sthlm horse show

Satt som klistrad framför tvn igår. De sände från Stockholm horse show och det är alltid så mysigt att titta på. Och igår så var det lite olika shower och tävligar, bland annat fyrspann som jag tycker är superkul att titta på! Sen som pricken över i så var det en KAMEL som red DRESSYR!! Helt bananas! Den gjorde både skänkelvikning och galoppombyten i varje språng! Sjukt!




Idag så bakades det lussebullar här hemma. Jag tycker inte det är kul att baka alls, men det är något som måste göras när det är jul!
Ska avnjöt en lussebulle sen till kÿren idag som sändes från globen och det blir nog en till ikväll när det är tävling i fyrspann igen. Mycket kul!


vinterland

Vaknade sådär härligt glad imorse. Sov varken för mycket eller för lite utan sådär perfekt lagom, och ute så snöade det sådär lagom mycket. Allt var helt enkelt härligt!


pojken med den rosa rosetten

Doglas var hos farbror doktorn igår och tittade på sin tass. Det blev medicin och ännu några veckor med tratten. Och som grädde på moset sitter den fast med ett rosa sidensnöre.. manligt!

torsdagsmys

Igår blev det bio som sagt. Harry Potter och dödsrelikerna. Måste faktiskt säga att jag blev glatt överraskad! Den var både rolig och spännande. Och det var knas hur alla platser som man läst om i boken nästan såg precis likadana ut i filmen som man hade tänkt sig dom när man läste.. skönt också, då slipper man ställa om sig :)

Innan filmen värmde vi upp med att Robin åt lite sushi och jag provsmakade någon bit eller två - och nästan spydde upp det igen. Det är inte smaken som jag inte gillar, utan det är mer den där slemmiga konsistensen.. som att äta en rå snigel kom jag fram till.. urk!


mr pott

Nu bär det av till rigoletto för att titta på Harry Potter. Jag hoppas för allt i världen att den här filmen är bra, jag gillar inte alls dom tidigare..

Är supertrött också, och kommer nog inte vara piggare imorgon när jag ska vara på jobbet halv åtta.. ojoj..

Har just ätit på tok för mycket! Jag lagade mat till mamma och mig, men det slutade med att jag åt alltihopa?!

högsta hönset, typ

Idag så blev det jobb för mig istället för skola. All ordinarie personal skulle på utbildning i två dagar så det var bara en massa läkare och sköterskor från andra vårdcentralar - och jag. Och det visade sig ganska snabbt att alla jobbade på olika sätt.. så vem går man då till för att reda ut problem? Självklart den lilla rädda tjejen i receptionen som just lärt sig det nya datasystemet.

Sen ju längre dagen gick så kom det fler och fler läkare och sköterskor och bad mig göra saker som sen visade sig inte alls höra till mina arbetsuppgifter.. tex:
Sköterska - Hej, kan du faxa?
Jag - Ja, absolut!
Sköterska - Kan du skicka den här till försäkrningskassan?
Jag - Ja visst, vad är faxnumret?
Sköterska - Jag vet inte, du får ringa och fråga, här har du telefonnumret.
Jag - Okej..
Sköterska - Ja, dom måste ha ett diagnosnummer, dom har missat det. Det är väldigt viktigt, annars kan han inte sjukskrivas.

SÅ, jag ska alltså fixa så att försäkringskassan får en patients diagnosnummer så att han kan bli sjukskriven.. kände inte att det var mitt ansvar egentligen..


Det är verkligen ett vinterland ute nu!

Jag hade inte lust att äta lunch med alla andra sen, orkade helt enkelt inte. Så jag satte mig inne i labbets väntrum och vilade ögonen. Det var så tyst och skönt så man nästan somnade!


Sen så fort jag kom hem så sprang jag och Doglas ut på en liten sväng, han var på riktigt bra humör idag för en gång skull! Och nu ska han till veterinären stackarn, hans tass vill inte bli frisk..


jag ser snö - överallt

Det var såå skönt att vakna imorse och veta att man slipper luffsa till skolan. Hade bara en timmes lektion idag och sånt går man bara inte på, så är det bara..
Fick ändå pälsa på mig för att gå ut med Doglas. Och det är lustigt det där hur det kan vara konstant motvind även fast man gå i olika riktningar..

