medborgare

Åkte in till medborgarplatsen igår med Felicia och satt där i ca en timme. Vi hade ingen plan eller någonting utan satt med och tittade på fulla människor och observerade hipsters. Tycker om medis just av den anledningen att ALLA sorters människor finns där! Kostymnissar, a-lagare, brats, hipsters, svenssons, tanter som rastar hunden.. alla!
Det var galet varmt igår också! Jag hade bara en tunn kavaj på mig och jag svettades typ, helknasigt!


gå emot strömmen

Drog mig in till stan idag i rusningstrafiken. Centralen var proppad med arga och trötta människor. Träffade Felicia där. Hon var glad!
Vi gick till tunnelbanan. Vi fick låta ett tåg passera för att det var överfullt. Stackars människor. Tanken på att jag var en av dessa pressade potatisar som klämdes på tågen, varje dag, i 3 år känns helt oförståeligt nu. Fredagsstämningen var inte närvarande i tunnelbanevagnarna, det var märkbart. Men vi lät det inte störa oss, vi hade roligheter på gång!
Vi kilade en snabbis till farmor och farfar och fick där biljetterna till kvällens sysselsättning. På väg ner i hissen berättar jag för Felicia att hissen vi stod i är på bristningsgränsen och att man får vara försiktig. Felicia låtsas hoppa i slowmotion. När hon landar stannar hissen. Jag får panik på henne. Det visar sig inte vara någon fara, jag hade bara lutat mig på nödstoppsknappen.

Iväg ut på vägarna igen, letandes efter en buss. Vi hade fått 76 olika sorters förklaringar om vart busshållsplatsen låg av farmor och farfar. Vi hade ingen aning om vart den var, som det brukar vara när man har fått det sådär noggrant beskrivet. Man kan inte säga att man inte förstår, då skulle man bara idiotförklara sig själv.
Men deras beskrivningar tog oss ändå rätt.
Väl på bussen hade jag dock glömt vilken hållplats vi skulle av på. Trots att farfar visat en lapp där han tydligt skrivit upp det. Farmor frågade farfar om han trodde jag var ett litet barn då. Ironin i att man 10 minuter senare sitter och har glömt namnet på hållplatsen..
Vi gick av när det kändes rätt, vilket visade sig vara för tidigt. Dock hittade vi en liten tjej som genom sitt klädval tydligt visade att vi skulle till samma ställe. Vi valde att blint följa efter henne.
Efter en stunds promenad kommer vi fram..


CIRKUUUUUSSSS!

Minns att jag varit på cirkus en gång tidigare i mitt liv. Men då var jag så liten att jag bara minns att jag var där, minns inget mer konkret..

Vi köpte självklart var sin popcorn och plaserade oss långt bak i tältet. Publiken bestod av 50% barn och 49% pensionärer. Jag och Felicia fick stå för ungdomens blygsamma 1%.

Showen började och var stundtals riktigt rolig och genomtänkt och stundtals ganska långsam och ointressant. De bjöd på en riktigt underhållande hundshow som jag blev riktigt imponerad av!


Efter hela spektaklet var slut gick vi till Mc Donalds och åt ketchup med pommes frites.

Felic.

Sen tog vi en runda förbi snaps som var onödigt fullt så vi åkte hem.
Mysig kväll dock med mysigt sällskap!


ute med baronen

Vaknade gaaalet sent idag! Hann inte mycket mer än äta och gå ut med Doglas innan jag skulle vidare till stallet.

Red ute idag för ovanlighetens skull. Jag trivs egentligen mycket bättre i ridhuset där det inte finns så mycket annat för hästen att titta på och bli rädd för och hästen är lite mer fokuserad helt enkelt. Men inte idag!
Red fina Baron. Har aldrig ridit honom ute eller hoppat honom så det var spännande att slå två flugor i en smäll!
Han var i alla fall lika mysig ute som inne. Lite hoppig och pigg men ändå lydig, sånt gillar vi!


kvällspromenad i minnet

Tog mig en långpromenad med Doglas för några timmar sen. Det är så otroligt skönt ibland att bara gå och gå och gå och gå. Många anser väl att promenader är bra för att samla tankarna, men jag tror jag fungerar tvärtom - Jag tänker ingenting. Jag går i ett vakuum och lyssnar på glad musik och bara är.


