gummi

Idag har jag haft en lång och avslappnad morgon. Struntade i att träna, orkade inte helt enkelt.

Så jag tog mig en mysmorgon framför tvn istället. Sen invigde jag mina gummistövlar, och gud va skönt det var! Som att gå i strumpor ute fast vara heelt torr om fötterna! Ja, ni vet kanske hur det känns..


storleksjakt

Oj vad sent det blev fort!
Idag for jag till stan igen för att kolla i en annan Zara-butik om dom hade klänningen jag köpte igår i en storlek mindre. Inte för att den jag köpte satt dåligt utan mest bara för att jag ville testa. Det fanns en endaste klänning kvar, och den var precis i den storleken jag ville ha, ibland har man en faslig tur va?
En storlek mindre var egentligen ingen skillnad alls jämfört med den jag köpte förutom att den mindre var lite tajtare över rumpan. Så för att kunde ha större valmöjlighet vad gäller underkläder så behöll jag den större storleken, för inget är väl värre än när man ser trosformen i tyget?

Såhär kommer jag då antagligen se ut den 9 juni, fast jag ber till högre makter att jag kommer ha fått lite sol på kroppen tills dess! Nu börjar istället jakten på skor och smycken. Har lite panik vad gäller skorna.. kan inte tänka mig något annat än träklackar till klänningen, men jag tror inte jag vill ha klackar.. Det är svårt.. men jag har tid på mig så jag kommer nog på något :)


studentklänning - check

Var som sagt i stan idag, med Emma. Vi hade bestämt oss för att inte köpa någonting, bara stövlarna då.
Men så drogs man in lite här och var och huxflux så står man där i provrummet.

När vi gick in på Zara så såg jag direkt denna klänning på en galje. Tänkte direkt att den såg perfekt ut för studenten!

Den ser inte mycket ur för världen men jag gillar det. Sådär lagom enkel att man kan addera på saker istället för att skala av.
Dessvärre måste den sys upp ganska mycket, sen var inte priset vad jag hade önskat.. men när man hittar något som känns sådär bra, då ska inte lite siffror stå ivägen för det!


mina två vikingar

Jag är väldigt duktig på att hata saker. Sen är jag ännu bättre på att börja älska det jag hatar. Gummistövlar är exakt en sån sak som jag hatat länge, men nu gillar jag det helt plötsligt..
Köpte dessa klassiker idag, dom kommer nog komma väl till pass nu när snön äntligen smälter lite :)


Självklart var det första jag fick höra när jag kom hem "Är dom inte lite stora?".. "Nej mamma, jag HAR så stora fötter!"


min dag i stallet

Halloj!
Det blev ingen uppdatering igår eftersom jag satt och pluggade exakt hela dagen!

Idag så var jag med Emma i stallet. Hade klätt mig i två par byxor och massor av tröjor så det var riktigt mysigt i det iskalla ridhuset faktiskt.


Hälsade på lilla Baylie som jag småhoppade på igår. Även fast "hindrerna" inte var mer än kanske 30cm så gav han mig en ordentlig flygtur. Han och jag har inte så himla bra kemi riktigt, vi är ett ypperligt exempel på vad som händer när häst och ryttare inte förstår varandra. Men det blev inget duns i backen den här gången i alla fall, även om det var nära.

Men i alla fall, idag var det inte jag som red utan Emma.

Jag älskar det stora ridhuset i vårt stall. Det är så.. stort! Kommer ihåg första gången jag red där inne efter att ha ridit i det lilla ridhuset hela tiden, det var mäktigt! Fast då var jag kanske.. nio. Men idag skulle jag aldrig kunna gå tillbaka till det lilla ridhuset!

Jag tror faktiskt att om jag fick välja en häst och bara få, så skulle det mycket väl kunna bli Pinocchio, den här lilla filuren alltså. Han är så härligt kompakt, sånt gillar jag!

opepp

Det var tungt att gå upp imorse, men jag hade lovat mig själv att jag ska träna varje måndag och tisdagsmorgon minst, så efter att ha snoozat fyra gånger så lyckades jag faktiskt klavra mig upp och knalla ner till gymmet. Jag har jätteproblem med den torra luften som det är just nu, så det enda som egentligen blev tränat var väl magmusklerna medan jag låg på golvet och hostade. Tack och lov var jag ensam i alla fall!

