ny sommarfräsch frisyr!

Idag bar det av med Doglas till frisören. Det var dax att klippa till en liten mer sommarvänlig frisyr. Jag tycker egentligen han ska vara långhårig, men man måste väl vara lite praktiskt också.

Jag satt en timme ute i solen medan Doglas skrek på frisörbordet. Ja, sån är jag.

När jag sen gick in för att kolla hur det gick så låg halva Doglas nere på golvet. Det såg ut som man klippt ett får.

Sen när man ändå var i Stuvsta så blev det lite stuvstapizza till middag. Nomnomnom

Nyklippt och fin! Vi satt alla och hostade hårbollar på vägen hem. Det bara yrde doglashår!

mors dag!

Idag var det visst mors dag, något jag lyckats glömma bort. Så satte mig i bilen och for runt som en idiot för att hitta något till min moder. Stod och valde mellan familjen Macahan-boxen del 4 och en tröja som hon nämnt någon gång.. men kunde inte bestämma mig så det fick bli båda två.



Det har varit väldigt dålig uppdatering här, men nu ska det nog bli bättre. Är heelt klart med skolan och går just nu bara och väntar på studenten.
Nu ska jag kila ut med Doglas. ciao

the deathly hallows in inc?

Jag har alltid varit lite rädd för tatueringar. De är så permanenta. Så väldigt väldigt permantenta.
Men ändå har jag sagt till mig själv att om jag hittar något som betyder mycket för mig så skulle jag kunna göra en. Och för ett tag sen så kom jag och tänka på tecknet för dödsrelikerna ur den sista Harry Potter-boken.
Jag orkar inte gå in på varför jag fastnade för just det tecknet osv, men funderar lite på att kanske bränna fast det i huden..

testade lite igår med en vanlig tuschpenna. kanske inte snyggt gjort just, men om en professionell gjorde det med en lite smalare nål, så why not?


studentmiddag

Igår (blir det nu) var det dax för studentmiddag vid Münchenbryggeriet. Jag hade inte ätit på hela dagen och var lagom hungrig när jag kom dit.
Jag tog inte med mig någon kamera så bilderna är tagna med Emmas.

fina emma

fredrik och moí

Jag var inte så jättesugen på själva festen som började efteråt. Det blir lätt så när man inte riktigt känner sig bekväm i kläderna. Fick nämligen gå och dra upp klänningen hela tiden då den gled ner..
Sen tyckte jag inte riktigt att det var någon riktig feststämmning. Det påminde mer om en klassfest.. lite pinsamt lixom. Men det kanske bara var ut mina nyktra ögon det upplevdes så, de flesta andra verkade ha väldigt kul när jag tänker efter!
Jag, emma och fredrik bestämde oss i alla fall för att börja knalla hem strax innan tolv. Kändes bra! Ingen idé att tvinga fram ett partyhumör med alkohol / lillvuxen tråkmåns

Det kommer kanske lite fler bilder imorgon. Vi får se. 


kamerasug

Jag är sugen på en ny kamera inför sommaren då den lille kanonen går på halvfart nu mera.

Har kollat runt lite på olika och verkligen kämpat med att gå efter prestanda och inte märke. Det är så lätt att man får ett favoritmärke och bara håller sig till det.

Det blev väl dessa det stod mellan. Nikon Canon PowerShot G12, Panasonic LUMIX DMC-LX5
Hittills lutar det åt en Nikon, men samtidigt är det något med Nikon som jag inte gillar.. Canon vore ju ett självklart val i början. Men sen efter att Emma köpte den så säger hon att den inte alls var värd priset och var lika bra som en vanlig billig kompaktkamera, så det känns ju inte toppen heller. Lumixen däremot är lite av ett wildcard som jag inte vet någonting om. Har bara hört att den ska vara riktigt bra, och på den kan man ju till och med byta objektiv! Men i och med det försvinner ju också lite av kompakt-känslan.
Sen är ju alla kamerorna inte direkt så kompakta som man hade kunnat önska, men allt kan ju inte få plats i ett bankkort..
Jag får spåna vidare!


solnedgång i Sigtuna

Igår eftermiddag kom Emma och jag på den briljanta idén att ta bilen till Uppsala och fota lite. Vi kom upp på motorvägen och det tog inte många minuter innan vi var en del av den lååånga lååånga kön in till stan. Vi satt i kön i säkert över en timme och solen blev lägre och lägre. Vi insåg ganska tidigt att vi kanske inte skulle hinna hela vägen till Uppsala innan det blev mörkt.
Efter Stockholm så lättade äntligen trafiken och vi kunde gasa på igen. Starx efter vallentuna så kände vi oss lite hungriga så vi stannade till på Mc Donald's mitt ute i ingenstans. Och där fick vi återigen vänta i en låååång kö.
Vid sju så var vi mätta och färdiga. Vi hade lite krismöte och bestämde oss för att åka till Sigtuna istället eftersom vi omöjligt skulle hinna hela vägen till Uppsala.





Det var en otroligt mysig liten stad!







Vi gick ett varv i stan innan vi gick tillbaka till bilen och körde runt bland dom små områderna. Vi blev också förföljda av en bil heela vägen! Det var lite kusligt först men efter ett tag märkte vi att det var två pensionärer som lekta följa john.
Sen tog det säkert en halvtimme att bara hitta ut till motorvägen igen, men väl ute var det raka vägen hem!

