bracelet

Idag var jag ute efter ett armband med kedjor i silver. Vad jag kom hem med? Ett armband med kedjor i silver. Känns gött!

59 kronor på kicks, åhléns eller vart som helst. Alla butiker säljer ju samma smycken nu för tiden..


hittills

God middag!

Gick upp halv sex idag, inte för att jag behövde utan mest för att jag kände för det. Knasigt värre! Så jag fixade mig på en halvtimme sen satt jag i en och en halv timme och pratade med Doglas, men han verkade inte vilja ha mitt sällskap.. surpuppan.



Nu är jag i alla fall i skolan, har haft den här lektionen nu i fem och en halv timme. Snart går jag i ren protest känner jag.



Det här har vi gjort det här.. suttit och gjort grejjer i photoshop. Det är blande det tråkigaste som finns! Nej gud vad jag är negativ.. Vad kul med fredag hörrni!


lång torsdag

Hallå!
Jag höll på med ett inlägg men helt plötsligt så stängdes bara internet ner helt hux flux, och nu orkar jag inte skriva om allt igen.

Men jag kom precis hem ifrån stan nu. Stannade kvar ganska länge ihop om att hitta lite fina kläder..


Börja dagen med att kolla på Gladiator, inte någon film för mig. På tok för mycket blod!


Jag är såå emot sånt här! Någon försöker imitera michael jackson och helt plötsligt ska ALLA kolla?! Det är dessutom typ fem steg om och om och om igen.. jag dissar!


Nästa folksamling var utan för buttricks... Kö in - helt otroligt! Men det blir klirr i kassan för dom i alla fall.

Jag själv köpte bara en klänning som varken sitter bra eller är bekväm.. men sånt är livet!

Nu ska jag hälla upp ett glas cola och titta på bröstcancergalan och få lite dåligt samvete för att jag inte skänker några pengar, vilket jag absolut borde ha!

Emelie 18 ååårrr!!

Idag blev min käre vän Emelie 18 hela år, vilket firades med en lunch och sång på burger king!
Sen blev det plugg i skolan, och sen hem och gå ut med Doglas innan jag fick skynda mig till stallet och bråka med en häst i 45 minuter.. är inte säker på om någon av oss vann i slutändan.
Sen snabbt hem igen och ut med Doglas igen innan det blev duschen. Och nu är jag här! Lugn och ro..

Sitter vid mammas dator så kan inte redigera bilden ett dugg, vilket stör mig lite. Men här har vi i alla fall kalasbarnet själv!! :'D


addicted

Det var riktigt fint väder imorse när jag vaknade.. vid elva!


Hade rättskunskap idag som jag hängde med sådär lagom mycket i. Det gick väldigt segt så efter halva lektionen så satt jag mest gömd bakom min väska och spela spel och laddade ner apps med Emma. Alla dessa spel är sååå beroendeframkallande! Dom tar lixom aldrig slut!
Just nu håller jag på med ett "pussel" och när jag inte orkar med det mer så blir det till lite röj som jag kommit och blivit en riktigt expert på när jag väl fattade vad man skulle göra..

Testar bara

Hallådär :) testar bara att blogga lite från mobilen. Skulle egentligen sova för länge sen men fastnade på AppStore.. Men nu ska jag verkligen sova! Natti natti