Nu ska jag snart ut med hunden innan det bär av till skolan. Vi har inte börjat affärsjuridikskursen än men idag borde den börja! Förstår inte varför det tagit sån tid..


it takes a fool to remain sane

Har haft en riktigt härlig morgon! Dagen började med att jag gick ner till konsum för att köpa lite makaroner till lunch. Hade med mig 27 kronor i tior, femmor och enkronor. Jag kände att just 27 kronor kommer räcka lugnt till makaroner.
Väl inne på konsum letade jag upp glutenfria makaroner, och vad ser jag? 39 kronor?! För makaroner! Sjukt!
Men eftersom vi inte hade något alls hemma att äta så började jag desperat leta efter något annat ätbart som jag faktiskt hade råd med. Efter många om och mer så hittade jag coops egna pommes frites för 15 kronor. Så det fick bli hamburgare och pommes frites till mat samtidigt som jag kollade på Doctors som pratade om övervikt. Kände mig lite onyttig och knäppte om till Top Model, då kände jag mig bara fet istället.

Nu har jag precis varit ute och kissat hunden och ska åka till skolan om en timme eller så. Hade tänkt fördröja tiden med att dansa bort pommes fritesen(?) till The Ark och Rihanna, har nämligen lyckats hamna i en The Ark och Rihanna-bubbla som är svår att spräcka..


en kopp grön mossa

Jag smög ut i köket nyss för att shotta den sista skvätten fanta som jag visste fanns kvar i kylen. Men till min stora förskräckelse så hade någon hunnit före mig.
Men eftersom jag verkligen var sugen på något annat än tråkigt nyttigt vatten så fick jag rota fram något annat. Men läsken var slut, oboy hade jag redan dryckit och därav var även mjölken så gott som slut.. Ja det fanns ingenting, förutom cappuccino. Jag måste säga att jag har liite svårt för just cappuccino, även om jag dricker det så gott som varje dag just nu. Men den har någon skum eftersmak som får mig att tänka på fuktig mossa och färgen grönt?!
Men eftersom det inte bjöds på något annat onyttigt så fick det bli en kopp. För av någon anledning blir jag sugen på det då och då?



ja tack

träklackar, fjädrar och virkade ballerinas.. jag vill verkligen ha sommar nu!


Loose in the studio

Idag blev det en låång dag i skolan. Men vi hade foto hela dagen så det gick bra! :)

Emma och jag spenderade mesta delen av tiden i studion för att mixtra lite med ljussättning. Det är ganska kul men eftersom ljusmätaren glappar(läs: är sönder) så fick man testa sig fram vilka inställningar man skulle ha på kameran..

 

stundtals studerande

Sitter just nu och kämpar med min uppsats, det går inte bra, sämre också för att Doglas hela tiden gnäller på uppmärksamhet och krafsar mig på benet.
Så fort man kommit igång med något och är fokuserad så ska han bli sällskapssjuk..


Jag har för övrigt sovit i 11 timmar inatt och är pigg som en nötknäppare!

Nej, nu ska försöka klämma ur lite mer kunskaper på pappret så ska jag ut på en promenad med gnällspiken sen!


"ledig" torsdag

Idag är det JAG som har namnsdag! Det firade jag med att ge mig ledigt från skolan :)

Istället så har jag klippt Doglas ögon och mun, hans päls är riktigt envis och vill verkligen ligga i ögonen och i munnen..
Men nu är han fin och obesvärad igen!

vackraste ♥

Sen försökte ja fota lite porträtt på honom, men det ack så svårt..

kan vi inte bara titta framåt

Känner att jag kommer spendera hela min kväll framför den här skärmen. Märkte nämligen imorse att vi hade uppstats som ska vara klar imorgon som jag råkar ha glömt bort, som vanligt.

Men vi får se vad det blir av det. Känner mig lite opeppad.


fransväskan från mango

Japp, som jag hade planerat så köpte jag väskan idag, strax innan jag hittade en nästintill likadan på Lindex för mindre än halva priset. Men det får man räkna med om man går i mina skor.
Märkte också att väskan jag köpte var nedsatt från 899 till 449 kronor, så det känns som ett kap i alla fall!




Den är i äkta skinn och luktar sååå gott! Har ni varit i en ridsportsbutik så vet ni ungefär doften, fräscht läder lixom :)


fringes

Fick reda på på tåget idag att lektionen var inställd, grejt va! Men bara för att jag ändå hade kämpat med att få mig att se mänsklig ut för skolan så beslutade jag mig för att ändå stanna i stan ett tag.
Tog mig in på mango och hittade, vad som i mina ögon är, den perfekta fransväskan! Hade inga pengar med mig idag, men imorgon lär den få komma hem med mig, om den nu finns kvar, håller tummarna!!

Hittade ingen stor bild, så det får bli många små istället. Men är den inte läcker? :)

alla hjärtans dag, nej tack.