Man får hålla ett öga på den lilla snömannen, han försvinner så lätt i snön..


sjukling

Min stackars lilla pojke har skadat sin tass. Så nu kämpar han med sitt nya lilla gröna bandage.. att gå är ju totalt omöjligt med ett liten gummiaktg tygbit på tassen, det förstår ju alla!?
Men han vänjer sig nog, annars blir det fram med tratten istället.

Stackarn, imorgon blir det jag som är hemma och vabbar :)


tisdag? nej tack.

Idag var det storm är i Stockholm. Kallt? Ja!
Har ingen ork what so ever så ikväll ska jag gå och lägga mig tidigare än tidigt! Men först blir det lite chokladpengar och några Will&Grace-avsnitt.



mums


fy fan

Jag åt alldeles för mycket till middag idag, precis som vanligt. Sen kände jag mig sådär uppsvullen att man tror att man gått upp 15 kilo. Och så skulle jag kolla mig i spegeln och kolla om jag såg sådär jobbigt gravid ut.. och detta var vad jag fick se:

Ni behöver inte skratta åt mina byxor, mina riktiga mjukisbyxor var smutsiga.. Men denna rumpa.. jag trodde faktiskt att den var på riktigt när jag först kollade.. tappade livslusten lite. Så, bara för det, så ska jag gå och köpa en chokladrulle.

vilken dag!

Idag har jag verkligen haft fullt upp.. sovit.. tittat på tv.. gått ut med Doglas.. tittat på tv..

Doglas och jag fick lite sällskap också på promenaden. Den lilla rädda kissen, som är såå fin, sprang fram till oss och följde med oss en bra bit.

Doglas var lite skeptisk till det hela.. inte så konstigt då katten är större än honom :)

spegel, spegel på väggen där..

..säg mig du vad skönhet är..




viperroom

God morgon!
Jag hade sjukt kul igår! Vi var på Viperroom, och jag har mest bara hört dåliga saker om det stället, men eftersom jag älskar att sjunga med i låtar så var det rätt ställe för mig! Varenda låt var som tagen från min gamla mp3 i åttan - me like :)


Någon gång vid midnatt så började det snöa, ordentligt! Så det var två frusna fötter som traskade hemmåt från bussen sen. Men det var det värt!


det får bära eller brista

Nu har jag snytit ut halva hjärnan och är redo för att skaka loss!
Inte för att jag mår ett dugg bättre än jag gjorde imorse, men vet ni, jag skiter i det nu. Det är trots allt fredag, då får man inte vara sjuk!
Tvekar på att jag kommer må bättre imorgon efter det här, men skit samma. Ungdomen är till för att ta dåliga beslut, inte sant?
Så nu försvinner Alexandra och jag ut i Stockholmsnatten, see ya!

Insåg igår att jag aldrig använder den här tröjan.. får bli strikt bättring! Men har fortfarande panik över vilka skor jag ska ta.. funderar på kritvita converse bara för att vara lite crazy.. men då känns det som att armbandet (som jag använder som en idiot, men jag älskar det) kommer se plastigt ut.. jag har fått för mig att vitt gör silver plastigt av någon anledning.


Och för att slippa ha en väska så har jag varit lite kreativ och gjort en liten inneficka åt mobilen.. i trosan. Det är inte snyggt alls, men det syns inte på utsidan och gör att jag har två händer fria!

Urtvättade gamla trosor och en blå gammal prickig strumpa.. kanske inte det sexigaste direkt, men ingen ska se dom så whatever!


seriöst nu

Hoppas det här blir idols sista säsong! Sååå uttjatat, samma sak år efter år.. det enda som fortfarande är bra är juryn!

Har kollat på det här hundra tusen miljarder gånger, det blir aldrig gammalt!!


jag är döv

Trodde/hoppades på att vi skulle ha en lugn och kort fotolektion idag. Men så kan vi ju inte ha det! Min lärare kom och frågade om jag kunde fota studion till gymnasiemässan. Och trött och seg som jag var så sa jag direkt ja, för jag trodde att jag skulle fota fotostudion, plättlätt lixom. Men självklart menade hon inte det. Hon menade nämligen musikstudion medans dom höll på där.
Fotade där förra året också men dom ville tydligen ha nya..
Så jag gick in, fortfarande halvsovande, och klickade några gånger innan jag bara sa att jag var klar och gick och satte mig i en datasal.