trubbel

Gud vad jag varit inaktiv här.. men jag har mina skäl!
Idag vaknade jag klockan åtta av spänning, skulle nämligen ringa tele2 så dom kunde aktivera mitt simkort till iphonen. Men när jag slår igång min vanliga mobil så har det simkortet slutat att fungera. Jag fick nämligen två simkort när jag köpte mobilen, men det ena slängde försäljaren för han sa att det inte var nödvändigt alls. Men det var just det simkortet som jag skulle behövt just imorse! Så där satt jag klockan åtta på morgonen utan någon som helst mobil..
Som tur var så hade mamma försökt kontakta mig men när det inte gått så hade hon mejlat. Så jag svarade snabbt som ögat och bad henne ringa tele2 och gav henne alla nummer som hon behövde.
Efter några timmar så fick jag svar att allt skulle vara klart. Så jag sätter i simkortet och ska skriva en pinkod.. pinkod? Jag hade ingen kod lixom.. så jag mejlar mamma igen så hon fick ringa tele2 igen.
Sen när jag äntligen fått pinkod och allt så ska jag bara koppla in den i itunes.. tror du det fungerade på min dator? nej nej, lätt får det ju inte vara! Avregistrerade och omregistrerade det minst tio gånger och varannan gång så hängde sig datorn och så fick jag starta om hela skiten igen. Jag lovar, jag slet mitt hår!

Efter tre timmars konstant fifflande så provade jag på mammas dator, och där funkade allt hur bra som helst!
Så nu har jag suttit hela kvällen och lagt in låtar och laddat ner lite spel :)

Så nu, efter ungefär 12 timmar, kan jag fokusera på något annat är telefonen.. vilket kommer bli läxor.. dom hade jag helt glömt bort!

all I want is you

Tittade på Juno igår och nu är jag så totalt förälskad i den här låten! Den går om och om igen här hemma!


an apple a day

Det blev ingen uppdatering igår eftersom jag var upptagen med att jaga reda på en sak som jag fick tag i idag! Nämligen iPhone 4! Jag kunde helt enkelt inte hålla mig :)
Men dumt nog blev det krångel med simkorten så kommer inte kunna få igång den förän imorgon.. så under tiden så den krypa tillbaka in i sin kartong.. jobbigt!


jag ser snö

Idag kom snön! Gud vad jag inte längtat!
Sen smälte det så mysigt under dagen så det slutade med att man plaskade runt i slask.. mindre kul.

vinterns första snöboll!

Spenderade hela skoldagen på Fotografiska och tittade runt på lite fotoutställningar. Jag tycker sånt är så tråkigt att knäna nästan ger vika om jag ska vara helt ärlig.

kyla

Som jag sa tidigare så tog jag mig en tur ut förut. Och jag brukar alltid frysa lite när jag kommer ut men när man väl kommit igång så brukar jag bli riktigt varm. Men jag vet inte om någon har märkt det, men vi går ju mot kallare tider.. Men pulverhjärna som jag är så tänkte inte jag så långt utan sprang ut i tajta byxor och en tunn tröja.. Kändes otroligt olustigt att springa förbi människor i tjocka vinterjackor och hoppa över frusna vattenpölar.
Sen mina öron ska vi inte ens prata om! Imorgon är det jag som köper mig ett par öronmuffar!

När jag kom hem så var lilla Doglas precis påväg ut, så jag befallde att dom skulle klä på sig VARMT!

skolfoto

Idag kom dagen jag fruktat! Skolfotot! Trist att man inte kunde bli bra på en enda bild.. jag hade ändå 13 försök på mig..
Men men, det blev inte såå hemskt, jag hade väntat mig något mycket mycket värre!


Nu ska jag ta mig en joggingtur!


queen of halloween

God morgon!
Internet fungerade inte igår här hos mig.. men men. Hade den lyxen att både Emma och Emelie följde med till stallet igår. Det blir såå mycket roligare då! Att sen själva ridningen gick åt fanders är en annan sak..



onepiece

Hittade dom här mysdräkterna, hur mysiga?! Skulle göra mycket för att få mysa ner mig i en sån här i vinter! Tyvärr kostar dom ganska mycket.. 1290 för man räkna med att punga ut.. synd.


flickor - läs!

