mer jul, ge mig mer jul

Batteriet till kameran blev klart ungefär 2 minuter innan jag var tvungen att springa till tåget för att åka in till stan och fira en minijul hos farmor och farfar. Så det blev till att slänga ner kameran i väskan och så fick jag testa den där istället. Och jag måste säga att jag blev glatt överraskad av ungefär allt! Den var lätt att förstå sig på, knapparna som många klagat på är super, bilderna blir super även i hög iso.. jag kan faktiskt inte klaga på något än :)


Pappa var såklart där :)



Fick skjuts hem att pappa - riiiiiktigt skönt!

När jag kom hem så skyndade jag mig att ta fram blixten och testade den. Jag har alltså inte alls någon riktig aning om hur den riktigt fungerar, körde mest på auto..

Det blir ändå en klar skillnad jämfört med hur det skulle ha blivit i den inbyggda blixten. Kanske ska lägga till att det var riiiktigt mörkt i rummet när jag tog den här bilden.


Fick även lite härliga julklappar, bland annat det här! Har redan bläddrat igenom tidningen och har hittat flera saker jag ska testa på! Och boken verkar riktigt härlig, jag har mycket att läsa framöver! :)

Canon eos 60D & Canon Speedlite 430EX II

Sprang hem från jobbet idag, slutade några timmar tidigare också, kunde helt enkelt inte hålla mig :)
Nu sitter batteriet i laddaren men det lär väl dröja någon timme innan det är klart.. Förhoppningsvis hinner jag testa den lite innan jag ska åka till farmor och farfar för lite sen minijulafton :) Ska bli trevligt, men det hade varit ännu trevligare om jag hade sluppit den här förkylningen..



Jag får ryck, vill testa nuuu! Den är lite större än min förra men känns såå mycket maffigare! Det är en helt annan känsla i den lixom :)


tjoho

Nyss så vibrerade skrivbordet där jag sitter vilket betyder att jag fått sms, och vet ni vad?! I detta nu ligger min nya kamera (och blixt) och väntar på mig bara några hundra meter härifrån!! Tänkte att jag skulle springa och hämta ut det när jag slutar, men så kom jag på att paketet är skrivet på mammas namn så jag kan inte hämta ut det (vilket känns som halva nöjet). Men när jag kommer hem så kommer det stå och vänta på mig :)

snart är den här

God morgon!
Sitter på jobbet och mår ganska pissigt om jag ska vara ärlig. Har inte sovit så mycket som jag borde i natt plus att förkylningen bara blir värre och värre..

Som underhållning sitter jag istället och följer min kameras resa genom Sverige.

 

Den är i Stockholm nu! Kan ni förstå?! Kommer posten imorgon så borde den ju komma då! Spänning!

hemklickat

Jag hade totalt glömt att jag skulle få lön nu i december från när jag jobbade i november. Det var en glad överraskning och jag blev ännu gladare när jag märkte att jag faktiskt hade råd att köpa en ny kamera då!
Det fick bli en Canon EOS 60D. Emma har pratat en massa om 7D men när jag jämförde dom så kände jag att 60D duger gott och väl för mig. Sen om den, gud förbjude, går sönder om lite mer än 3 år som min gamla så har jag i alla fall inte lagt ut en förmögenhet på den.


Sen blev det en Canon Speedlite 430EX II som en liten bonus. Har aldrig fotat med en extern blixt så det blir spännande och nytt :)


måndag

Jag tycker det är såå jobbigt att inte ha en bra kamera att ni anar inte! Hoppades på att jag skulle kunna leta reda på den jag vill ha på mellandagsrean, men jag hinner ju inte ens in till stan efter att jag slutar jobbet.. så det är ganska kört för min del, får vänta en månad och se om jag har råd då..

Men i alla fall, idag invigde vi mammas kandelaber! Den blev riktigt bra faktiskt tycker jag, även om granen har dens plats just nu..


Sen har jag fått en stooor matta i mitt rum. Eller den är inte så stor men i mitt rum ser det mesta stort ut då rummet är litet. Men mysigt är det i alla fall!

Stor, vit och lurvig.. som en utkavlad Doglas ungefär :)

julafton

Hade en riktigt härlig julafton måste jag säga! Fick allt jag önskade mig och mer, och alla var glada, så jag kan inte klaga på något sätt :)

Vi började med ett besök hos morbror Kenneth..

Sen såklaaart kalle anka och allt det där! Tänk det år när SVT bestämmer sig för att lägga ner det..