Nu ska jag lägga mig på en bänk och sova, eller så letar jag reda på Fredrik så vi kan gå och äta.. vi får se hur det blir!

snörvel

Var trött på att inte kunna sova om nätterna. Så igår kväll tog jag till min plan B om inte förkylningen gav med sig - beroendeframkallande nässpray. Man får bara använda den i max fem dagar, men när det gäller mig så brukar det bli ett halvår..

Men trots min nya plan så sov jag för lite. Drack en massa cola och åt godis innan jag gick och la mig så var pigg som ett marsvin när jag gick och la mig.. men men.


Såhär sexig är man klockan sex på morgonen..

atchooo

Tjenixen.

Jag har lyckats dra på mig en ordentlig förkylning de senaste dagarna. Har inte sovit mer än någon enstaka timme de senaste dygnen.. inte mysigt!
Men nu måste det bli ändring på det! Jag vet inte hur.. men jag har bara bestämt mig att nu är det nog!


Dagens fettbomb - check.


dålig morgon

Jag hatar att vakna på morgonen och veta att hela den här dagen kommer bestå av plugg. Har nämligen prov imorgon och jag har, som vanligt, inte ens öppnat boken än.


god morgon

Kom hem vid fyra inatt och somnade som en stock!
Hade riktigt kul igår, filmen var sådär men ändå helt okej. Sen gick vi till en bar på söder där alla av södermalms stereotyper var samlade.

Dom här köpte vi(Simon) ungefär fem minuter innan dom stängde.. och den var nog inte till för att hettsdricka..
Tanken var att vi sen skulle vi gå till ett annat ställe men det slutade med en två timmars promenad..

Sen började det regna så då var det lika bra att runda av. Hade i alla fall megakul och somnade gott när jag kom hem!

lördag kväll

God kväll!
Jag vaknade knasigt sent idag, det var så gott som mörkt ute. Så för att ta igen det som jag missat så ska jag och finaste Simon ut ikväll. Ska bli megakul!

Men först blir det bio! Tror det blir "Himlen är oskyldigt blå" :)

Och jag är superduktig på att klä mig i de mest obekväma och tejpa fast kläder och använda skor som är allt annat än bekväma. Men ikväll blir det bomull och converse! Skönt är ordet!


See ya!


nästan en studio

När vi var på öppet hus på den här skolan 2008 så lovade dom oss en stor, ny, fräsch studio tills vi började. NU, när vi går sista året så börjar studion bli klar. Det tog tre år för dom att måla ett rum vitt.. det är ganska otroligt!


Testade på att fota analogt idag.. har iiingen aning om hur bilderna blev, men det är ju lite grejjen med att fota analogt också..

Sen övergick det såklaaart till flum..




Det blev inte många timmars sömn i natt, så nu ska jag gå ut med Doglas innan det blir dax för en tupplur!

freeedag

Sitter just nu på fotolektionen och kollar på Spirit på youtube, mycket nöje!



tycker du som jag så rider vi

God morgon! Vädret suger så det blir nog en lugn lektion idag, ingen har lust att gå ut och fota..
Men här är de sista bilderna från helgen:



Jag red ju barbacka som ni såg i filmerna jag la upp för några dagar sen. Det var riiiktigt mysigt!



herrarna i hagen

En kväll fick vi för oss att gå upp till hästarna i hagen och fota lite..


Kruxet var bara att hästarna och kossorna går tillsammans, och vi hade lite problem att ta oss in där då det stod en stor fet tjur vid ingången.. Om ni tänker på att kossan brevid är STOR så kanske ni förstår att vi var lite tveksamma..

I ett försök att komma i psykisk säkerhet på andra sidan av en liten beck så tog jag (med kameran i handen) ett skutt, och slurp sa det när jag landade på andra sidan.. I ett desperat försök att komma upp ur leran som hade svalt båda min fötter tog jag i med all min kraft - och ramlade. Kan säga att hela skorna var fulla av lera och hela byxorna. Tänk er en sån där massage man får mellan tårna när man har dyngsura skor.. så hade jag fast med lera!

Men hittade hästarna gjorde vi i alla fall!

Julius är lite som en hund.. så fort man sätter sig på huk så kommer han...

.. nära!



Sen innan vi gick så gav dom oss en liten show..


Tog tuuusen bilder men det blev mörkt fort så dom flesta blev suddiga..

kreatur

NUUUU har jag äntligen photoshop igen!!! Min storebror fick komma hit och hjälpa mig, höhö :)

Så, bara för att jag vill lägga upp bilder så för ni lite bilder från Backgården!