Jag hade helt glömt att det var alla hjärtans dag idag så det blev som en tråkig överraskning. Jag gillar inte den högtiden, om man nu kan kalla det en högtid?
Antagligen är tanken bakom den här dagen att man ska värna om alla som man älskar, alltså vänner, familj, partners, osv. Men jag tycker det har spårat ur och nu känns det som det handlar om att få alla singlar att känna sig misslyckade..? För ofta får folk något medlidande i blicken om man säger att man är "ensam på alla hjärtans dag" och jag är trött på det!

Mitt "hat" för den här dagen handlar inte om att jag är singel och sorgsen. Jag trivs som fisken i vattnet med mitt liv och jag tror inte ens jag skulle fira den här dagen även om jag var i världens lyckligaste förhållande. För har man ett bra förhållande ska man väl inte behöva en dag för att visa sin partner vad den betyder för en, ska det inte komma naturligt - varje dag?
Jag tycker att man istället ska tillbringa den här dagen till att ge en kram till dom som man älskar, men kanske inte säger det till så ofta, som släkt och vänner till exempel.

Oavsett, här kommer min alla-hjärtans-dag-låt, till dom som på riktigt mår dåligt av den här dagen. För det finns dom som faktiskt inte har någon...alls.

jag är igång!

Idag har jag varit duktig! Började med att gå/springa i nästan en timme, sen efter det gick jag till gymmet och körde lite där också. Nu är jag trött och mina muskler darrar av utmattning. Men det känns grejt!

Det var riktigt bra väder! Dumt nog hade jag tagit på mig lite för lite kläder så jag frös ganska mycket. Men såhär i efterhand känns det ändå som det var värt det!

hallsta

Idag spenderade jag heela dagen hos mormor och morfar för att fota för projektarbetet. Har inte så mycket mer att säga egentligen.. känner mig lite seg, så här är min dag i bilder istället:


Mamma fick en symaskin - sååå skönt!! Äntligen behöver man inte åka 15 mil bara för att sy in en t-shirt.


Det var iskallt ute, men trots det tog vi en hyfsat lång promenad med lilla D.


Fyra frysna tassar som har brottom in i värmen.


Sen så klart mat, mat och mer mat. Sen efter det lite fika.

Nu tror jag vi ska titta lite på Familjen Macahan, min dumma mamma har fått mig att titta på det där också.. suck!


eftermiddagen

Eftersom tunnelbanorna och bussarna inte gick i stan idag så var det lite komplicerat att veta hur vi skulle ta oss in till stan igen. Vi chansade och gick ner till tunnelbanan, men där såg det ut såhär:


Knökfullt! Precis när vi var påväg upp sen för trapporna för att börja gå istället så kom det faktiskt ett tåg och vi kutade och knuffade oss fram och lyckades på något obegripligt sätt klämma oss in i en vagn!

Sen stannade vi i stan ett tag, vi orkade helt enkelt inte bråka med tågen också, det fick reda ut sig först. Så vi shoppade lite, eller Emma gjorde, jag köpte bara lite underkläder för ovanlighetens skull.

Sen lagom tills vi ville åka hem så sken solen igen! Riktigt härligt!

ännu mer kaos

Vad härligt. Nu har lärarna och rektorn haft krismöte och bestämt för att stänga skolan för dagen. Känns som att det var såå onödigt att vi kämpade oss hit..

Vi satt nere i studion ett tag och bara var lata





Ni fick vi just reda på att det inte går några bussar alls, inga pendeltåg och inga tunnelbanor.. Vi är kort och gott FAST här..

kaos

God morgon!
Idag är det snökaos här i Stockholm. ALLA bussar är inställda och det tog över en timme att komma till skolan.

Tåget var väldiiigt fullt! Vi hade obeskrivlig tur som fick en plats bara efter en station.

iphone-fodral

Har ni sett dessa läckra iphone-fodral?! Superläckera om ni frågar mig! Skulle mer än gärna knalla runt med ett sånt runt halsen :)



Tror jag ska köpa mig ett svart till i sommar, skönt när man inte vill släpa runt på en väska!

mamma 28 år - igen

Som sagt, det var lite kalas här idag. Och något som gick varmt hela kvällen var kaffemaskinen som mams fick av min broder och hans flickvän. Den gjorde riktigt god latte macchiato, så nu blir det bara att köpa kapslar en gång i veckan för den där maskinen lär gå dygnet runt här hemma :)


Jag själv, som kanske inte ha samma ekonomi som min broder, gav henne de två första boxarna med Familjen Macahan. Det höll på att bli såå pinsamt också eftersom jag först trodde att det var MacGyver som hon ville ha.. Men som tur var så blev jag rättad i sista sekund, om någon undrar?

Är det här något jag kommer titta på? Antagligen inte. Mamma är för övrigt kär i Luke, hon skrev till och med brev till honom när hon var i min ålder - och fick svar. Bara lite kul kuriosa som hon nog inte vill att världen ska veta, men tchi fick hon!