Det är jättedåliga bilder, hade bara mobilen.. Men i alla fall, dom som var mest intresserade av paketen under granen var Doglas och Eddie.

Sen var det dax för paketöppning. Fick som sagt allt det jag önskat mig, bland annat vita låga converse, jeans och en speciell tröja från Weekday. Golvkandelabern längst fram i bild var i det stora paketet från mig till mamma. Det var preciiiis så paketet fick plats i bilen.

Sen blev det myyycket mer mat som alltid när man är hos mormor och morfar. Vid halv elva var jag så sjukligt trött att jag lämnade dom andra och gick och la mig, och Doglas följde med..


Nu är jag hemma igen, utan röst, med ont i ögonen och värk i ryggen. Har väl dragit på mig någon bacill..

minutrarna före julafton

Julfriden har faktiskt inte riktigt kommit till oss än.. Jag försöker få till det med att sitta och titta på uppesittarkvällen med julgodis och julmust. Men just då kände mamma för att först dammsuga hela huset, dvs tända alla lampor och komma med den stora otroligt högljudda maskinen och ställa sig mitt framför tvn. Sen efter det var det dax att färga håret på henne.. suck. Sen skulle köket fixas till och sen skulle hon ut med Doglas.
Och där satt jag och försökte bli lite spänd inför morgondagen, men det kändes bara som att sitta i soffan en vanlig torsdagskväll och kolla på bingolotto.

Så nu ska jag gå och lägga mig. Eller, jag lär väl se dom sista tio minutrarna av uppesittarkvällen, men sen blir det kudden direkt. Måste få några timmars sömn innan man ska upp igen och ge sig ut på vägarna mot hallsta.



Passade på att borsta Doglas också eftersom han var så trött :)

En liten mössa på honom så har vi ju tomten själv!

jag ser ljuset!

Jahapp.. tänka sig, när saker är halvsönder så är dom omöjliga att laga, men när det väl går sönder på riktigt så är det piece of cake?!
Ungefär en kvart efter att jag publicerat inlägget om dom trasiga skrivbordslamporna så kommer mamma in i mitt rum, pillar lite, och nu hux flux lyser alla tre lampor igen! Att dom var omöjliga att laga under dom här månaderna när man fått knacka igång dom är beyond me.

Vad det är som hänger uppe till vänster i bild kan vi låta vara osagt av den enkla anledning att jag inte kan förklara vad det är.


sjukanmälan is the shit

Började jobba idag.. Ska antagligen jobba enda fram till skolan börjar igen. Det känns lite kluvet måste jag säga. Det är ju inte kul att veta att jag inte har en enda ledig dag, förutom helgerna men då har man kanske annat för sig än ligga i sängen och sova till middagen, som jag annars brukar njuta av under ledigheterna.. Men det som driver mig just nu är att skrapa ihop lite slantar så jag kan köpa mig ett nytt kamerahus. För jag tror faktiskt det blir bättre.. även om jag kommer sakna min lilla vän. Har satt siktet inne på en Canon EOS 60D:

Den ser riktigt bra ut, ska försöka dra mig till någon affär någongång och testa en. Men dessvärre kostar den strax över 9000kr så det är några tusenlappar kvar att jobba in.. Men det är väl nu man ska köpa sånt. När man väl sitter i en lägenhet med en dåligt underbetalt jobb så finns väl inte dom pengarna.

Så det blir bara att kämpa på, jag fick reda på att ja fått en ganska bra löneförhöjning igår så det känns toppen! Enligt min minichef så är den inte långt ifrån den lön man har när man har fast anställning där, så jag klagar inte en sekund!

Dom hade julat till det ganska mycket i matrummet, och fullt med julgodis att ta för sig av - sånt gillar sandra! Och att döma av hur mycket som var kvar i slutet av dagen så var det många andra som gillade det också..

jag orkar inte mer..

Jag försöker verkligen att hålla humöret uppe. Men när sak efter sak bara ramlar i sär i mina händer så är det svårt!
Jag skulle nyss göra något så simpelt som att tända mina skrivborslampor eftersom ljuset från datorn är lite för starkt i mitt mörka rum. Så jag slår på knappen, det blinkar till och så blev det mörkt igen.. jävla lampor!!! Dom är lite vajjsiga också så vi vet inte riktigt hur man byter dom..
Så nu sitter jag här i mitt mörker och helt plötsligt känns ljuset från datorn dubbelt så jobbigt än det gjorde innan lamporna gick sönder..

trasig kamera.