Det här är ett något som irriterat mig en längre period. Och i tysthet kan man inte göra någon skillnad, så här har ni:

Jag är en av de få tjejer som faktiskt går på offentliga toaletter.
Pratar man med tjejer på stan så säger de flesta att de aldrig någonsin skulle kunna gå på en offentlig toalett, ännu mer sällan göra så kallat ”nummer två”.
Jag själv har inga problem med att gå på offentliga toaletter, så länge jag kan täcka toasitsen med papper och samtidigt stå upp och kissa. Om man sen ska kalla det ”inga problem” är väl inviduellt.
Men varför min mamma jämt förespråkade att man skulle stå upp förstod jag mig aldrig på förrän på senare dagar när ett problem växt sig allt starkare och tydligare på damernas toaletter. Och vilka som står för det här problemet är för mig ett mysterium då ingen, enligt damerna själva, skulle kunna tänka sig att utföra denna lilla process som behövs för att detta problem ska uppkomma.
Jag pratar förstås om toaletter som har bruna små avföringsrester kletat i sig.
Först vill jag säga: Grattis tjejer, ni är ett föredöme som vågar göra nummer två även om det står en lång kö med kissnödiga kvinnor utanför dörren!
Sen vill jag säga: Ni är så äckliga och respektlösa att det finns inget slut!

Flickor, toalettborsten är inte gjord endast för killar. I detta jämnställda land använder vi alla toalettborsten för att ta bort vår egen skit för att bespara resten av världen det mildra nöjet att själva ta bort ert bajs. För det är det vi får göra! För så fort jag går in på en toalett och stänger dörren efter mig, så är ditt kletiga bajs i toaletten mitt! För den som kommer efter mig kommer inte tro att det fanns där från början, på samma sätt som att jag förbannar den som var på toaletten innan mig.
Så, både för att jag varken har lust att sitta/stå över en toalett med någon annans ospolade avföring i eller för att jag inte har modet att gå ut och låta resten av kön tro att det var jag som var dålig i magen, så tar jag upp den förbannade toalettborsten och skrubbar bort bajsresterna. Jag tror heller aldrig att jag någonsin kännt mig så förnedrad som när jag står och tar bort någon annan skit ur toaletten. Då har man som människa nått botten!
Så alla flickor som inte kan hantera en toalettborste: ta en Imodium Plus eller håller er borta från offentliga toaletter!


helg i hallsta

Hallååå!
Nu är jag hemma igen från tystlåtna hallstahammar. Idag kom några släktingar dit och åt och visade lite bilder från en Afrikaresa som dom gjort. Annars gjorde jag inte mer än var ute och sprang med Doglas. Tänkte att han skulle få springa av sig lite på ängarna eftersom det inte finns sådana här hemma. Men det slutade med att jag sprang som en tok medans Doglas traskade runt i lugn och ro.. Men lite fart fick jag i alla fall på honom till slut!




spetsigt värre

Jag har ett tag varit ute efter en vanlig långärmad topp med spets-armar. Men nu finns det ju bara tröjor i helspets i butikerna, men det är inte riktigt min grejj..
Jag och Emma sökte i alla fall igenom alla affärer vi kom på men utan resultat. Sen när jag givit upp drog Emma fram den här på Cubus, totalt exakt som jag ville ha! Som pricken över i:et så kostade den inte mer än 199 kronor. Som hittat!


två suddiga bilder

Vi hade verkligen ingenting att göra på fotolektionen idag så vi spenderade mesta tiden till att äta mandariner och sen kasta ner skalet mellan trapporna, nio vånigar :)

varmt och mysigt

Invigde mina skorna från skopunkten idag direkt. Kunde helt enkelt inte hålla mig! Och öjöjöj vad varma och gosiga! Rekomenderas varmt!



Hade helt fel objektiv idag så kunde tyvärr inte ta en bättre bild.. Här är jeansleggingsen också by the way! Riktigt sköna! 399 kronor från Salt.

all black

Idag efter historialektionen så blev det lite shopping. Det var ett bra tag sen sist faktiskt!
Men det blev inte så mycket som jag hade önskat. Var ute efter en del, men så är det ju alltid, när man bestämt sig för vad man vill ha så finns det ingenting!