Jag lever mer eller mindre i den här tröjan. Känner att det var helt rätt att spara den!

Finaste lurvtotten!

Vackra björkar är sommar för mig.

Älskar kontrasten med sol och mörka moln. Inget jag tänkt på förut men insåg det idag.

Det är ju när man går sådär utan att tänka på något särskilt som de där spontana tankarna kommer upp. Idag tex så började Aha - Take on me spelas i mobilen och helt plötsligt fick jag upp minnen från min födelsedag när jag var liten och satt på mitt golv i mitt rum. Mina föräldrar och storebror hade varit inne hos mig och sjungit och gett mig mina presenter, nu hade de just lämnat mig. Solen lyste in i mitt rum så det blev helt ljust. Det vita golvet bländade, det gjorde nästan ont i ögonen, men det var otroligt varmt och sitta på så det gjorde ingenting. Där satt jag i min pyjamas och lekte med mina nya legohästar som jag hade fått i present. De hade drakmasker, en röd och en blå. Jag tyckte det var så obeskrivligt coolt, det tycker jag fortfarande när jag tänker efter. Bredvid mig hade jag en ny ask med noblesse. Jag fick alltid noblesse när jag fyllde år när jag var liten. Men just det här året minns jag att jag inte tyckte att chokladen smakade något. Jag försökte smälta den i munnen för att smaken skulle breda ut sig, men den var högst blygsam. Det gjorde mig dock ingenting. Det var noblesse, jag hade två nya legohästar med coola drakmasker och jag fyllde år. Senare under dagen skulle alla mina kompisar komma på kalas. Allt var perfekt!

Det är exempel på minnen och flashbacks som kommer upp i mitt huvud när jag "inte tänker". Och det kan vara skönt att bara gå för sig själv, 19 år gammal och med alla problem som hör därtill, och bara tänka sig tillbaka till ett ögonblick i livet fyllt av ren lycka.

dyrt vs. billigt


De vänstra är från Nilson och de högra från skopunkten.

vaknar med the voice

Hade en riktigt mysmorgon i sängen idag! Går annars inte upp före lunchtid så det kändes nästan exotiskt att se vakna med the voice live och inte små klipp på youtube sen.
Anledningen till denna tidiga väckning var att jag hade en tandläkartid klockan 9. Och även om det bara tar ca 3 minuter för mig att gå till tandläkaren så kände jag för en lång och lugn morgon! Och så skönt det var!

En kaffe i sängen med lite ögongodis på TV. omnomnom


#fikapåtwitter

Den bästa kvällskombon helt enkelt!

caffe latte och twitter, en given succé

en dag på året

Tyckte det var lite härligt väder så gav med ut i naturen med kameran.





atleast now we have a great story to tell

Igår var planen att vi skulle till Nype. Något vi dock inte tänkt på var att det ösregnade! Emma och jag hade inte alls tänkt på att det regnade så när vi kom ut från porten så blev det tvärnit. Sen efter att ha bytt några vad-gör-vi-nu?-blickar med varann så löste vi det på det enkla vis med att springa och hämta ett paraply.

Väl inne i stan ställde vi oss i kön och köade i säkert en halvtimme. Det är VIP-köer i ett nötskal. Man får vänta dubbelt så länge med att komma in och ändå betala fullt pris och allt därtill - great!
När vi alla var genomblöta och vi insåg att vi kommer inte komma in förän om säkert 30 minuter till så kändes det så sjukt ovärt att vänta, så vi drog.


Vi tog skydd för regnet inne på 7/11. När vi ändå var där så blev Emma och Alexandra sugna på en liten nattmacka..

Kändes komiskt att se de här skyltarna ute. Lixom stå ute helt dyngsur och "jaha, så det är oväder påväg?"

Vi hade trots allt två paraplyer med oss, dessvärre var båda trasiga..

Fuktig luft får det mest spännande saker att hända med mitt hår.. är inte säker på att jag gillar det.

Sen var väl de andra inte särskilt sugna på att fortsätta kvällen.. Vi satte oss inne på hellströms i några minuter i väntan på att tåget skulle komma.


Sen var det bara att traska hemmåt.. Festade sen loss själv hemma på vatten och kina snacks.