God natt!

20110209

Det har varit en riktigt härlig dag idag! Solen sken starkt över stockholm så man fick lite vårkänslor faktiskt. Hade en lektion idag som bara var på en timme - religion, faktiskt kul! Det är sjukt hur mycket en bra lärare kan göra..

Sen efter lektionen så skulle Emma övningsköra med skolan. Jag hade inte lust med att sitta kvar i skolan utan fick följa med. Skojsigt, hade aldrig åkt med henne förut så det kändes lite konstigt först trots allt.


Sen bar det av till stallet för en kyligt ridpass på min lilla favorit Pinocchio.


Sen slängde jag min in i bilen igen och for hem, mamma fyller nämligen år idag så hon hade lite kalas.

otrevlig morgon

Hallå!
jag vill såå börja träna nu inför sommaren, men min hosta har lixom sattit stopp för det. Idag tänkte jag att jag kunde i alla fall börja lite försiktigt. Så jag tog på mig de fulaste jag möjligen kunna hitta i garderoben och knallade ner till gymmet. Jag trodde ju aldrig att det skulle vara fullt med människor där nere, jag brukar alltid vara själv annars. Men idag var det fullt - pinsamt! Men jag lyfte lite hantlar och sånt i ungefär 20 minuter.
När jag sen kände mig klar och började stretcha så blev jag riktigt illamående. Jag mår väldigt sällan illa så blev lite orolig och bestämde mig för att gå hem istället. Hann bara ta mig en riktigt snabbdusch innan jag slängde mig på toan och spydde.. Antagligen så var det en av biverkningarna från medicinen och inte för att jag var sjuk så det var ju egentligen inget speciellt. Men jag blev lite förvånad måste jag säga. Som tur var hade jag inte ätit frukost så det var bara galla som kom och inte en massa cornflakes :)

Men nu mår jag i alla fall bättre och håller på att göra mig iordning för skolan! Det är bara naturkunskap idag men jag tycker faktiskt att det är kul! Vi pratar om miljön och universum och sånt och det är verkligen intressant, skitläskigt - men intressant!


Känner mig på topp idag!


enough is enough

Tänka sig va, när man gått och klagat på hosta i tre veckor.. och så har vi haft hostmedicin i kylskåpet hela tiden? Mamma hade nämligen någon liknande hosta för länge sen och fick någon receptbelagd medicin då som tydligen skulle hjälpa.

Biverkningarna verkar också mysiga: Förstoppning, illamående och kräkningar, kramper i gallvägarna, hallucinationer, andningssvårigheter, förhöjda levervärden, omtöckning och humörsvängningar..
Så nu sitter jag här och väntar på att små rosa sköldpaddor ska flyga in genom nyckelhålet och bota min hosta..


walking in sunlight all of my journey


lungpest

Jag befarar att jag fått lungpesten.. För tre veckor sen började jag ha lite ont i halsen, sen har det bara blivit värre och värre och nu hostar jag lungorna av mig dygnet runt. Och efter tre veckor börjar jag nu faktiskt tröttna på det här, men vad kan man göra lixom? Någon som har något bra husmorsknep?

Men nog om mig, titta på denna lilla prins som kammat sig dagen till ära!

på vift med Freja

Idag fotade vi lilla söta Freja till projektarbetet. Vi hann precis hämta henne från dagis och knäppa några kort i vagnen innan solen gick ner.. Det var lite synd.

Det här med fingervantar till så små händer är ett riktigt pillgöra! Skulle inte bli förvånad om många föräldrar går upp en kvart tidigare om vintern bara för att ha tid med att pilla in alla fingrar i rätt fingrar..


Dockaaa! Det är något med barns ögon.. dom är så.. unga!


Freja hade börjat på ett nytt dagis och att hitta hem var ganska krångligt.. Efter att ha gått en bra bit åt ett håll så kollade Emma kartan (i mobilen, papperskarta vore lite väl överdrivet) och insåg att vi gått åt helt fel håll. Så det var bara att vända och traska tillbaka.. Efter ett tag märkte vi att Freja började "prata" så fort vi gick åt rätt håll, så det blev en hjälp faktiskt :)


Emmas lätt besvärade min medans hon försöker hitta vägen hem..

Satt sen i ungefär en halvtimme och väntade på bussen hem-hem.. Men underhöll mig lite med film i mobilen så det gick bra :)

t.r.ö.t.t p.å s.n.ö

Den senaste veckan har man bara gått och väntat på det där bakslaget som skulle ta tillbaka vintern när våren nästan var här. Och idag kom det..

Så nu bor man i ett vinterlandskap igen.. kul!