Jag trodde verkligen att det här skulle bli en härlig dag! Men den började sådär lagom kul med att jag fick ett sms från Tele2 där dom sa att jag snart använt hela surfanvändningen för den här månaden - vilket är omöjligt för jag har inte använt så mycket under hela tiden sen jag köpte mobilen. Sen när jag skulle ringa kundtjänst så hade dom stängt en kvart tidigare..

Sen höjde vi stämningen lite här hemma med att ta in julgranen lite tidigare än vanligt! Så skulle jag bara ta en liten bild på den.. så börjar kameran krångla.. Bilderna blev nämligen såhär:

Så jag testade starta om den och nu kan den inte starta igen, det blir bara error och så knarrar den lite inuti.. kunde inte ens lägga över bilderna i datorn utan fick ta ut minneskortet och sätta det i en annan kamera. Sen när jag skulle sätta i det igen så fastnade det inte - så det är också sönder..

SÅ, det blir inga bilder i jul.. känns tragiskt!


fjärde advent

Fjärde advent.. det gick fort! Känns som det var förra veckan man tände första ljuset?

Himlen har tömt sig på snö hela natten och om det fortsätter så så är hela mitt fönster helt igensnöat snart..
Annars har det inte hänt så mycket.. bara en helt vanlig söndag.



barnskrik och en traktor

Idag hade Emma och jag ingen fotolektion utan kom lagom efter skolan slutat för att fota några barn. Jag är inte så duktig på att bedöma åldrar på barn så när jag fick höra att hon var 10 månader så tänkte jag mig en superliten bebis som bara kunde ligga och se söt ut.. men nja. Nog var hon söt alltid, men så fort hon fick tag i sin gåvagn så blev det full fart mot green screenen. Dessutom så blev det väääldigt mycket skrik, och jag har lite problem med barnskrik.. jag får rysningar längst med hela ryggraden! Men jag bet mig i läppen och försökte le lite förstående..
Bilderna blev i alla fall super! Kan dessvärre inte lägga ut några bilder här.. eller jag kan, men det känns lite konstigt att lägga ut bilder på någon annans barn..
Men några kan jag nog lägga ut utan att visa för mycket.


Leksaker, skratt och tittut-lekar.. inget kunde trösta henne förutom mamma..

julgran.. check!

halloj!
Kom inte in här igår så kunde inte uppdatera då, och kunde inte logga in på mobilen idag heller av någon anledning..
MEN.. igår köpte vi gran! Vi tog en låång omväg till Bauhaus och väl där tog vi den första granen vi såg, även om det fanns tuuusen. Dessutom lyxade vi till det i år och köpte en gran som såg ut som en gran och inte en liten kvist som vi brukar köpa..

Denna blev det, och det är faktiskt större än den ser ut att vara! Och jag ser lite knas ut.

Det är alltid ett projekt att få in granen i bilen.. I år trodde jag faktiskt att det inte skulle gå, men den där bilen sväljer det mesta.. helt otroligt!

morgontrött vovsing



hoppning utan häst

Idag var jag i stallet och hoppade lite med lilla Bailey, en liten häst med mycket bus i sig. Jag har ridit han sååå många gånger förut och även hoppat honom så jag vet vad han kan hitta på men även hur man undviker problemen.
På väg mot ett speciellt hinder så säger instruktören att han kan bli lite "tittig" så jag var beredd på att han skulle stanna samtidigt som jag satte av i en ordenlig galopp för att han inte skulle kunna. Jag kände verkligen att det här skulle gå vägen och jag var väl själv redan påväg över hindret när hästen försvinner under mig och jag gör istället en volt rakt ner på marken och landar pladask på svanken. Hästskrället hade alltså inte bara stannat utan lagt i backen och gjort en total helomvändning! När jag sätter mig upp står Bailey med huvudet in i ett hörn.. han kunde sin plats i alla fall!
Som tur var gjorde jag mig inte så värst illa utan satt upp igen och tog åter igen full fart mot hindret med samma övertygelse om att vi skulle komma över.. Och efter mycket bråk så flög vi jämfota över. Sen på det igen.. bråk.. megaskutt.. på det igen.. bråk.. megaskutt.. sen forstatte vi så tills det flöt på, även om det blir stoooora språng över hindret så gick det ändå bra. Är glad över att jag hade säkerhetsväst i alla fall, har alltid haft det när jag hoppat men alltid tyckt att den är så onödig just för att jag aldrig ramlar av.. men plöstsligt händer det!