Det var lite synd att det blev som det blev, men man kan inte ha flyt jämt. Det var i alla fall kul att träffa Alexandra som jag inte träffat på evigheter!
Nästa gång bör vi nog kolla vädret innan vi drar ut. Det blir en lärdom att ta med sig!


fredagnatt

Är hemma igen. Kvällen blev kanske inte den succé jag förutspått.. skriver mer imorgon.

Min kamera var full.

hej svej

Nu är Emma här och ska snart in till stan och träffa Alexandra. Sen får vi se vad som händer, natten är ung!!


stickat

Köpte mig en mysig tröja från indiska för några dagar sen. Gillar knapparna där bak, det var lite anledningen till varför jag köpte den. 299 kronor tyckte jag inte heller var så farligt!




att ha eller icke ha.. det är frågan!

Fick en chockväckning av Doglas idag! Jag vaknade lite svagt av något men var lixom fortfarande "sovande". Jag såg att Doglas stod i min dörröppning och tittade på mig. Jag halvsatte mig upp lite för att nå mobilen och kolla vad klockan var. När jag såg att den inte var så mycket och lutade mig tillbaka för att mötas av.. ett Doglasansikte. Han hade alltså på typ 2-3 sekunder helt knäpptyst runnit upp i min säng utan att jag märkt något och satt sig på min kudde. Gav ifrån mig ett "humpff"-ljud och sen var jag mer eller mindre vaken.

Väl uppe skrev jag ett CV. Funderar bara på om jag ska skicka med bild eller inte.. Ska fixa klart det där imorgon!

Sen var jag inte direkt på humör för någonting. Åkte in till city för att strosa runt och hamnade till slut på topshop.

Stod länge och funderade på den här tröjan. Den är lite mer transparant än bilden visar. Till slut så fick den i alla fall följa med hem så har jag en vecka på mig att fundera om jag ska spara den eller inte. Vad tycker ni?

Den fanns även i vitt:

Hade extrem beslutsångest över vilken färg jag skulle köpa. Var ett tag inne på att helt enkelt ta båda två, men det fick bli den röda. Den kändes mer höstig helt enkelt.


Det bjöds på fint väder idag blandat med lite sommarskurar som kom helt random från blå himmel.

Det var min dag det.


ett stall fullt med hästar

Efter lite sommarledigt var det skönt att komma tillbaka till stallet igen! Känner mig alltid som ett litet barn när jag kommer in där och känner doften av häst för första gången på väldigt länge! Det är som när man var 7 år igen och skulle lära sig tränsa och sadla och det var med hälften skräck och hälften ren lycka som man gick in till ponnysarna.
Var dock extreemt trött idag. Hade bara ätit en macka till frukost på hela dagen, så huvudet bultade och ögonen kämpade med att hålla sig öppna. Det gjorde inte det hela bättre än att jag skulle genomlida ett ridpass på stallets älg! Många tror säkert att jag överdriver och är allmänt taskig när jag kallar honom det, men denna häst har något fel i sin kroppsbyggnad. Det är som att varje kroppsdel är en egen person och gör lite som den vill..
Fast till min stora förvåning så gick det ändå väldigt bra idag! Han hade lite krut i benen och lydde mig mer eller mindre under hela passet!

Trött pålle som inte ville lämna gräset.


En perfekt dag för att sola!

Det tänkte vi imorse när vi begav oss ut till några klippor för att avnjuta dagen där med sol och bad.

Vi fick börja med att slå oss igenom djungeln för att komma dit.

Felicia höll hårt i sin baguette!



Detta djävulskap till djur surrade runt oss hela eviga dagen! Storleken den är på bilden motsvarar ganska precis storleken den hade på riktigt också!


Efter ett tag blev det lite kyligt.. solen vi väntade på kändes plötsligt hopplöst borta.

Så vi begav oss hem till Felicia och grillade lite käk!

Sen två liter glass och en kopp kaffe senare så var det dax att bege sig hemmåt. Hade, trots bristen på sol, en riktigt härlig dag!


en plats i solen

Det är sol, det är sommar. inga kontigheter.