Trots de ändrade planerna var det en riktigt härlig dag!

waldemarsudde

Här ekar det, men det är mycket skola nu!
Igår spenderade vi på waldemarsudde och fotade. Det var galet härligt väder!






grått


like it

friday fridaaay

Vi stannade nästan hela fotolektionen idag och jag gjorde nog den sämsta redovisningen av en uppsats jag gjort i hela mitt liv!



hur fint väder är det inte?

Har suttit på jobbet hela dagen..  hade hellre varit ute i solen måste jag säga!



söndag i bilder






väns!

Pga av driftstörningarna så blir allt vääldigt segt och efter här.. Men detta är då lördagens inlägg!

Var med Emma och Emelie, riktigt mysigt och härligt väder!



Vi spelade "jag har aldrig" från allas mobiler. Vi hade alltså alla en "Jag har aldrig"-app men alla hade olika.

Sen lekte vi det där leken när två sitter på en var sin gunga och gungar, sen står en framför och ställer en fråga. Den som kan svaret på frågan hoppar då av sin gunga och svarar.. SÅ mogna var vi!

Efter några timmar kom mamma förbi dagiset där vi höll till eftersom vi skulle skjutsa henne till en fest.

Efter det så åkte vi till Mc Donalds och åt lite middag.. fortfarande lika mogna..

På vägen hem sen åkte vi förbi en liten strand där solen var på väg ner..

Jobbigt att den är sne, men jag orkade inte rätta till det. Mysigt var det i alla fall!

Sen är det det här med vidvinkelobjektiv.. ingen vill stå i kanten eftersom man ser ut som en utdragen groda då, så istället klämmer sig alla ihop sig i mitten av bilden. Fortfarande 18 år.

Jag gillar luggar! Skulle också vilja kunna ha lugg!

Sen satt vi hemma hos mig och spelade kort till klockan halv tre på natten då jag var tvungen att hämta hem min mor igen.. Mysig dag!

sommar, här kommer jag!

Hittar jag en bikini som passar så köper jag den - oavsett pris! Det låter kanske då som jag har hur många bikinis som helst, men tills idag har jag haft en. Det är otroligt men sant, bikinis passar inte min kropp.
Men idag på twilfit så hittade en ganska härlig grönaktig sak - som satt hyfsat! Köpte den direkt och nu ligger den framför symaskinen redo att minskas ner i omfång. Sen kanske den går från hyfsat till bra!

Det lär inte bli en favorit, men förhoppningsvis ett alternativ!

välkommen tillbaka sol

Hade en väldigt kort tag i skolan idag, lyssnade bara på lite redovisningar och sen åkte vi hem mer eller mindre.
Sen efter att ha legat och solat på balkongen ett tag så bestämde jag mig för att gå ut och fota lite, det var såå länge sen jag gjorde det!




Den här katten gör mig typ knäsvag, tycker den är så fin!

Kom inte så långt idag då min lilla fotoassistent var lite ofokuserad och allmänt bråkig idag.


wonderbra i spets

Beställde en ny wonderbra från nelly.com i måndags och idag kunde jag äntligen hämta ut den! Köpte ju en hudfärgad på åhlens för någon vecka sen och kände att det var lika bra att köpa en till!


Den ser lite sär ut när kuporna är hudfärgade och inte resten, men det ser normalt ut på, det är bara att kolla på kenzas blogg om man vill se hur de ser ut då.


problem med ridningen..

Skyller den här usla uppdateringen på extrema mängder läxor som behöver göras.. "läxor" låter väldigt lågstadiet..

I alla fall! Var i stallet igår och bråkade med lilla Daytona igen. Jag vet inte om var det var för att hon var ovanligt bråkig och bångstyrig igår eller om det var för att jag använde en sadel som inte var hennes, men bråkade - det gjorde vi! Hade planerat att hoppa små små små hinder, men istället gick hon bakåt och stegrade. Jag vet inte vad jag gör som får hästar att stegra, tycker att det börja hända lite för ofta nu för tiden. Men det är mysigt att få en anledning att slänga sig runt halsen på häst lite då och då, även om det är för att inte dunsa i backen.
Men till slut kom vi i alla fall över dom små bommarna och sen var det bara att avsluta och knalla upp till stallet igen måttligt nöjd.



På bilden ser ni parkeringen och ridhuset.. hur passande känns inte skylten i sammanhanget?

långklänning

Var i stan med mams idag. Hade egentligen planerat att bara köpa en bh, men det blev en klänning istället. Såg den inne på weekday och fastnade för färgen och att den var så enkel. Men stod ändå och velade länge eftersom den var ganska dyr.. 500kronor. Så till slut så köpte mamma den för att få oss ur affären.
Tror den kommer bli skön i sommar, måste bara vänja mig vid längden och allt det där.. jag känner mig inte riktigt som en långklänning-tjej.


gröna lund

Igår var jag och några kompisar på Gröna Lund hela dagen! Emmas pappa hade fått gratisbiljetter som vi lagt beslag på.
Hela dagen var riktigt härlig men kall så kall så kall!
Åkte det mesta men har märkt att jag blir rädd för fler och fler av attraktionerna nu för tiden. Förut så slängde man sig upp i uppskjutet och fritt fall tilt och alla dom här sjuka grejerna. Nu skulle jag aldrig sätta mig i en sån! Till och med flygande mattan satt vi och skrek i.. flygande mattan!
Men men, grönans höjdpunkt var i alla fall lika härlig som vanligt - extreme! Skulle kunna nöja mig med att bara åka den egentligen. Lagom höjd och inget snurr som man inte mår illa av :)


Vet inte riktigt vad den här bilden ska föreställa.. men det var den enda bilden jag tog.