Jag var livrädd för dom här små krabbaterna när jag först kom, och dom var lika rädda för mig. Men med tiden så blev vi båda lite tuffare minsann!

Några kossor/tjurar stog inne för att dom var för små för att hänga med dom stora. Och ja.. dom andra, dom var stora!







Sen är det ju lustigt det där, när man inte har något redigeringsprogram så vill man ändra alla bilder.. Sen så fort man har ett så ändrar man ändå ingenting.. men gjorde småååå smååå ändringar, mest bara för att :)


trasig iphone.. typ

Idag! Idag hände det som jag gått och fruktat! Jag la min iphone på en liten.. tunna skulle man kunna kalla det, med hyffsat platt lock. Sen när jag sitter och knyter skorna så hör jag hur något slår i marken, ner på stenplattorna. Jag kollar upp och ser min kära iphone ligga där med baksidan upp. I några sekunder stirrar jag bara på den, innan jag sakta lyften upp den. Sen sakta, sakta vänder jag på den och förväntar mig det värsta. Men som tur var var skärmen oskadd. Däremot så hade det lossnat en liiiten liiiten bit i nedre kanten:

Det ser inte mycket ut för världen, jag vet. Men min värld rasade lite samman.. min perfekta iphone som jag kommer få betala i TVÅ år var inte längre perfekt!

SÅ, under mitten av lektionen så åkte jag, Emelie och Emma in till stan och jagade något bumper-liknande fodral. Men det fanns ingenstans! Alla fodral hade baksida och det vill jag inte ha. Så till sist fick jag inse att det finns inga såna billiga skal utan jag fick köpa orginal-bumpern för 369 onödiga kronor..

Nu är den perfekt igen och det känns bättre i hjärtat att veta att den är i alla fall lite skyddad om den kommer åka i golvet igen.

För övrigt så fungerade det inte att installera PS igår men ska ge det en ny chans ikväll, håll tummar och tår!

oj.. snö

När jag tittade ut imorse (vid tio) så skrattade jag högt. SMHI hade varnat hela kvällen för ett snöoväder och allt skulle bli kaos! Men vad jag såg var lite duggande regn.. Men så, lagom tills jag skulle ut med Doglas för att sen gå till skolan så kom det.. snö snö snö! Men det var fortfarande inte minusgrader så på marken var det slask slask slask!
Får hoppas att det inte blir så kallt inatt så det är isbana imorgon när man ska till stallet..

Hade bara tråkiga lektioner idag. På den första så sammanställde vi lite undersökningar som vi gjort på skolan..

.. och på den andra ritade vi mustascher på pengar..

Och vår lärare är knas! Han säger jämt att vi måste skriva alla uppgifter på dator och sen skriva ut det innan han tittar på det.. lixom, han vill inte ens ha in läxorna utan bara titta att man gjort. Så idag hade jag varit duktig och skrivit ut skiten, jag brukar annars bara skriva för hand. Men tänka sig va, idag ville han inte ens titta om man hade gjort den.. man får damp!!

Nu ska jag försöka installera photoshop, wish me luck :)


my darling

Då har jag min nya lilla bebis här hemma! Drog med mig pappa till en databutik i Spånga och sa till dom i butiken att jag ville ha en bra speldator. Inte för att jag spelar spel alls, utan för att speldatorer ofta är BRA! Så när vi bestämt oss för en så fick vi vänta i 2,5 timmar för att dom skulle bygga ihop den. Det var någon specialbutik som byggde datorerna, antagligen för att man ska kunna specialbeställa..

Så, strax innan stängning så knallade vi in och betalade och hämta min nya fina! Som en liten bonus så matchar den min skärm perfekt (svart lackad) så nu ser det inte ut som ett ihop-plock från olika affärer och märken, även om det är det :)


Den var inte det lättaste att kånka runt med på tåget, speciellt inte då det blev smockfullt tillslut! Kände onda blickar på mig från dom stående då jag tvingades ta upp två platser.. så försökte att inte titta upp så mycket.

Nu står den här och brummar så fint! Imorgon hoppas jag att ps fungerar så jag kan lägga upp liiite finare bilder i alla fall :)


ute på äventyr

Nu är jag äntligen hemma och det första jag gjorde var att ta en lååång dusch. Jag vågar inte ens säga när jag duschade sist..