Var ute efter ett par svarta, tajta jeansleggings. Men ack var svårt det var att hitta?! Kom till slut över ett par på Salt. Men kvalitén går ju att diskutera.. får se hur länge som håller.

Köpte mig även ett par skor från skopunkten, men fick ingen bra bild på dom alls så ni får se imorgon istället när dom antagligen sitter på :)

torsdag morgon


Jag har en morgontrött hund, klart sagt. Klockan tio så väckte jag honom.. men han är ju allt söt, totalt yrvaken :)

Här har vi tröjan som jag köpte för några dagar sen. Den är så otroligt vanlig och HMig, men av någon anledning så gillade jag den.

Blött och kallt. Idag var det blött och kallt.


20101013

Köer, stress, förvirring, testosteronsprutor, telefonstrul, halstabletter, provsvar, utskällning, glada tanter, fax, receptlistor och ridning. Det är vad min dag har bestått av!

beige

Det fanns sååå mycket fint i affärerna idag! Ögonen gick i kors så fort jag kom in och man ville bara köpa allt!
Men eftersom tiden var knapp så lyckades jag bara få tag på en t-shirt och ett läppstift.. Men får åka in en annan dag och köpa allt jag inte hann med idag!


Make up store "naked" 


H&M, ni får se imorgon


åtta till fem

Hallå!
Tanken var att jag bara skulle jobba halva dagen idag. Men så dog en nära vän till hon som jag jobbar med, så det kändes jättejättejättedumt att säga "Nej, du måste stanna för jag har en timmes lektion idag!". Så hon fick gå hem så stannade jag kvar till fem.

Efter jobbet så tog jag tåget in till stan. När jag kommit in så hade det redan börjat mörkna, även om klockan bara var halv sex. Och det var sådär exakt lagom kallt att det luktar vinter! Det var en så sjukt härlig känsla! Man blev nästan lite förvånad när man kom in i affärerna och det inte ekar "nu är det jujujujul igen" i högtalarna.
Tråkigt nog hade jag inte mycket tid på mig innan affärerna stängde men fick med mig lite hem i alla fall.


101011

Efter skolan blev det ett besök hos käre far.


Vi gjorde pannbiffar med mer eller mindre ingenting i förutom kött.. intressant smak, kort sagt.


Imorgon ska jag jobba fram till lunch innan jag måste kasta på tåget och åka till skolan. Det lär bli en jobbig dag. Därför ska jag nu hälla upp ett stort glas oboy och försöka plugga lite!

healthy




Var på sophiahemmet idag och gjorde en gastroskopi för att jag eventuellt kunde ha ett brock i magmunnen. Det var inte alls mysigt och helt i onödan - det var inget fel där över huvud taget!


min dag i bilder

Såhär kul har man när man följer med sin mor för att köpa dammsugare - i fem timmar!





solljus




humlegården

Dagen började med lite testande av objektivet... 

Men som vanligt så spårade det ur ganska fort..


Emma tog sig en promenad upp i ett träd..


Jag själv kom halvvägs innan jag gled ner igen. Kan säga att mina händer sved lagom mycket efteråt, sen ville jag inte ens försöka igen. aj!

Av någon anledning så blir alltid majoriteten av alla bilder såhär? Vad kan möjligen vara SÅ roligt?!

Älskar den här bilden. Älskar tanten! Hon kan inte ha fattat ett skit av vad vi höll på med..

Men som alltid när man vill ta den perfekta hoppbilden så är 90% misslyckade. Men ibland blir ju dom också väldigt intressanta..

lixom.. hej bröst! Emma är ju också klockren, tygndkraften tar verkligen tag i en på vägen ner i ett hopp!