400kr fattigare

Hej och hå!
Idag gick jag upp i ottan för att skjutsa mor och hennes jobbarkompisar till jobbet. Sen halvt sovande åkte jag hem igen och somnade så fort jag kom innanför dörren och vaknade inte förrän efter 12 igen.
Var lite hungrig när jag vaknade och bestämde mig för att åka till Willys och handla lite mat.

Var på ganska bra humör! Det har varit jobbigt med detta åskväder som lixom tyngt ner hela kroppen.

Åkte till Willys i alla fall. Hade bara några få saker jag skulle ha och skulle vara klar på inte mer än 10 minuter. Ställde P-skivan på halv tre som jag kom. Dubbelkollade även en extragång för att jag har en tendens att ställa P-skivan fel..

Kom tillbaka en stund senare:

Möttes av P-vakten som gav mig denna. Jag ifrågasatte honom direkt eftersom jag denna gång var SÅÅ säker på att jag inte ställt p-skivan fel.. men jo, även denna gång. Jag har sååå problem med det här med 14:00 och 4 på p-skivan och så vidare.. Så jag hade alltså ställt skivan på halv fem och inte på halv tre som jag trodde. Jag blir så trött på mig själv!

Senare när jag kom hem så var Pontus och Lina här. Vi åkte till Biltema och köpte lite trix till Pontus bil och samtidigt svängde vi förbi willys igen så jag kunde köpa salladsost som jag märkte var slut när jag kom hem. Vi passade även på att käka lite vid mc donald's där. När vi satt där så höll även Pontus på att få en parkeringsböter men vi hann ut innan han kom till hans bil! Två på samma dag vore lixom för mycket!

Perfekt ost att ha i sallad, logiskt..

PANG BOOM BANG

Äntligen kom det en riktig åsk- och blixtshow!

Gick ut och la mig på balkongen och bara lyssnade på regnet och åskan. Det var riktigt mysigt! Man känner sig så otroligt liten och hjälplös när naturen tar ton på det viset.


Då och då kom Doglas ut och ojade sig över oljudet.



måndag

Idag åkte jag, Pontus, Lina och Erik hem till pappa för att dels visa han Pontus nya bil och sen också för att hämta/lämna lite däck.

Lina och jag delade baksäte med två däck på vägen dit som tog upp halva baksätet. Andra halvan fick alltså jag och Lina dela på. Sen i varje vänstersväng fick jag (som satt i mitten) däcken över mig vilket gjorde att jag föll över stackars Lina.
Väl där så stannade vi på fika som varade i några timmar, strax innan midnatt började vi rulla hem igen.

Dom bor väldigt fint där ute i Hammarby Sjöstad. Härligt att höra det plingande ljudet när tvärbanan kommer.


stockholms heta nätter

Goder afton!
Igår hade jag nog en av årets roligaste kvällar! Jag och Felicia och några av hennes vänner drog ut på söder.

Vi började kvällen på snaps där vi även mötte upp lite mer folk! Sen när alla var färdigkissade och druckit upp sin öl så knallade vi vidare till Hellströms för att möta upp ännu lite folk.

Älskar det här bilden på Felicia!
Vet inte hur länge vi stannade där, det kändes inte så länge men när jag tänker tillbaka på allt vi ändå gjorde och hur många gånger jag hann gå på toa(!) så var det säkert ett bra tag!
Sen försvann några och innan vi hittat alla så var vi redan på väg till nästa ställe som skulle bli Harry B James.

När vi väl kom dit så hade jag inga kontanter på mig att betala inträde, så Simon följde med mig för att ta ut pengar. Jag kom på den briljanta idén att vi skulle gena genom kungsan där Pride var i full gång.

När vi kom in visade det sig att det var megafest med en låtlista som tagen från min mobil. Kan säga att vi kom aldrig till automaten, vi hamnade snabbt mitt i folkhavet!!

Det här är typ min uppfattning av det som hände sen. Satan i gatan vad jag dansade!

Simon hängde också på! Önskar man hade fler såna kvällar i kungsan! Varför kan man inte bara sprida ut några dagar om året när man bara festar och firar utan någon egentlig anledning?
Efter att musiken tystnat efter ett tag så försökte vi få kontakt med de andra igen men misslyckades ganska grovt. Så vi bestämde oss för att strosa vidare på egen hand.