Just nu sitter jag vid mammas dator men hon är helt anti att jag använder den så imorgon åker jag och letar ny. Får se om jag köper någon.

Men här är i alla fall lite videos från idag, så kommer bilder imorgon eller på tisdag, beror på när jag får photoshop igen som jag sagt förrut..






Det blev sånt missförstånd här i slutet. När jag sa att han bara stack så menade jag Julius när han hörde Gillis första gången, men Emma trodde jag menade att Gillis bara stack.. ja, det blev en låång diskussion innan vi förstod varann.

Sen som en liten bonus så blir det en liten film från "stallet". Några kor/tjurar fick stå inne för att växa till sig lite. Dom var verkligen pluttisat jämfört med dom utanför!

Just här är din ovanligt tysta.. ni kan ju tänka er dom stackars hästarna som fick sova där inne..

lång lång väg hem

Hallå hallå!

 

nu är vi påväg hem igen. Vi har åkt bil i några timmar och har några timmar kvar.

 

uppdaterar med lite filmer när jag kommer hem. Bilder får vänta tills jag fixat en ny dator och har photoshop igen. Jobbigt värre!

on the road

God morgon!

Nu sitter vi i bilen påväg till skövde och jag har sovit i exakt en och en halv timme.

För övrigt så kraschade min dator igår så kommer inte kunna uppdatera någonting alls typ.. Men ska köpa en ny dator så fort så fort som möjligt :) nu ska jag inte tänka på det alls!

 

 

Myyys!!


backgården

Imorse så bestämdes det helt plötsligt att jag skulle följa med Emma till hennes mammas farbror imorgon och stanna där några dagar. Har varit där några gånger förut så det ska bli kul kul kul! Han har nämligen två pållar som vi brukar rida.
Satt nyss och tittade på gamla filmklipp som jag filmat från senast jag var där, och så hittade jag dom här två. Och anledningen till varför dom är lite speciella är för att Varför är jag ensam? Vi rider alltid tillsammans men just här verkar vi ha gått skilda vägar.. Lustigt.
Och bildkvalitén suger allt möjligt!


Ni måste hålla med om att det ser mysigt ut i alla fall! :)


pizza

Idag var det ingen som orkade laga mat hemma, så det föll på mig att åka och köpa pizza! Men att hitta till pizzerian som erbjuder glutenfria pizzor var inte det lättaste. Som tur var så hade mamma gjort en välarbetad och detaljerad karta till mig!


lillördag

Stress stress stress kan man kalla den här dagen! Men det gör ingenting nu för nu blir det utgång med några kompisar och jag har bråttom preciiiis som vanligt :)

Hann inte ta mer än en bild så det får inte göra något att jag ser ut som en rädd fågel! Här har ni nya tröjan också, även om bilden inte riktigt gör det rättvisa.. Ny kjol också, köpte den idag på HM för 49,50!

ciao


hunden från planeten skoj

Doglas var på bushumör imorse. Att leka med honom är kul till en början, men grejjen är att han inte vet när man ska coola ner lite. Istället börjar han skälla och bitas. När han var mindre så naffsa han bara, men nu kan ha ta i ganska hårt.. Inte så att man börjar blöda, men ont gör det när han hittar rätt punkter!


jag är fri igen!!

Som vanligt stängdes internetsidan ner exakt när jag skulle skicka och nu orkar jag än en gång inte skriva om. Jag måste fixa den här datorn!

Men dom flesta som bor i Stockholmsområdet har negativa tankar om SL. Även jag till viss del, tex så tycker man att dom borde förutse att det ska komma snö på vintern. Men istället så står man där på stationen och huttrar och tåget är tre timmar sent pga av snö på spåret.

MEN, när man blivit av med ett SL-kort värt över tusen kronor och bara får ett nytt gratis på tre dagar, då har man glömt bort allt det negativa! Jag älskar SL!

Jobbigt nog hade jag redan att blått gammalt kort.. undrar hur många gånger jag kommer ta fel..


mysmorgon

Idag var en sådär härlig morgon när man vaknar på tok för tidigt, går upp och äter frukost för att sen gå och lägga sig igen. Jag gillar sånt i alla fall :)


Just nu så har Doglas precis varit ute och bajsat ut lunchen, och nu så sitter jag och äter lunch.. Får se vad jag ska hitta på idag.. det är ju varmt ute så kanske går ut.. nja.