medeltiden

Jag vet inte vad det är som händer med mig men men mitt väntra öga och väntra tinning vill inte sluta värka. Det stör mig så otroligt, speciellt då jag måste plugga järnet inför ett historiaprov imorgon. Skulle egentligen gjort det idag hade jag tänkt men eftersom jag hade precis samma huvudvärk igår så sköt jag upp det en dag i hopp om att värken skulle ha gått över, men icke då.
Så nu är det väl bara att rycka upp sig och försökta banka i lite av det man ska kunna i alla fall..

zzZzZzzz, men det är ganska otroligt egentligen hur många prov man har haft om just medeltiden och hur lite som faktiskt har fastnat.. ingenting!

god jul sandra

Jag låg på vardagsrumsgolvet och lekte med Doglas när det rasslade till i postinkastet.. Jag gick dit och där på golvet låg, vad jag vet, min första julklapp! Jag fick verkligen bita mig i fingrarna för att inte slita upp det, vet nämligen preciiis vad det är - eftersom det var jag själv som beställde det..


kallt om nosen

Det är såna här vintrar som man ångrar att man har en rumsren hund lite. Så fort man tar ett steg utanför dörren så fryser hela ansiktet till is - bokstavligt talat nästan! Jag vet inte om ni har märkt det, men det är verkligen kallt ute nu! Och värre kommer det tydligen bli..


Det är fyra frusna tassar som kommer in från promenaden. Nu väntas middag sen blir det ut igen.. det är inte vara lätt att vara hund.

igår var det..

.. första och sista gången jag satt längst fram i klassrummet!
Jag hade den nya t-shirten på mig igår och tänkte inte så mycket på det. Men så imorse så märkte jag att jag hade glömt att klippa bort lappen.. piiinsamt!
Där satt jag lixom längst fram i 2 och en halv timme med en lapp i nacken.

tandvärk

Idag blev det tandläkaren för Doglas. Han har en tendens att bli sjuk och få problem med tänderna lagom till jul, och i år var inget undantag..


Doglas i väntrummet. Han anser sig själv för fin att sitta på golvet.. det första han gjorde var att hoppa upp där. 

Tycker det är sjukt hur dyrt det är med tandläkare och veterinär för djur. Idag var det enda hon gjorde att öppna hans mun och säga att en tant ska bort. Sen bokade hon in en tid och det lilla gick på 700 spänn.. sjukt!

jag med mustaschen

Vi fick inget gjort på lektionen idag som vanligt så vi gick därifrån.. som vanligt.
Istället åkte Emma, Emelie och jag in till stan och åt lunch innan vi hamnade inne på gina tricot för att vi skulle kolla tröjor. Det första jag gör är att ta fram en t-shirt och hålla upp den och håna den.. sen tystnar jag.. tittar lite på den igen.. provar den.. köper den. Så går det till ganska ofta när jag köper kläder av någon anledning..
Men håll med om att den är ganska lustig!


tisdagspromenad

Hallojsan!
Har just kommit hem efter en långsväng med Doglas vilket inte visade sig vara så smart då jag varannan minut var tvungen och stanna och pilla bort snöbollar som kryper in mellan trampdynorna.. Sen envisades Doglas med att springa i dom två lååånga branta uppförsbackarna.. trodde jag skulle smälta bort i min tjockjacka efter att ha kämpat mig upp för backarna.. ojoj. Men nu är jag i alla fall hemma och allt är frid och fröjd!
Det är ingen skola för mig idag heller eftersom det bara är omprov vilket jag inte behöver göra. Det är såna här dagar som jag gillar min skola :)

Det är så obeskrivligt mysigt ute så länge man inte fryser!


Änglarnas Tid

Sicken trevlig måndag man haft! Kvällen spenderades nämnligen i Norrtälje kyrka där världens finaste Magnus Carlsson hade en julkonsert. Vi kom dit ungefär en timme innan det skulle börja och det stog kanske 30-40 framför oss i kön utanför.. Jag tänkte då att vi typ skulle få platser längst bak för kyrkan såg inte såå stor ut.. Men en halvtimme senare när jag vände mig om.. jag skojjar inte, kön var typ 100 meter lång! Jag såg inte vart den slutade för den gick bakom en massa hus.. helt otroligt!

Konserten var heeeelt underbart bra, men på toook för kort såklart! Skulle kunnat sitta där hela natten..
Försökte att inte ta så många bilder eftersom det satt mycket folk omkring som hade betalat för att höra honom och inte min kameras klickande.