Jag ville bada i "fontänen", men Simon var osäker på om det var en så bra idé. Någon dag innan jag dör ska jag i alla fall ha badat i den där!


Här har vi mig också i mitt rätta element! Det var en galet varm kväll för att ändå vara så sent på sommaren, åskan låg lite i luften. Otroligt skönt då jag hade glömt jacka/kavaj hemma.
Vi började vandra längs drottninggatan där jag hittade en reklamskylt för carlings. Då tyckte jag att det var en ypperlig idé att sätta upp den på Simons portdörr! Sagt och gjort så började vi promenera hem till honom med skylten under armen.

Jag fick äntligen en bild på Stockholm by night vid vattnet. Dock inte med samma förutsättningar som jag hade önskat kanske.

Efter en lång promenad så var vi tillbaka på söder och smög upp i Simons lägenhet för att hämta tejp. Vi hade båda glömt bort anledningen till varför vi skulle sätta upp skylten, men när vi ändå släpat dit den genom halva stan så kunde vi lixom inte bara skita i det.

Här har vi resultatet av kvällen!

Sen när vi ändå hade tejp så tyckte jag att vi skulle skriva något på marken. Jag förslog ordet "BOMB" men Simon tyckte det var lite osmakligt.. så jag gick med på att förkorta det till ett enkelt B.


Sen gick vi tillbaka till Medis där vi hade börjat kvällen och avslutade den även där. Fick till slut kontakt med dom andra och dom hade haft det bra utan oss, haha. Men nästa gång ska vi försöka hålla ihop, fan vad kul det hade varit om vi ALLA dragit till kungsan direkt!

Underbar kväll i alla fall som jag sent kommer glömma! 


shoe me

Såhär när vi går mot kyligare tider så börjar ju ögonen automatisk riktas mot alla nya skor som kommer in i butikerna. Jag gillar skor. Jag gillar höstskor! Vet inte vad det är, men just höstskor får mig att vilja lägga ut på tok för mycket pengar på just skor.

Och nu blir det alltså snart höst igen. Är inne på ett par låga år. Hittills har de här två fastnat i hjärnan!

De översta kommer från Clue och de nedre från scorett. De är ju två helt olika stilar så det är inte så att det inte spelar någon roll vilka jag väljer lixom.. Sen är de från två olika butiker så det är inte så att man kan jämföra båda samtidigt. Dagens i-landsproblem!!

Drömmen vore om man kunde safta till plånboken lite och köpa dessa godigar:

Som alltid från Acne. Det är något med deras skor, de går rakt in i hjärtat på mig! Men som vanligt lite för dyra. Ändå tycker jag att det är okej att skor kostar lite mer. Just skor, väskor, solglasögon och såna där "detaljer" betalar jag gärna lite mer för. Det är lite det som "lyfter upp" både outfit och humör tycker jag. Men då är det ju en grund att man HAR dom extra pengarna att lägga på dessa saker, vilket jag inte har. Därför kan ju saker som dessa skor ändå peppa mig att vilja börja söka jobb!


brr!?

Var ute på en kvällspromenad med mamma och mormor. Man märker verkligen att det börjar bli kallare, hua!

Det var inte shortsväder!


Hör på det här!!

