Så får det bli!

Nu ska jag snart bege mig till skolan. Funderar på vad jag ska göra sen, om det blir hemgång direkt eller om jag åker förbi far min. Får se om han är hemma.


Min lilla ormkompis för följa med ut idag, gillar den där ringen skarpt :)

underbar dag! not

Har haft en riktigt seg och lång söndag, precis som det ska vara.. enligt gud.

nattpromenad på söder

Jag hade en riktigt tråkig lördag måste jag säga! Strosade bara runt hemma i lägenheten och tänkte "det här är ju allt sorgligt"..
Men så vid halv tio på kvällen så smsade Simon som visade sig ha exakt lika tråkigt. Så vi bestämde oss för att träffas på söder och ta en liten promenad. Min baktanke var att jag ville gå till vattnet vid typ slussen och ta kort på alla ljus och sådär. Men jag vet inte vart vi hamnade, baksidan av Stockholm.. inte en bil, inte en människa, bara tre sovande ankor. Vattnet vi kom till var täckt med ett tjockt lager is.
Men det var i alla fall trevligt. Det lustiga med Simon är att vi är heeelt olika! Vi tycker inte lika om någonting la jag märke till. Och att han sen inte vet vilka Ola Rapace eller Mauro Scocco är eller undrar vilken serie som "alla snubbar vill ju vara katt" är gör honom lite exotisk..
Jag invigde mina loafers ikväll också. Tänkte att dom borde vara lagom uttöjda för att kunna användas nu, och i stan är det sopat och fint på gatorna så jag kände att det funkade. Och allt gick bra den första kvarten, sen växte sig två stora skavsår upp på hälarna. Och AJ vad ont jag hade gott folk! Trodde seriöst inte att jag skulle klara mig hela vägen hem med skorna på fötterna.

Vi tog oss en liten paus på Mc Donald's i skanstull.

Simon