Lycka! Jag drömmer om att någon gång bli bra på en sån här bild.. jag ser alltid ut som en liten tomte som just moffat i mig sju ton marsipan..


Fick med mig denna lilla skapelse hem.. en ljudbok! Jag har fått för mig att ljudböcker är något som pensionärer lyssnar på när deras ögon börjar svika dom, men jag har märkt nu på senare dar att det är typ normalt.. att jättemånga i alla åldrar lyssnar på dom! Men en sak är säkert, läser Magnus Carlsson in den - så lyssnar Sandra på den :)


slytherin

Köpte mig två ringar på indiska idag. Fastnade för dom direkt när jag såg dom, och egentligen många fler, men två fick räcka..

julklappar, check!

Idag inhandlades sista julklappen! Skönt samtidigt som det är lite tråkigt.. vad nu lixom? Vad ska jag göra? Bara vänta tills det blir julafton I guess..


Jag efterlyser stort alla jullåtar i butikerna.. vad har dom tagit vägen? Har inte hört en enda jullåt, det är skandal! Ren fakta säger klart och tydligt att det inte blir jul på riktigt utan denna låt: 

sandras natt-taxi

Jag hade bäddat ner mig i sängen och låg och tittade på will&grace och myste när jag fick sms från mamma som bad mig hämta henne vid globen.. Jag var så trött, men jag packade med mig Doglas och så åkte vi in till stan.. och på vägen fick jag en otrolig kramp i benen.. jättekonstigt, så jag orkade lixom inte hålla upp foten så ibland gick det lite för fort än vad som var lämpligt..
Sen jag och att hitta platser.. det är två saker som inte går ihop! Men på andra försöket, faktiskt, så kom jag rätt! I'm making progress!

Doglas hade gått och lagt sig i sin säng när jag ropade på honom.. stackarn, han brukar inte vara uppe vid den här tiden.

Gatorna var ganska tomma i natt, bara en massa taxibilar som lägger sig en meter bakom och blinkar med helljuset bara för att jag saktar ner i svängarna på dom ishala gatorna.. en smula irriterande.

Men nu är jag hemma igen och ska återgå till sängen och will&grace! Och buhu att Olle åkte ur idol! Men faktiskt, han var sämst av dom som är kvar..

Trevlig fredagsnatt på er!


paketproblematik

Idag när vi kom till skolan halv nio så möttes vi av informationen att dagens lektion var inställd.. FUCK!
Så vi satt kvar i skolan ett tag innan Emma kom på idén att vi skulle åka till Barkarby Handelsplats som det så fint heter.. för dom som inte varit där så är det ungefär som kungens kurva.. och ni som inte varit i kungens kurva kan jag lätt förklara att varje butik har ett var sitt hus kan man säga, sen mellan alla hus är det stooora parkeringsplatser och stoora vägar som går.
Jag var ute efter en speciell butik som skulle finnas där, men hur mycket vi än gick och gick så hittade vi den inte! Det blev inte bättre av att det blev snöstorm mitt i allt.. Men tillslut efter att vi gått runt exakt hela skiten så såg vi det! Sen till min stora lycka så hittade jag det jag sökte! Vi insåg ganska direkt att vi borde ha lånat en bil till just det jag köpte.. Vi hade lite problem att få hem det.. Att vi sen inte hittade någon busshållsplats och fick gå(!) hela vägen till tåget var en annan sak..

Men nu har jag i alla fall två julklappar färdiga, och det tog bara tre timmar att slå in dom!


Jag tycker inte om norra delen av Stockholm.. den är så mycket industri och sunk.. i alla fall av det jag sett.



Ni kan ju förstå att det här inte var det lättaste att pulsa runt i snön med.. Som tur var var vi två och Emma hjälpte mig enda inte i hissen med den :)

Som grädde på moset hittade jag även en liten fluga till Doglas. Efter sju år har Doglas gamla lilla fluga spårlöst försvunnit.. Men nu har han en ny fräsch inför julen.

historia

Dom som tycker om historia eller läxor i all allmänhet borde studeras! Imorgon har jag historiaprov och jag sitter och kämpar och kämpar med att svara på instuderingsfrågorna.. Men det går inte. Det är så gått som omöjligt att ens försöka lära sig något om feodalismen och medeltida handel.. för det intresserar inte ens..någon! Att det är omöjligt är ju förstås inte sant, jag kommer att lära mig allt och glömma allt så fort provet är slut. Men att jag ska kunna göra provet till imorgon - det är omöjligt. Så jag gör provet..




Det är två trötta ögon som nu ska ge sig av till stallet..