Var ute med Dogas för några dagar sen. Inget konstigt där. Gick som vanligt på cykelvägen längst portarna på vår vanliga lilla runda.
Jag märkte ganska direkt att en gammal man gick bakom mig. Tyckte det var lite jobbigt då han inte gick sakta för sig själv utan märkbart följde efter mig. Men jag sket i det.
Efter ett tag ställde sig Doglas och kissade på en buske vid sidan av cykelvägen, vilket inte är någon rabatt eller något utan en buske vid vägen. Jag reagerade inte över det utan gick på.
Några sekunder senare kommer mannen fram till mig och det första han säger är "Din JÄVLA IDIOT! Du kan väl för i helvete inte låta hunder kissa där!!? Är du så jävla dum i huvudet!!?"
Jag blev helt chockad! Fick ur mig något som "Varför inte? Det är allmän mark?". Till svar fick jag "Allmän mark?! Det är väl för fan inte allmän mark din jävla idiot!! Jag jobbar här och vill för i helvete inte röra i din hunds kiss!!"
Nu bor ju jag i det här området, så jag är väl medveten om att folk i föreningen sköter om rabatterna och jag brukar inte låta Doglas kissa på blommorna (även om hundkiss ger blommor näring). Men detta var då en buske längs cykelvägen som kommunen brukar ta hand om om jag inte minns helt fel. Oavsett är det ingen buske man pillar i med händerna. Tror, om jag ska vara ärlig, att Doglas bara kissade på kullerstenen, tror inte han når upp till busken.
Vid det här laget hade jag i alla fall släppt själva kissproblemet och var mer upprörd över att han gång på gång kallade mig jävla idiot och sa att jag var dum i huvudet flera gånger per mening. Visst kan man kalla folk det ibland när man är arg, men att få det sådär rakt upp i ansiktet av en helt okänd människa.. jag blev sjukt chockad!
Frågade helt ärligt lixom "Vad kallade du mig?!" efter första ordexplosionen och fick till svar "Ja, du är en jävla snorunge, fan vad jag hatar er! Har sagt till dig jävligt många gånger förut!!". Jag har då aldrig sett den här mannen förut.
Det slutade med detta:
Mannen: "Du går aldrig här igen för då!"
Jag: "Jag har gått här varje dag och kommer fortsätta gå här varje dag."
Mannen: "Ja nästa gång det sker då jävlar!!"
Jag: "Hotar du mig?"
Mannen: "Ja det gör jag!"
Jag: "Står du här och hotar mig?!"
Mannen: "äh!"
Mannen började gå in mot sin port.
Jag: "Vad heter du?"
Mannen: "Det ska du skita i din jävla snorunge, det har du inte ett skit med och göra!!"
Sen skyndade han in i sin port.

Jag stod mest kvar och bara stirrade. Jag var så sjukt arg att jag skulle kunnat skrika lika hemska saker tillbaka, men bet mig ändå i tungan. Någon klok del i min hjärna hann tänka "Om det här blir en polisanmälan så har jag inte gjort/sagt något fel."

Jag berättade allt det här för mamma när hon kom hem och hon visste vem det var och vart han bodde. Han har varit på henne också.
Hon gick dit idag och pratade med honom, och gissa vad gubben säger!? Enligt honom hade JAG hotat HONOM när jag frågade vad han hette! Och så sa han att jag hade gått in till portdörren med Doglas och låtit han kissa där och på HANS rabatt.
Alltså: Doglas kissade på en kullersten/buske längs cykelvägen ungefär fem portar från hans port. Alltså cykelvägen, inte inne vid portdörrarna. Jag går aldrig in till portdörrarna, vad ska jag göra där? Det är ju bara en dörr.
Och "hans" rabatt är då föreningens rabatter som han råkar sköta en av dom. Doglas var dock aldrig upp och kissade på "hans" blommor.
Mamma frågade dessutom hur gammal han trodde att jag var i och med att han tyckte jag var en "snorunge" och han sa att jag var 15-16 år. När mamma sedan informerade honom om att jag var 19 hade han väl inget att säga och slog igen dörren.
Han tyckte alltså att JAG först låtit Doglas kissa på "hans" blommor som var placerade fem portar bort och sedan hade JAG börjat hota honom. Det låter logiskt?

Jaja, jag försöker att inte tänka på det men det är svårt att inte bli arg bara jag tänker tillbaka. Bara sättet att prata. Bara komma upp och totalt trycka ner en med, enligt mig, förnedrande ord!
Funderar på att personligen sätta mig och kissa på hans jävla blommor!


Här ställde sig Doglas och lättade på trycket. Fel?

storebrors nya bil

Pontus och Lina kom förbi idag. Pontus hade köpt en ny bil!

Mormor och morfar är också här och ville också kolla in den nya bilen.

Var självklart tvungen att följa med på en runda! Han hade en ganska imponerande taklucka, eller vad säger ni?


Sen var det dax för mig att fatta ratten! Vet inte vem som var mest nervös av mig och Pontus..

Man kan ju tro att den här bilden är lite förvrängd pga av vidvinkelobjektivet, men nej, det var knappt så jag såg över ratten! Skulle behövt sån där barnstol som barn har för att komma högre upp. Mysig bil i alla fall!