Har en bunt med bilder till men orkar inte hålla på med dom nu, kanske lägger upp lite fler imorgon!


på nära håll

Idag ni! Idag så blev det ett glädjerus med stort G! Köpte mig ett nytt objektiv. Det blev ett som jag skrev om för några dagar sen: Tamron AF 60mm F/2 Di II!


Sen blev det fotosession med Emma i humlegården heeela eftermiddagen, och som vanligt spårade det ut totalt! Bilder kommer lite senare :)


sthlm







inom fem år

För mig känns framtiden både skitläskig och superspännande. Oftast är det tyvärr det förstnämnda.
Just därför så började jag igår att ändra taktik. Istället för att tänka "Jag måste ta ansvar, allt kommer bli fel, jag kommer bli olycklig." så har jag bestämt mig för att tänka i positiva bilder!
Så idag har jag suttit i lite för många timmar och försökt knåpa ihop min ultimata framtid i ett collage med den enda regeln: det ska vara realistiskt.
Så varje gång jag får åldersnoja och vill krypa ner i sandlådan igen så ska jag titta på det här och drömma mig bort. Jag tycker det var ganska klyftigt. Och kul! Testa!
Jag har satt en gräns på fem år, så innan jag är 23 ska mitt liv se ut såhär:

Hästar, hundar, glädje, bil, balkong, fint kök och natur.


måndag

Jösses vad jag inte sitter vid datorn mycket längre! Börjar jag få ett liv kanske?
Idag hade jag ett möte med min textlärare på förmiddagen på ena skolan innan det bar av till den andra för att skriva prov i rättskunskap. Jag tror det gick bra, det kändes bra!

Sen hämtade jag ut Magnus Carlssons nya skiva från megastore (vanliga skivaffärer känns typ antika nu för tiden!) som jag invigde under joggingturen så fort jag kom hem. Och den är bra! Jag sprang och sprang och för varje ny låt fick jag nya krafter! Det slutade med att jag sprang en halv mil. Tycker det är så härligt att säga "Jag sprang en halv mil" för det låter så långt! Men fem kilometer lixom.. det låter fjuttigt..

Sen när jag kom hem så kom även lille doglas hem från frissan med ny frisyr. Han är så söt när han är nyklippt! Så tussig på något sätt :)

Den här vovven är inte kameraglad..


söndag

Idag har jag suttit med näsan i rättskunskapsboken hela dagen. Provet som vi skulle ha i måndags blev flyttat till imorgon. Så det är samma ångest idag som det var förra söndagen.
Men nu har jag precis varit ute och sprungit i det härliga vädret och nu ska jag hälla upp lite cola och kina snacks och plöjja igenom allt några gånger till!


macro

Jag känner för ett nytt objektiv. Funderar på att införskaffa mig en macroglugg som man skulle säga om man vill låta proffsig..

Canon EF-S 60/2,8 USM Macro (ca 4 275 kr) och Tamron AF SP 60/2,0 Di II Macro 1:1 (ca 4390kr)

 


#!!@*!

Jag har varit uppe sen klockan sju i morse. Varför? Det undrar jag också...

skogskyrkogården

Hela klassen åkte till skogskyrkogården idag, och Emma och jag satt kvar i skolan lääänge och funderade på om vi skulle åka hem eller åka dit. Vi har en tendens att sticka ut lite från klassen nämligen, kör vårt eget race lite :)
Men vi beslutade oss till slut att det var lika bra att åka. Och tur var väl det, för gud vad fint det var! Och varmt! Riktigt myspys!




Det fanns gravar i massor! Det var spännande att gå runt och bara läsa på alla stenar. På vissa stog det till och med vad personerna jobbade med, typ Operasångaren Håkan Af Gyllengren och makan Anita Af Gyllengren. Jag tycker det var superkul att läsa! Sen på vissa läste man namnen och trodde att det var någon modern människa men så visade det sig att den levde på 1800-talet! Helt crazy!



Jag älskar den här hösten - helt perfekt!